ارسال به دیگران پرینت

قیمت مرغ دوباره پرکشید | تولیدکنندگان مرغ از افزایش ٢ تا ٥ برابری قیمت واکسن و دارو خبر می‌دهند

کارآفرینان بخش مرغ: بزرگ‌ترین مشکل کمبود نهاده‌های دامی به نرخ دولتی است

قیمت مرغ دوباره پرکشید | تولیدکنندگان مرغ از افزایش ٢ تا ٥ برابری قیمت واکسن و دارو خبر می‌دهند

[شهروند] توزیع مرغ‌های منجمد در استان‌های مختلف هم نتوانست ترمز افزایش قیمت مرغ را بکشد؛ در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم مرغ در بازار تهران حدود ١٨‌هزار و ٣٠٠ تومان است و برخی گزارش‌ها از استان‌های جنوبی از رسیدن قیمت این ماده غذایی به ١٩‌هزار تومان حکایت دارد. اواسط تیر ماه امسال که قیمت مرغ به ‌طور متوسط ١٨‌هزار تومان بود، اعلام شد طی یک هفته به دلیل «افزایش جوجه‌ریزی» و «رشد سرعت در تأمین نهاده‌های دامی» قیمت مرغ به کمتر از نرخ مصوب‌شده دولت یعنی ١٥‌هزار تومان خواهد رسید اما این اتفاق نه‌ تنها رخ نداد بلکه در همین مدت رشد ٣٠٠ تا‌ هزار تومانی قیمت هم داشت.

از شواهد این‌طور برمی‌آید که اصلی‌ترین سیاست دولت برای کاهش قیمت این ماده غذایی توزیع مرغ منجمد از ذخیره پشتیبانی بود که فعلا کارساز نبوده است؛ چون بزرگ‌ترین مشکل، تأمین نهاده‌های دامی با قیمت دولتی به وسیله تولیدکنندگان است. رضا سواری، تولیدکننده نمونه مرغ، با بیان اینکه هیچ اتفاق خاصی در میزان توزیع نهاده‌ها رخ نداده و قیمت سویا و ذرت نسبت به دو هفته پیش افزایش هم پیدا کرده است از معضلی جدید خبر می‌دهد و به «شهروند» می‌گوید: «شرکت‌های تولیدکننده دارو و واکسن در چهارشنبه هفته گذشته قیمت تولیدات خود را چند برابر گران کردند به نحوی که قیمت واکسن ٨٠‌هزار تومانی به ٤٠٠ ‌هزار تومان و واکسن ١٢٠‌هزار تومانی به ٢٤٠‌هزار تومان رسیده است. اگر این نرخ‌ها اجرایی شود، قیمت تمام‌شده مرغ در واحدهای تولیدی به بالای ٢٠‌هزار تومان می‌رسد.»

مرغ غذای لاکچری شد

قیمت مرغ در هفته‌های گذشته روند صعودی داشته و از ابتدای ‌سال جاری تا کنون بیش از ٦‌هزار تومان گران‌تر شده است. در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم از این ماده غذایی به‌ طور متوسط بین ١٨ تا ١٨‌هزار و ٣٠٠ تومان است و برخی گزارش‌ها از رسیدن قیمت آن به ١٩‌هزار تومان در بوشهر و خوزستان حکایت دارند. نایب‌رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی درباره آخرین تحولات بازار مرغ به باشگاه خبرنگاران گفته است: «هم‌اکنون قیمت هر کیلو مرغ زنده در مرغداری ۱۲‌هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده‌فروشی‌ها ۱۸‌هزار تا ۱۸‌هزار و ۳۰۰ تومان است.» حبیب اسداله‌نژاد با بیان اینکه امکان حذف مرغ از سفره برخی خانوارها دور از انتظار نیست، افزود: «با وجود معیشت سخت مردم افزایش مجدد قیمت موجب شده این محصول به‌ عنوان کالای لاکچری در سفره خانوار قرار گیرد.» بیشتر خانوارهایی که به دلیل گران‌شدن قیمت مرغ نتوانسته‌اند از این ماده غذایی به میزان کافی تهیه کنند، در دهک‌های اول تا چهارم جامعه جای دارند که حقوق شان کمتر از دو ‌میلیون تومان در ماه است. یکی از آنها داود است که می‌گوید: «به طور معمول در ماه حدود ٢ مرغ می‌خریدم که الان به خاطر افزایش قیمت نتوانسته‌ام این میزان را هم خریداری کنم و همسرم مجبور شده سیب‌زمینی پخته را جایگزین مرغ کند.»

چرا مرغ ارزان نشد؟

دولت در روزهای اخیر اقدام به توزیع مرغ‌های منجمد در بازار کرده است تا روند رو به رشد قیمت مرغ را متوقف کند اما این اتفاق در عمل رخ نداد. رضا سواری، تولیدکننده مرغ، با بیان اینکه شرایط نسبت به ١٠ روز قبل سخت‌تر هم شده است، می‌گوید:   «دولت فقط توانسته ٢٠‌درصد از نهاده‌های دامی مورد نیاز واحدهای تولیدی را تأمین کند و مابقی باید از بازار سیاه تهیه شود. الان قیمت هر کیلوگرم سویا در بازار ٨‌هزار و ٥٠٠ تومان شده که نسبت به یک هفته پیش حدود‌ هزار تومان گران‌تر است. همچنین هر کیلوگرم ذرت ٢‌هزار و ٧٠٠ تومان شده که این ماده اولیه هم شاهد افزایش ١٠٠ تومانی قیمت بوده است. هیچ تضمینی هم نیست که این قیمت‌ها در روزهای آینده بیشتر نشود.» این تولیدکننده نمونه مرغ از افزایش قیمت دارو هم خبر می‌دهد و می‌گوید: «چهارشنبه هفته گذشته تولیدکنندگان دارو و واکسن مصوب کردند که قیمت‌هایشان را چند برابر افزایش دهند؛ مثلا الان قیمت یک نوع واکسن ٨٠‌هزار تومانی به ٤٠٠‌هزار تومان رسیده و یک نوع واکسن دیگر ١٢٠‌هزار تومانی حدود ٢٣٩‌هزار تومان شده است. این قیمت‌ها فعلا مورد تصویب سندیکا قرار گرفته و من شخصا خیلی نگران اجرایی‌شدن آن هستم. حتی اگر نهاده‌ها هم از طرف دولت تأمین شود، باز هم نیاز به دارو و واکسن داریم که با این افزایش قیمت‌ها مشکل حل نمی‌شود و قیمت ٢٠‌هزار تومان هم برای هر کیلوگرم مرغ در واحدهای تولیدی ضرر خواهد بود.»

زمزمه گرانی بیشتر در آینده

سواری با بیان اینکه تولید مرغ در هفته‌های اخیر کاهش داشته است، ادامه می‌دهد: «تقاضا نسبت به دو ماه پیش آن‌چنان تغییر نکرده و تقریبا ثابت مانده است اما به دلیل کمبود نهاده‌های دامی با نرخ دولتی، یک‌سری از همکاران ما تولید را کنار گذاشته‌اند. الان قیمت جوجه در بازار حدود دو‌هزار تومان زیر قیمت تمام شده است چون تولیدکنندگان مرغ گوشتی به دلیل ضرر و زیان‌های زیادی که دیده‌اند، رغبتی به جوجه‌ریزی ندارند. با این وضعیت، احتمال افزایش قیمت مرغ در هفته‌های آینده به بالای ٢٠‌هزار تومان وجود دارد.» نهاده‌های دامی ازجمله سویا و ذرت با نرخ دولتی به ترتیب ٦‌هزار و‌ یک‌هزار و ٢٠٠ تومان نسبت به قیمت بازار آزاد ارزان‌تر است اما تولیدکنندگان مرغ می‌گویند دولت حداکثر می‌تواند ٢٠‌درصد نهاده‌های مورد نیاز آنها را تأمین کند و خرید از بازار آزاد به یک اجبار درآمده است. وزیر جهاد کشاورزی چندی پیش در نشست خبری خود تأکید کرد که کمبودی در زمینه نهاده‌ها وجود ندارد اما شواهد عکس ماجرا را نشان می‌دهد. تولیدکنندگان می‌گویند اگر نهاده‌های دامی با نرخ دولتی به وفور در اختیارشان قرار بگیرد، قیمت مرغ کاهش پیدا خواهد کرد در غیر این صورت رسیدن به قیمت‌های بالای ٢٠‌هزار تومان دور از انتظار نخواهد بود.  

 

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه