ارسال به دیگران پرینت

در مورد مخالفت برخی چهره های اصولگرا و خطرناک دانستن واردات واکسن خارجی کرونا؛

خرید واکسن کرونابه مذاق اصولگرایان خوش نیامد.

همزمان با اعلام تامین هزینه واکسن کرونا، شماری از شخصیت ها و رسانه های اصولگرا علم مخالفت با این موضوع را برافراشته و تلاش کرده اند تا اعلام کنند واکسن های خارجی و به ویژه آمریکایی اصولا برای از کشتن ایرانی ها ساخته شده است!

خرید واکسن کرونابه مذاق اصولگرایان خوش نیامد.

همزمان با اعلام تامین هزینه واکسن کرونا، شماری از شخصیت ها و رسانه های اصولگرا علم مخالفت با این موضوع را برافراشته و تلاش کرده اند تا اعلام کنند واکسن های خارجی و به ویژه آمریکایی اصولا برای از کشتن ایرانی ها ساخته شده است!

روز ۱۶ دی ماه عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی اعلام کرد که «برای دریافت تعداد ۱۶/۸ میلیون دوز واکسن کوواکس، پیش پرداخت توافقی برای خرید واکسن مورد نظر»، «با همکاری ۲ بانک ایرانی و ۳ بانک اروپایی، در اولین روز بعد از تعطیلات ژانویه، به حساب کارگزار سازمان بهداشت جهانی واریز شد.»

«آماج شیطنت‌های کشورهای متخاصم» بوده ایم

این موضوع که به معنای برداشتن یک گام بلند از سوی دولت به منظور خرید واکسن کرونا بود، به مذاق اصولگرایان خوش نیامد. 

با ابهام آمیز دانستن واردات واکسن خارجی و مقایسه آن با آنچه «واردات خون‌های آلوده به "ویروس ایدز" از فرانسه» به ایران خواند، نوشت: «این ابهامات در حالیست که تا به امروز مردم کشورمان مورد آماج شیطنت‌ها و حملات پیدا و پنهان کشورهای متخاصم در قالب‌ها و اشکال مختلف بوده و دشمنان این کشور تا به امروز از هیچ فرصتی برای لطمه زدن به تمام ارکان و کیان مردم و نظام دریغ نکرده‌اند و از سویی، در گذشته عدم هوشیاری برخی از مسؤلان در مقاطع حساس باعث وارد شدن صدمات مختلفی به توده مردم شده است که نمونه اخص آن را در جریان واردات خون‌های آلوده به "ویروس ایدز" از فرانسه به کشورمان و ابتلای چند هزار نفر از مردم به ایدز را شاهد بودیم! باید مراقب بود که با اتخاذ برخی تصمیمات نسنجیده و شتابزده یا حتی تصمیاتی آغشته به برخی اغراض سیاسی ــ مالی است، سلامت توده مردم با تهدید و خطر مواجه نشود.»

ادعای تزریق نانوبورد به بدن ایرانی ها با واکسن فایزر

به عنوان نمونه ای دیگر، زهره الهیان، نماینده اصولگرا و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در نامه ای به رییس جمهور از واردات واکسن فایزر انتقاد کرد و هدف از آن را «تزریق نانوبوردها به بدن» ایرانی ها «برای مقاصد سوء و غیرانسانی» دانست.

واکسنی که عمدتا با نام فایزر شناخته می شود و در حال حاضر مشهورترین واکسن کرونا در جهان است، تولید مشترک شرکت آلمانی بایون‌‌تک با مدیریت اوگور شاهین ترک تبار و شرکت آمریکایی فایزر است.

درمورد واردات این واکسن به کشور، بحث های زیادی مطرح شد. مقام های وزارت بهداشت به صراحت گفتند که قید این واکسن را زده اند زیرا برای نگهداری آن به دمای منفی هفتاد درجه نیاز است و چنین یخچال هایی در کشور موجود نیست. اما در مقابل مقام های وزارت راه اعلام کردند که امکانات موردنیاز را دارند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد. در نهایت در حالی که ورود این واکسن کاملا منتفی به نظر می رسید، رییس جمعیت هلال احمر اعلام کرد که این جمعیت به عنوان یک نهاد عام‌المنفعه و بشردوستانه ۱۵۰ هزار دوز واکسن کرونای فایزر اهدایی خیرین ایرانی خارج از کشور را وارد ایران می‌کند.

حالا زهره الهیان گفته «شرکت اهداکننده واکسن (فایزر) سابقه خوبی در تولید واکسن به‌خصوص واکسن کووید19 ندارد و گزارشات متعددی مبنی بر واکنش‌های آلرژیک و فوت و ناهنجاری‌های خاص بعد از تزریق واکسن این شرکت گزارش شده است و در حال حاضر این شرکت تخلف‌های کلانی را نیز در کارنامه خود دارد و به‌عنوان یک شرکت که به‌شدت دنبال مقاصد اقتصادی است شهرت دارد.»

اشاره این نماینده مجلس به گزارش ها در مورد واکنش آلرژیک برهی از دریافت کنندگان واکسن فایزر است. بر اساس گزارش رسانه ها، تا روز سی ام آذرماه که ۲۷۲ هزار نفر واکسن فایزر را دریافت کرده بودند، چند مورد واکنش آلرژیک بروز یافت که بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، تمام موارد واکنش آلرژیک ظرف مدت زمان تعیین شده، قابل تشخیص بوده و تحت درمان قرار گرفتند.

الهیان در بخش دیگری از نامه خود به روحانی، با اشاره به میزان اندک ورود این واکسن به کشور این ابهام رامطرح کرده است که «آیا این کار جز این معنی به ذهن متبادر می‌کند که شرکت قصد دارد این دارو را بر روی مردم ایران آزمایش کند؟»

این نماینده اصولگرا سپس پا را از «آزمایش واکسن فایزر در ایران» فراتر گذاشته و هدف را  گفته است که تزریق نانوبوردها به بدن ایرانی ها دانسته است. او نوشته است که «یکی از تهدیدات مطرح‌شده ناشی از تزریق واکسن توسط کارشناسان بحث نانوبوردها و استفاده از واکسن برای تزریق نانوبوردها به بدن در جوامع مختلف برای مقاصد سوء و غیرانسانی است. سؤال این است که؛ با توجه به سوءنیت غرب در تعامل با ایران در موارد مشابه (از جمله واردات خون‌های آلوده) چه تضمینی برای عدم سوءاستفاده از این واکسن‌ها برای این مقاصد و اهداف مشابه وجود دارد؟»

واکسنی که از بایدن تا میلیون ها آمریکایی آن را تزریق کرده اند قرار است تازه در ایران آزمایش شود؟!

ادعای نماینده اصولگرا در خصوص آزمایش واکسن فایزر در ایران در حالی است که جو بایدن، رییس جمهور منتخب آمریکا همین چند روز پیش همین واکسن را در مقابل دوربین های تلویزیونی دریافت کرد. پیش از بایدن، مایک پنس، معاون رییس جمهور فعلی آمریکا و نانسی پلوسی، رییس مجلس نمایندگان این کشور نیز واکسن کرونا را تزریق کردند. به علاوه تا امروز هقدهم دی ماه، آمریکا چهار و نیم میلیون نفر از شهروندان خود را واکسینه کرده که عمدتا با واکسن فایزر بوده است. حال چگونه است که این واکسن پس از میلون ها بار تزریق در آمریکا قرار است تازه با صد و پنجاه هزار دوز در ایران آزمایش شود؟!

به علاوه، فایزر اولین واکسنی بود که در آمریکا استفاده اصطراری از آن تایید شد. علاوه بر آمریکا همه 27 کشور عضو اتحادیه اروپا نیز استفاده اضطراری از این واکسن را تایید کردند. این واکسن در شمار دیگری از کشورها دنیا نیز در حال تزریق است. با این شرایط چگونه می توان ادعا کرد که این واکسن تازه قرار است در ایران آزمایش شود؟ آیا مضحک نیست که بپذیریم آمریکا می هواهد واکسن فایزر را در ایران آزمایش کند و 150 هزار دوز آن را با نقشه و برنامه موذیانه به ایران فرستاده تا ببیند نتیجه آن چه خواهد شد، ما همزمان میلیون ها نفر از شهروندان خودش از جمله بالاتریم مقام آن کشور هم آن را تزریق کرده اند؟

مگر تولیدکننده واکسن فایزر برنده جشنواره ایرانی نبود؟

واکسن کرونای فایزر ساخت مشترک یک شرکت آلمانی و یک شرکت آمریکایی است. مالک شرکت آلمانی سازنده این واکسن یک مسلمان ترک تبار است یعنی اوگور شاهین برگزیده جایزه مصطفی (ص) ۲۰۱۹.  ۲۴ آبان ماه رسانه های اصولگرا که هنوز تصمیم نگرفته بودند واکسن مذکور را ابهام آمیز بدانند، سرمست از کشف واکسن کرونا از سوی فردی که در جشنواره ایرانی برگزیده شده بود تلاش کردند تا خود را در این افتخار سهیم بدانند. به عنوان نمونه خبرگزاری صداوسیما نیز با تیتر «برگزیده جایزه مصطفی(ص)، قهرمان ساخت واکسن کرونا» نوشت که «واکسن کرونای ساخته شده توسط دانشمند ترکیه‌ای برگزیده جایزه مصطفی (ص) ۲۰۱۹ بیش از ۹۰ درصد کارایی دارد.»

با این حال این رسانه ها، بعدها که پای آمریکا نیز به میان آمد نظرشان برگشت! این نوع برخورد شاید نوع برخوردها با واکسن های خارجی را مشخص کند!

ریشه اتهام زنی ها

اما چرا غالب نگاه ها به تولیدات خارجی با توهم توطئه همراه است؟ دلیلی این موضوع را باید در نوع نگاه نهادینه شده در میان برخی از سیاستمداران داخلی دانست. از نظر آنها هر اتفاقی در دنیای غرب می افتد صرفا یک هدف دارد و آن ضربه زدن به ایران است. آنها در نگاه خود ایران را محور عالم تصور کرده و چنین می اندیشند که سیستمداران غرب از آمریکا گرفته انگلیس شبانه روز هیچ اندیشه ای به جز ضربه زدن به ایران ندارند و اصولا کار دیگری هم ندارند. 

این در حالی است که اگر نگاهی به اطراف خود بیندازیم، متوجه می شویم که همین نوع برخوردهای جزم اندیشانه نتیجه عکس داده و باعث شده حتی زحمات تولیدکنندگان واکسن ایرانی نیز آن گونه که باید و شاید مورد تجلیل قرار نگیرند و حتی به عکس، ابهاماتی ناجوانمردانه درمورد آن ایجاد شود. در واقع این نوع نگاه و برخورد باعث شده برخی - به غلط و نامهربانانه - به واکسن ایرانی شک کنند و واکسن های خارجی را ندیده، بپذیرند.

 

منبع : انتخاب
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه