برخلاف تصور عمومی، فقط نوجوانان مبتلا به آکنه نمیشوند. این مشکل پوستی حتی بین ۴۰ تا ۵۵ درصد بزرگسالان ۲۰ تا ۴۰ ساله نیز دیده میشود.
افرادی دارای پوست چرب اغلب دچار آکنه خفیف میشوند. در حالی که این مشکل حتی برای افرادی با پوست مختلط نیز رخ میدهد.
1وراثت
یک مطالعه نشان داد که ۷۰.۹ ٪ از افراد مبتلا به آکنه سابقه خانوادگی این بیماری را گزارش کرده اند، که نشان میدهد وراثت نقش مهمی دارد. به عبارت دیگر، اگر والدین شما در بزرگسالی پوستی چرب داشته باشند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به همان مشکل هستید.
2تغییرات هورمونی
تغییرات هورمونی شدید ممکن است باعث آکنه شوند. به عنوان مثال، برخی از زنان در اواسط چرخه قاعدگی خود افزایش سطح پروژسترون را تجربه میکنند که باعث افزایش تولید سبوم میشود. سبوم بیش از حد پوست را چرب میکند و احتمال آکنه را افزایش میدهد.
4استرس
وقتی استرس دارید، بدن شما کورتیزول ترشح میکند. این هورمون همراه با آدرنالین به شما کمک میکند تا در برابر خطر پاسخ دهید. با این حال، در مقادیر بیش از حد، این موضوع باعث ایجاد جوش میشود. به عنوان مثال اگر با استرس مداوم زندگی میکنید، بیشتر در معرض خطر آکنه هستید.
5آلودگی
شهرهای بزرگ آلودگی بالاتری دارند و کسانی که در چنین محیطهایی زندگی میکنند بیشتر دچار آکنه میشوند. در حقیقت، اسکوالن، یکی از اجزای سبوم، در تماس با آلودگی هوا، اشعه ماورا بنفش و گرد و غبار اکسید میشود که باعث ایجاد جوشهای سرسیاه و کیست میشود.
6سیگار کشیدن
طبق یک مطالعه، افراد سیگاری بیشتر از بقیه افراد دیگر دچار آکنه بزرگسالی میشوند. در واقع، محققان دریافتند که افراد سیگاری سطح بالاتری از پراکسیداسیون سبوم و سطح کمتری از ویتامین E. دارند.
7کمبود خواب
کم خوابی علاوه بر برهم زدن هورمونها و تعادل شیمیایی پوست، از بازسازی پوست جلوگیری میکند. با کم خوابی، نه تنها خسته به نظر میرسید بلکه پوست شما آُیب دیدهتر خواهد بود.
8مصرف قند
یک مطالعه نشان داده است که مصرف مقادیر زیادی قند باعث ایجاد آکنه در برخی افراد میشود. در واقع مصرف بیش از حد قند و شکر سلامت پوست را به خطر میاندازد.
دیدگاه تان را بنویسید