ارسال به دیگران پرینت

چرا کرونا دوباره بالا گرفت؟ | کرونا همچنان میتازد

روز گذشته تازه‌ترین آمار جان‌باختگان کرونا در ایران و در ۲۴ ساعت، ۱۴۲ نفر اعلام شد؛ اما یک روز پیش از آن، این آمار به عدد بی‌سابقه مرگ ۲۲۱ نفر در یک شبانه‌روز رسید.

چرا کرونا دوباره بالا گرفت؟ | کرونا همچنان میتازد

روز گذشته تازه‌ترین آمار جان‌باختگان کرونا در ایران و در ۲۴ ساعت، ۱۴۲ نفر اعلام شد؛ اما یک روز پیش از آن، این آمار به عدد بی‌سابقه مرگ ۲۲۱ نفر در یک شبانه‌روز رسید. بالاترین آمار مرگ در یک شبانه‌روز در همین دو هفته گذشته بارها رکورد زد و هر بار با عددی بالاتر از روزهای گذشته، هشدار شدیدتری به مسئولان و جامعه داد؛ اما به نظر می‌آید همچنان تغییر چندانی در افزایش فاصله‌گذاری اجتماعی ایجاد نشده است. این خیز دوباره آمار مبتلایان و جان‌باختگان کرونا در ایران در حالی ‌است که در کشورهایی با شرایط مشابه ایران در موج اول، حالا روند به‌گونه‌ای دیگر در جریان است و از این افزایش شدید و موج دوباره خبری نیست.

 آمار تازه چه می‌گوید؟

ظهر روز گذشته سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی دوهزارو ۲۶۲ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور و در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. «سیماسادات لاری» دراین‌باره گفت: «از پنجشنبه تا ۲۰ تیر  ۱۳۹۹ و براساس معیارهای قطعی تشخیصی، دوهزارو ۲۶۲ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شده که هزارو ۴۵۵ نفر از آنها بستری شدند». او افزود: «به‌این‌ترتیب مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۲۵۲هزارو ۷۲۰ نفر رسید». سخنگوی وزارت بهداشت ظهر روز گذشته درباره آمار جان‌باختگان هم گفت: «متأسفانه در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۴۲ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۲هزارو ۴۴۷ نفر رسید». او همچنین ادامه داد: «خوشبختانه تاکنون ۲۱۵هزارو ۱۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند». به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، سه‌هزارو 319 نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. او درباره تعداد آزمایش انجام‌شده هم گفت: «تاکنون یک‌میلیون‌و ۹۲۲هزارو ۵۰۱ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است. مانند روزهای گذشته استان‌های خوزستان، هرمزگان، بوشهر، کرمانشاه، کردستان، ایلام، آذربایجان‌های غربی و شرقی و خراسان رضوی در وضعیت قرمز این بیماری قرار دارند. استان‌های تهران، اصفهان، مازندران، گلستان، البرز، کرمان، یزد، سیستان‌و‌بلوچستان، همدان و اردبیل در وضعیت هشدار بیماری قرار دارند». سخنگوی وزارت بهداشت همچنین گفت: «بیشتر موارد ابتلا و بستری این بیماری مربوط به شرکت در مراسم‌های عزاداری و عروسی است. بر‌اساس‌این توصیه اکید ما برگزارنشدن این مراسم‌ها و همچنین شرکت‌نکردن در این مراسم‌هاست».

چرا آمار   در   ایران دوباره اوج گرفت؟

یکی از پرسش‌های مردم دلیل خیز دوباره آمار کرونا در ایران است. دراین‌باره یک مردم‌شناس یکی از دلایل بالارفتن آمار کشته‌شدگان بر اثر ابتلا به کرونا را عادی‌جلوه‌دادن شرایط ناشی از دو محور کلی یعنی دولت (فرهنگ سیاسی مبارزه با این اپیدمی) و مردم دانست. «حسین میرزایی» دراین‌باره به ایسنا گفته است: «متأسفانه رؤسا و دولتمردان برخی کشورها نسبت به این پدیده به‌ویژه در ابتدای این اتفاق شدت لازم را به خرج ندادند و درحال‌حاضر هم شاهد افزایش تعداد مبتلایان و افراد فوت‌شده بر اثر ابتلا به کرونا در همین کشورها هستیم؛ برای مثال رئیس‌جمهور آمریکا تا مدت‌ها از زدن ماسک ممانعت می‌کرد که خواسته یا ناخواسته بخشی از مردم تحت تأثیر این رفتار و نگاه قرار می‌گیرند یا زمانی که اعلام شد از روز شنبه همه‌چیز عادی است، بخش زیادی از مردم که به دلایل زیاد فرهنگی و شخصی تمایل نداشتند شرایط پیک بیماری را بپذیرند که هنوز هم برخی این موضوع را نپذیرفته‌اند، تحت تأثیر این نگاه‌ها، تصور می‌کنند پس می‌توان در چنین شرایطی به زندگی عادی خود ادامه داد». این مردم‌شناس و مدرس دانشگاه در ادامه حذف تعطیلات و کم‌کردن فاصله‌ اجتماعی را هم یکی از دلایل خیز دوباره آمار دانست و گفت: «حتی استادان دانشگاه‌ها موظف شدند از ۱۵ خرداد در محل کار حاضر شوند. در واقع استادان دانشگاه‌ها باید در دانشگاه حاضر می‌شدند؛ در‌حالی‌که دانشجویان حضور نداشتند و همین رفت‌وآمدها که ضرورتی نداشت، به جریان انتقال بیماری کمک کرد. این اقدامات نشان‌دهنده عادی‌سازی وضعیت است. شاید بخش زیادی از این سیاست به مسائل اقتصادی برگردد؛ اما مسئله این است که گاهی اقتصاد و جان مردم با یکدیگر مغایرت پیدا می‌کنند. نمی‌شود تالارها اجازه فعالیت داشته باشند؛ اما جلوی بیماری را هم گرفت. اگر بخواهیم هم چرخ اقتصاد بچرخد و هم جان مردم ایمن باشد، به هیچ‌کدام دست پیدا نمی‌کنیم. بخش زیادی از مردم مسئولیت خود را می‌پذیرفتند و اگر مراسم یا جشنی داشتند، آن را کنسل کردند؛ اما همان چند نفری که اصرار به برگزاری داشتند، بیماری را در سطح گسترده‌ای پخش کردند. از سوی دیگر محور مردم در شرایط عادی‌سازی است؛ برای مثال در اسفند شاهد اوج بیماری بودیم که با فشار حداکثری دولت، بسیاری از مردم هم به شرایط قرنطینه پایبند شدند؛ اما یک آستانه تحمل برای افراد جامعه وجود دارد که با توجه به زیرساخت‌های فرهنگی تعیین می‌شود. هم‌زمانی قرنطینه با ایام عید اولین موج را به‌ صورت جدی آغاز کرد. مردم تصمیم گرفتند در تعطیلات به مسافرت بروند؛ زیرا از نظر فرهنگی نوروز با سفر و دید و بازدید تداعی می‌شود. گرچه دید و بازدیدها کم شد؛ اما سفرها همچنان برقرار بود و این موضوع موجب شد برخی از استان‌ها تحت تأثیر حملات اپیدمی و برخی از استان‌ها در شرایط قرمز قرار بگیرند؛ بنابراین از نظر فرهنگی تداعی نوروز با سفر و از طرف دیگر آستانه تحمل مردم که بعد از یک ماه کاهش پیدا کرده بود، موجب شد موج اول ایجاد شود. سپس دولت از اردیبهشت‌ شروع به عادی‌سازی شرایط کرد؛ به‌همین‌دلیل ما هم‌اکنون شاهد اوج دوباره بیماری هستیم. در واقع شاهد نقش پررنگ دولت بودیم که نتوانست شرایط را کنترل کند».

 

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه