ارسال به دیگران پرینت

شرایط همکاری ایران با آمریکای لاتین مهیاست| باید از پتانسیل‌های موجود استفاده کرد

یک کارشناس آمریکای لاتین با تاکید بر این که شرایط مساعدی فراهم شده تا ایران و منطقه لاتین همکاری‌های خود را افزایش دهند گفت: کجا بهتر از آمریکای لاتین که دارای پتانسیل‌های مختلف همکاری است گرچه ایالت متحده همکاری ایران با آمریکای لاتین را نمی پسندد.

شرایط همکاری ایران با آمریکای لاتین مهیاست| باید از پتانسیل‌های موجود استفاده کرد

الهه نوری  در خصوص سفر ظریف به سه کشور آمریکای لاتین، اظهار کرد: در حال حاضر شرایطی که در آمریکای لاتین ایجاد شده این امید را در این کشورها ایجاد کرده که دوباره دولت های ضد امپریالیستی فعال خواهند بود، در واقع شاهد بودیم که حزب سوسیالیست و چپ گرای بولیوی پس از گذشت یک سال پرماجرا و کودتا علیه مورالس و از طرف دیگر اخراج او از کشور دوباره روی کار آمده است.

وی افزود: اگر بخواهیم بر روی سفر وزیر امور خارجه کشورمان به سه کشور آمریکای لاتین تمرکز کنیم باید در نظر داشته باشیم که کوبا کشوری است که با انقلابش علیه امپریالیسم ایستادگی کرده و پس ازگذشت چندین سال آرمانهای خود را حفظ کرده است همچنین ونزوئلا شاهد تحریم های سخت آمریکا بوده که اقتصاد این کشور را به نوعی از کار انداخته است. در واقع آمریکا تحریم های سختی را علیه کوبا و ونزوئلا و حتی نیکاراگوئه اعمال کرده اما با توجه به شرایطی که در آمریکای لاتین وجود دارد این امید می رود که فضا بهتر شود.

این استاد دانشگاه همچنین بیان کرد: ما امید داشتیم که بتوانیم از طریق تعامل با کشورهای غربی تحریم ها را کاهش دهیم برای این امر و تحقق آن هم تلاش کردیم اما همان طور که رهبری هم تاکید کردند هیچ گاه قدرت های غربی قابل اعتماد نیستند و این مساله هم ثابت شد.

این کارشناس آمریکای لاتین افزود: بنابراین در چنین شرایطی ما باید پا را فراتر از کشورهای شمال جهان بگذاریم و به کشورهای جنوب جهانی هم توجه کنیم و کجا بهتر از آمریکای لاتین که سرشار از منابع مختلف آب و نفت بوده و در حوزه های مختلف دارای پتانسیل همکاری هستند.

نوری خاطر نشان کرد: این در حالی است که ایالات متحده خوشش نمی آید که ایران وارد همکاری با کشورهای آمریکای لاتین شود. حتی در نوع همکاری ما مداخله می کند. اما اکنون شرایط کاملا مهیا است که ما وارد این همکاری ها شویم. در واقع ایران و منطقه آمریکای لاتین شرایط مساعدی را برای افزایش همکاری ها با یکدیگر دارند.

وی با تاکید بر این که کشورهای مختلف می توانند در صورت حفظ حقوق ارضی و امنیتی خود به تعامل با یکدیگر بپردازند گفت: طی ماه‌های اخیر شاهد بودیم که کشتی های ایرانی محموله های نفتی برای راه اندازی کارخانه های ونزوئلا حمل کردند اما در این مساله شاهد مداخلات ایالات متحده بودیم در حالی که ایران و ونزوئلا همانند گذشته با هم همکاری می کنند. اکنون که آمریکا و چین به عنوان دو قدرت اقتصادی اکثر بازارهای دنیا را در اختیار دارند باید در بازارهای سایر کشورها هم فعال بود.

وی تاکید کرد: چند جانبه گرایی اقتصادی دلیل موجه دیگری است که کشورها می توانند با یکدیگر همکاری کنند. عملا هر سخنی که از کاخ سفید منتشر می شود به نوعی مداخله در امور کشورها است.

 

منبع : ايسنا
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه