ارسال به دیگران پرینت

معرفی کتاب | معرفی کتاب وابستگی متقابل

اگر خود را نادیده می‌گیرید و اسیر قضاوت دیگران هستید این کتاب را بخوانید | معرفی کتاب وابستگی متقابل

کتاب وابستگی متقابل دو بخش اصلی دارد که در بخش اول برای شما شرح می‌دهد که وابستگى متقابل چیست و وابسته‌ى متقابل کیست؟ این قسمت کمک می‌کند تا شما افراد وابسته، مشکلات و ناهنجاری‌های آن‌ها را بشناسید.

اگر خود را نادیده می‌گیرید و اسیر قضاوت دیگران هستید این کتاب را بخوانید | معرفی کتاب وابستگی متقابل

معرفی کتاب وابستگی متقابل

کتاب وابستگی متقابل دو بخش اصلی دارد که در بخش اول برای شما شرح می‌دهد که وابستگى متقابل چیست و وابسته‌ى متقابل کیست؟ این قسمت کمک می‌کند تا شما افراد وابسته، مشکلات و ناهنجاری‌های آن‌ها را بشناسید.

کتاب  وابستگی متقابل  اثر پرفروش  ملودی بیتی ، تاکنون بر زندگی میلیون‌ها نفر در دنیا تاثیر گذاشته است. این کتاب موثر با راهنمایی‌هایش به شما می‌آموزد که چگونه می‌توانید از وابستگی خود به افراد و عادت‌های مخرب دست بردارید. با این اثر شما یاد می‌گیرید به جای مراقبت و تسلط بر دیگران بر زندگی و رفتار خود مسلط شوید.

درباره‌ی کتاب وابستگی متقابل:

کتاب حاضر تاکنون در آمریکا 25 بار تجدید چاپ شده و در جهان نیز فروشی بیش از 5 میلیون نسخه داشته است. ملودی بیتی (Melody Beattie) در کتاب وابستگی متقابل (Codependent no more) با داستان‌های آموزنده، تفکرات و تمرین‌هایی موثر به شما اهمیت استقلال و ارزش‌های فردی را می‌آموزد. وابستگی متقابل ممکن است کلافی سردرگم و پیچیده به نظر بیاید اما این کتاب با زبانی ساده همه آنچه که باید در مورد وابستگی متقابل بدانید برایتان بیان می‌کند.

افراد دچار به این وابستگی خواهان این هستند که همیشه نقش نجات دهنده را بازی کنند اما همیشه به این شکل نیست و احتمال دارد این افراد به شدت آزار دهنده باشند و بین این دو نقش به طور مداوم جابه‌جا شوند.

افراد بسیاری هستند که برای خود ارزشی قائل نیستند و با ندیده گرفتن وجود خود، سعی می‌کنند که برای دیگران خوشایند باشند. افکار و قضاوت‌های دیگران به شدت برای این افراد مهم است. این افراد همه تلاش خود را به کار می‌گیرند تا رفتارهای اطرافیانش را کنترل کنند اما نه تنها موفق نمی‌شوند بلکه به آسیب‌های روحی جدی نیز دچار می‌شوند.

کتاب حاضر به این افراد کمک می‌کند تا به جای اینکه تمام وقت خود را درگیر مشکلات دیگران کنند، به خود بپردازند. این کتاب به طور اختصاصی در مورد کمک کردن به معتادان یا افراد افراط کار نیست، اما زمانی که شخص وابسته درمان شود احتمال بهبود معتاد نیز بالا می‌رود. بیتی به وجه کمتر پرداخته شده در قبال اطرافیان معتادان می‌پردازد اینکه شما برای بهبود خود چه باید بکنید. از این رو این کتاب وابستگی متقابل برای افراد معتاد نیز بسیار موثر و کارآمد است.

کتاب وابستگی متقابل دو بخش اصلی دارد که در بخش اول برای شما شرح می‌دهد که وابستگى متقابل چیست و وابسته‌ى متقابل کیست؟ این قسمت کمک می‌کند تا شما افراد وابسته، مشکلات و ناهنجاری‌های آن‌ها را بشناسید. او به شما می‌آموزد که چگونه می‌توانید وابستگی متقابل را در خودتان شناسایی کنید. در بخش دوم بیتی اصول اولیه‌ى مراقبت از خود را برایتان بیان می‌کند و رابطه بین انواع اعتیاد با زندگی را شرح می‌دهد. بیتی حالت‌های مختلف وابستگی را به شما نشان می‌دهد و تاکید دارد که پذیرش صحیح واقعیت‌ها و زندگی در لحظه‌ی حال اهمیت بسیاری دارد. بیتی تلاش دارد تا به شما یاد دهد که چگونه به جای کنترل دیگران با زندگی خود سازگار شوید و از خودتان در مقابل ناملایماتی‌ها مراقبت کنید، و درد و رنج را از بین ببرید و در انتها به شادی و خوشبختی دست یابید.

کتاب وابستگی متقابل مناسب چه کسانی است؟

اگر خود را نادیده می‌گیرید، اعتماد به نفس خود را از دست داده‌اید، اسیر قضاوت‌های غلط دیگران هستید و یا در بند روابطی هستید که روح و جسمتان را آزار می‌دهید، حتما کتاب وابستگی متقابل را مطالعه کنید. همچنین خواندن این اثر برای افرادی که اطرافیان یا خودشان درگیر هر نوع اعتیادی هستند، بسیار مفید خواهد بود.

ملودی بیتی را بیشتر بشناسیم:

ملودی بیتی در سال 1948 به دنیا آمد. این نویسنده‌ی آمریکایی، چهره‌ای موفق و محبوبی در سطح جهان به شمار می‌آید و تاکنون کتاب‌های او به زبان‌های مختلف ترجمه‌ شده و به فروش بالایی در جهان دست پیدا کرده‌اند. بیتی در زندگی خود اتفاقات و فراز و نشیب‌های تلخی را تجربه کرده است؛ او از نعمت حضور پدر در زندگی محروم بود و در کنار مادربزرگش زندگی می‌کرد و در کودکی و نوجوانی مورد آزار جنسی قرار گرفت. این نویسنده در 12 سالگی مصرف الکل را آغاز و در 13 سالگی به آن اعتیاد پیدا کرد. ملودی بیتی در 18 سالگی دیگر یک معتاد کامل به الکل و مواد مخدر بود. بعد از سال‌ها مشکلات، تصمیم به ترک اعتیاد گرفت و مسیری درست و مثبت را در زندگی انتخاب نمود. او تغییر بزرگ و محسوسی در زندگی خود ایجاد کرد که در انتها به کامیابی و موفقیت وی منجر شد. ملودی تصمیم گرفت تجربیات خود را در اختیار افراد دیگر نیز قرار دهد و شروع به نوشتن کرد. بیشتر کتاب‌های او برگرفته از تجربیات شخصی و افرادی که با آن‌ها در ارتباط بوده هستند. بیتی در سال 1986 با انتشار کتاب وابستگی ناسالم به شهرت و موفقیت رسید. کتاب‌های او بیشتر به مسائلی مانند روانشناسی خودسازی، بهبود روابط شخصی و رشد و تکامل در زندگی می‌پردازد . میلیون‌ها نفر در دنیا کتاب‌های بیتی را مطالعه کرده‌اند و تاثیرات مثبت رهنمودهای او را در زندگی خود احساس می‌کنند.

در بخشی از کتاب وابستگی متقابل می‌خوانیم:

من تعاریف بیشمارى از وابستگى خوانده و شنیده‌ام و در مقاله‌اى به قلم رابرت سالى در کتاب وابستگى متقابل توضیح آن چنین آمده است: «وابستگى متقابل حالتى احساسى و روانى است که در نتیجه‌ى درگیرى طولانى مدت یک فرد با ایفاى نقش‌هایى تهاجمى به وجود مى‌آید؛ و همچنین نقش‌هایى که از بروز آزادانه‌ى احساسات فرد، بیان مستقیم مسایل شخصى و ارتباطى او جلوگیرى مى‌کند.»

متخصص دیگرى به نام ارنى لارسن که در این حرفه سرآمد همگاناست وابستگى متقابل را چنین تفسیر مى‌کند: «آن دسته رفتارهاى شکست‌گرا یا نقص‌هاى شخصیتى که منجر به تقلیل ظرفیت انسان‌ها و باعث شرکت فرد در یک رابطه‌ى احساسى نامعقول مى‌شود وابستگى متقابل است.»

معانى یا تعاریفى که کمتر تخصصى است بدین شرح است:

خانمى مى‌گفت: «وابستگى متقابل یعنى اینکه من فقط سرپرست هستم.» دیگرى مى‌گفت: «وابسته‌ى متقابل بودن یعنى همسر فردى معتاد بودن و اینکه نیاز دارم به انجمن خانواده معتادان بروم.» دیگرى مى‌گفت: «وابستگى یعنى اینکه من تا خرخره در منجلاب اعتیاد فرو رفته‌ام. وابستگى یعنى اینکه من همیشه به دنبال کسى هستم که طفیلى او شوم.»

یا: «معنى وابستگى این است که هر فردى که من به او توجه داشته‌ام، دل‌باخته‌ام و یا با او ازدواج کرده‌ام به گونه‌اى وابسته به مواد مخدر و یا درگیر دیگر مشکلات جدى است. تمامى روابط من به یکسان زجرآور است و در یک مسیر مشابه ادامه یا به طرزى فضاحت‌بار خاتمه مى‌یابد و یا هر دو حالت رخ مى‌دهد.»

منبع : کتابراه
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه