ارسال به دیگران پرینت

رشد ۲۰۰ درصدی پرونده های احتکار

کرونا که آمد ، خیلی زود قفسه های ماسک و ماده ضدعفونی کننده و دستکش در داروخانه ها خالی شد و بازار سیاهی برای آنها راه افتاد و قیمت ماسک به ده برابر قیمت آن قبل از کرونا رسید.

رشد ۲۰۰ درصدی پرونده های احتکار
کرونا که آمد ، خیلی زود قفسه های ماسک و ماده ضدعفونی کننده و دستکش در داروخانه ها خالی شد و بازار سیاهی برای آنها راه افتاد و قیمت ماسک به ده برابر قیمت آن قبل از کرونا رسید. محتکران که پر کردن جیب خود را به جان هموطنان ترجیح می دادند ، انبارها را قفل کردند. در این میان دو گروه دست به کار شدند ، پلیس امنیت اقتصادی برای برخورد با محتکران و تولیدکنندگان برای تهیه اقلام پزشکی و توزیع آن در بازار. این تلاش ها خیلی زود نتیجه داد و محتکران نه تنها به سود کلان نرسیدند بلکه با جریمه هم روبه رو شدند. پلیس امنیت اقتصادی که به تازگی در نیروی انتظامی تشکیل شده در ماجرای کرونا در برابر امتحان بزرگی قرار گرفت که آمار و ارقام کشفیات و اقدامات پیشگیری نشان از موفقیت ماموران این پلیس تخصصی در جلوگیری از احتکار دارد. این پلیس در حوزه های دیگر اقتصادی هم با افزایش کشفیات روبه رو است البته رئیس پلیس امنیت اقتصادی ، موفقیت را در کاهش این آمار می داند و می گوید: باید کاری کنیم که جرمی رخ ندهد که بخواهیم آن را کشف کنیم. در آژیر قرمز این هفته روبه روی سردار محمدرضا مقیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا نشستیم و وضعیت برخورد با مجرمان اقتصادی را بررسی کردیم.
 هدف گذاری پلیس امنیت اقتصادی چیست؟

در بحث امنیت اقتصادی ما به دو مقوله پیش بینی و پیشگیری توجه ویژه کرده ایم. تلاش می کنیم در ابتدا پیش بینی از وضعیت داشته باشیم و بعد از آن از اتفاقات ناگواری که قرار است در این حوزه رخ دهد، پیشگیری کنیم. در کنار این دو مقوله، باید شناسایی و کنترل از اتفاق های نامناسب در حوزه اقتصادی داشته باشیم و بعد از آن اگر جرمی رخ داد یا در حال رخ دادن بود، ورود کرده از ادامه آن جلوگیری کنیم.  پلیس امنیت اقتصادی حوزه اقتصاد کشور را رصد می کند و اگر جایی احساس کند سیاست های دولت و خط مشی های نظام اجرا نمی شود، با توسعه و اشراف اطلاعاتی به ماجرا ورود پیدا می کند.

از سوی دیگر، ما با سازمان هایی که در حوزه اقتصادی فعالیت می کنند باید تعامل داشته باشیم چراکه فعالیت در این حوزه به تنهایی موفقیت آمیز نخواهد بود. در این مدت زمان کم که از راه اندازی پلیس امنیت اقتصادی می گذرد، توانستیم تعامل و تفاهم خوبی با دیگر سازمان های اقتصادی داشته باشیم.

 بعد از شیوع کرونا، بحث احتکار اقلام بهداشتی مطرح شد. برای برخورد با محتکران این حوزه چه اقدامی انجام دادید؟

از اواخر سال گذشته و همزمان با شیوع ویروس کرونا، قرارگاه مقابله با احتکار اقلام بهداشتی و درمانی را راه اندازی و سعی کردیم با اقدامات عملیاتی و اطلاعاتی با محتکران برخورد کرده و این اقلام مورد نیاز سریع به دست مردم برسد. حال در این وضعیت افرادی وجود داشتند که از موقعیت ایجاد شده سوءاستفاده کرده و برای مال اندوزی برخی اقلام بهداشتی مثل ماسک و موادضدعفونی را احتکار کردند. با استفاده از همه ظرفیت های پلیس توانستیم انبارها و شرکت های تولیدکننده این اقلام را شناسایی و بالغ بر ۷۵۰۰انبار و شرکت در کشور را بررسی کنیم. همچنین شناسایی محموله های گمرکی را در دستور کار قرار دادیم و با کمک سازمان های دیگر سعی کردیم زودتر این اقلام ترخیص شود.

از سوی دیگر ، گشت های پنهان و آشکار مشترک با دستگاه های مرتبط را راه اندازی و به صورت مستمر و بدون تعطیلی کار کردیم. در این مدت طرح های مختلفی در این حوزه اجرا کردیم. از ظرفیت های درون و بیرون سازمان نیز استفاده کردیم.

 و این اقدامات چه نتیجه ای داد؟

با اقداماتی که در بالا به آن اشاره شد علاوه بر توزیع سریع این اقلام در بین مردم، در حوزه احتکار اقلام بهداشتی و درمانی ۱۷میلیون و ۲۵۲هزار انواع ماسک، ۱۸۲میلیون دستکش، دو میلیون و ۶۸۰هزار لیتر مواد ضدعفونی کننده و الکل، ۲۵۰هزار تویوپ ژل ضدعفونی و یک میلیون و ۷۰۰هزار پد الکلی از محتکران کشف شد.

همچنین در این مدت ۱۴۳هزار بازدید از اماکنی مانند داروخانه ها، انبارها و مغازه ها را داشتیم که ۸۲۵۰ انبار، مغازه و داروخانه پلمب شد.

با کمک سازمان های دیگر تیم های مشترک بازدید تشکیل دادیم که ۱۵هزار تیم بازدیدهای گسترده ای را برای جلوگیری از احتکار انجام دادند. در حوزه احتکار اقلام بهداشتی و درمانی، ۵۷۸خودرو توقیف، ۱۹۰پرونده قضایی تشکیل و بیش از ۲۰۰۰متهم دستگیر شدند.

البته در اینجا باید اشاره کنم گه این ارقام مقابله ای و مبارزه ای بوده است. در حوزه احتکار در روزهای اول سعی کردیم اقلام بهداشتی ضروری سریع بین مردم توزیع شود. که در این راه موفق بودیم.

در سه ماهه نخست شیوع کرونا همکاران من شبانه روزی کار کردند و حتی روز اول عید فقط یک ساعت مرخصی داشتند. با اقدامات صورت گرفته، به میزان زیادی در حوزه سلامت موثر بودیم.

 مهم ترین پرونده هایی که در حوزه احتکار اقلام بهداشتی کشف کردید، چه بود؟

در آن ایام حتی یک کارتن ماسک و گان هم مهم بود، اما در روزهای اول شیوع کرونا، شاهد بودیم که یک سری واردکننده ها اقلامی را از قبل وارد کشور کرده و این اقلام در گمرک است. این در حالی است که کشورهای دیگر آمادگی خرید این اقلام و بازگرداندن محموله ها را داشتند. چند محموله بزرگ را در این رابطه شناسایی کردیم که با همکاری گمرک و وزارت صمت آنها ترخیص و بین مردم توزیع شد.

 هنوز هم احتکار اقلام بهداشتی ادامه دارد؟

مثل ماه های اول نیست. البته رصدهای صورت گرفته پلیس در این حوزه هم بی تاثیر نیست. هنوز کنترل و نظارت داریم تا اقلام در انبار نماند.

 تجهیزات بیمارستانی به خصوص تجهیزات بخش مراقبت های ویژه هم احتکار می شود؟

این تجهیزات در روزهای اول شیوع کرونا موضوع جدی نبود. در آن زمان اقلام فردی مثل ماسک و دستکش و مواد ضدعفونی کننده مهم بود. الان مردم عادی در خیابان از شیلد استفاده می کنند، اما روزهای اول تعداد آن کم و مخصوص کادر درمان بود. الان بحث احتکار تجهیزات مطرح است که با آن هم برخورد شده و می شود.

 در حوزه های دیگر جرایم اقتصادی، امسال روند وقوع جرایم افزایشی بود؟

در حوزه های اقتصادی یکی از موضوعات ما همان طور که اشاره کردم، پیش بینی و پیشگیری است. ما دنبال این هستیم که جرمی اتفاق نیفتد. زمانی اگر آمار کشفیات بالا بود، نشان می داد اقدامات موثری انجام شده است. اما الان با شرایط موجود کشور باید کاری کنیم جرمی در حوزه اقتصادی اتفاق نیفتد. ما سعی می کنیم در سازمان هایی که نقشی در تولید و مصرف و توزیع دارند حضور پررنگ داشته باشیم تا جرمی رخ ندهد. این که جرمی نباشد مورد نظر ماست نه کشف جرم. خیلی بیشتر از این آمار سعی کردیم جرم اقتصادی رخ ندهد. به خصوص در اقلام ضروری و خوراکی سعی کردیم که زودتر این اقلام توزیع شود تا نیازهای مردم تامین شو د.

 چه اقداماتی برای جلوگیری از فرار مالیاتی انجام شده است؟

 امسال به خاطر شرایط اقتصادی مردم و بحث کرونا، در حوزه مالیاتی فعالیت کمتری صورت گرفت و به تبع آن فرار مالیاتی در تعداد پرونده و متهم کاهشی بود. با وجود این، ما تعامل و همکاری نزدیک خود را با سازمان مالیاتی ادامه دادیم.

 یکی از موضوعات مهم در حوزه اقتصادی احتکار اقلام ضروری و مورد نیاز است که امسال چند بار شاهد افزایش ناگهانی قیمت این اقلام بودیم. در این حوزه پلیس امنیت اقتصادی چه اقداماتی انجام داده است؟

این موضوع با توجه به این که به رزق و روزی مردم مربوط می شود جزو ماموریت های اصلی ماست.در هشت ماهه نخست امسال، تعداد پرونده های تشکیل شده احتکار اقلام مورد نیاز و اساسی مردم، ۲۰۰درصد رشد داشته است. دستگیری متهمان ۲۵۰درصد و ارزش ریالی پرونده ها ۶۰۰درصد رشد داشته است.

در حوزه اخلال در نظام اقتصادی هم تعداد متهمان ۱۲درصد و ارزش ریالی پرونده ها ۹۰درصد افزایش یافته است. تعداد پرونده ها هم ۳درصد کاهش یافته که نشان می دهد ما سراغ پرونده های کلان رفته ایم.

 یکی از موضوعات مهم در حوزه جرایم اقتصادی زمین خواری است که حالا به جزایر جنوب کشور هم کشیده شده است. برای مقابله با این جرم چه اقداماتی انجام شده است؟

زمین خواری مورد رصد ما و پراهمیت است. مثل تولیدات دیگر نیست که تولید جدید شود و زمین همیشه ثابت است. به همین خاطر، تعداد پرونده و متهم خیلی مهم است. امسال دستگیری های این حوزه ۳۰درصد و تعداد پرونده ها ۱۳درصد افزایش یافته است. این جرم در همه جا رخ می دهد و فقط مخصوص پایتخت و شمال کشور نیست و در جزایر هم شاهد وقوع آن هستیم.

 به حوزه خودرو و نحوه فروش و قرعه کشی آن هم ورود می کنید؟

پلیس امنیت اقتصادی در مراسم قرعه کشی شرکت های خودروسازی حضور دارد و سعی می کند بر چگونگی توزیع و فروش خودروها نظارت داشته باشد. این نظارت باعث شده در این حوزه مشکلات کمتر شود.

 در حوزه ارز و ثبات آن چه اقداماتی انجام شد؟

در بحث بازار ارز در حوزه معاملات فردایی اقدامات خوبی انجام شد که اثرات این اقدامات باعث جلوگیری از افزایش قیمت ارز شد. در این زمینه باندهایی در تهران، اصفهان، فارس، همدان و کرمانشاه شناسایی و افرادی هم دستگیر شدند.

 
برخورد جدی با خودروهای شوتی
 
 قاچاق کالا یکی از موضوعاتی است که بر امنیت اقتصادی تاثیر مهمی دارد. چه برخوردی با مجرمان این حوزه انجام داده اید و در بحث قاچاق ما با باندهای سازمان یافته روبه رو هستیم؟

در حوزه جرایم اقتصادی در تلاشیم به پرونده های مهم رسیدگی کنیم و سراغ قاچاق کلان برویم. سال گذشته توجه را روی قاچاق کلان گذاشته و به قاچاق خرد که ارزش آن زیر ۱۰میلیون تومان است کمتر توجه کردیم. امسال شاهد بودیم قاچاقچیان کلان به صورت سازمان یافته به سمت قاچاق خرد و سریالی آمده اند. به همین علت در این حوزه حساس شده و مسیرهای قاچاقچیان را بستیم. در هفت ماهه نخست امسال، در کل پرونده های قاچاق ۲۴درصد رشد عملکرد داشتیم. در پرونده های بالای ۵۰۰میلیون تومان ۲۱درصد، پرونده های ۱۰۰میلیون تا ۵۰۰میلیون تومان ۳۵درصد، در پرونده های ۱۰تا ۱۰۰میلیون تومان بیش از ۵۰درصد و در پرونده های زیر ۱۰میلیون تومان رشد عملکرد و برخورد با قاچاقچیان را داشتیم. امسال بحث خودروهای شوتی(خودروهای قاچاق کالا) را در دستور کار قرار دادیم و با آنها برخورد جدی می شود. برخورد با این خودروها مشکلات خود را دارد و آنها با سرعت بالایی حرکت می کنند و اگر از مسیر منحرف شوند امکان دارد جان بقیه هموطنان را به خطر بیندازند.

 

 

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • ناشناس ارسالی در

      چرا اجناس احتکارراکه میگیرندبین ملت تقسیم نمیکنند

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه