علی شکری، عکاس طبیعت و منظره، از درختان عکسهای سیاهوسفید میگیرد و برای این سبک خاص عکاسی شناخته شده است. او مجموعهعکسهایی که در مدت چند سال در ایران و آذربایجان گرفته، در کتاب «مصائب درختان» (The Passion of Trees) چاپ کرده است.
بهگفتهی شکری، عکسهای او با هدف نشاندادن اهمیت حفاظت از طبیعت گرفته میشوند. جنگلزدایی و توسعهی جادهها و سدها طبیعت دلخواه او را از بین بردهاند و همین موضوع انگیزهای شد که عکاسی از درختان را آغاز کند و بتواند در روند نابودی جنگلها تحول ایجاد کند.
شکری میگوید:
از دیدگاه من، هر درخت مانند هر انسان، داستانی برای گفتن دارد. وقتی درختی میمیرد، روایت داستان قطع میشود و سرنوشت بد برای آن رقم میخورد. بهعقیدهی من، درختان قطعشدهای که پشت کامیونها برای حمل جمع میشود، ما را با دستهای شکسته و صورتهای زخمی و ریشههای جداشدهشان نفرین میکنند. زمانیکه انسانها درختان بیشتری را به خاکستر تبدیل میکنند، رفتهرفته دنیای بشر از بین میرود و این شاید نفرین درختان است که گریبانگیرمان میشود.
درادامه، تعدادی از عکسهای علی شکری را مرور میکنیم.
شکری عنوان میکند:
میدانم که نمیتوانم درختان را با عکسهایم نجات دهم و طبیعت را به سرسبزی سابق بازگردانم؛ اما با عکاسی از درختان تنها و غمگین میکوشم مخاطبان را تشویق کنم تا با دید متفاوت به طبیعت نگاه کنند و بدانند اگر درختان نباشند، پرندگان بیخانمان میشوند و هوایی برای تنفس وجود ندارد. وقتی درختان نباشند، بشر از بین میرود.
برای مشاهده تصاویر بیشتر علی شکری میتوانید به وبسایت و اینستاگرام او سر بزنید یا کتاب او را بخرید.
دیدگاه تان را بنویسید