ارسال به دیگران پرینت

آمریکا محموله 13 تنی کلاه گیس مسلمانان اویغور چین را توقیف کرد

یک فعال حقوق بشر در امور اویغورها: زنانی که از این کلاه گیس‌ها استفاده می‌کنند، باید به این موضوع فکر کنند که این مو متعلق به چه کسانی است و چگونه ساخته شده است.

آمریکا محموله 13 تنی کلاه گیس مسلمانان اویغور چین را توقیف کرد

مقامات آمریکایی محموله موی انسان وارداتی از چین را توقیف کرده اند زیرا معتقدند این محموله با اردوگاه های کار اجباری مسلمانان اویغور چین در ارتباط هستند.

مقامات فدرال نیویورک در روزهای گذشته یک محموله‌ 13 تنی از کلاه گیس، تکه‌های موی طبیعی و محصولات زیبایی مانند کلاه‌گیس تکه‌ای را توقیف کردند. احتمال دارد این محصولات از موی طبیعی زنان اویغور ساکن در اردوگاه‌های کار استان سین‌کیانگ چین تهیه شده باشد.

 مقامات گمرک و حفاظت از مرزهای آمریکا ارزش این محموله 13 تنی را حدود 800 هزار دلار  برآورد کرده‌اند.

"برندا اسمیت" معاون کمیسر دفتر اجرایی گمرک و حفاظت از مرزهای آمریکا در این باره گفت: تولید کالاها در فضای اردوگاه‌های کار، نقض جدی حقوق بشر است و آمریکا با مصادره این محموله پیام صریح و مستقیم خود را به تمام نهادها و سازمان‌هایی می‌فرستد که قصد تجارت با آمریکا را دارند. آمریکا هیچ تجارتی را بر پایه اعمال غیرقانونی و غیرانسانی تحمل نخواهد کرد.

آمریکا محموله موی صادراتی از چین را به دلیل نقض قوانین حقوق بشر توقیف کرد/ عکس: اداره گمرگ آمریکا

موی مسلمانان اویغور

این دومین بار در سال جاری است که آمریکا دستور مصادره محموله مو از چین را با دلیل ارتباط احتمالی آن با اردوگاه‌های کار اجباری منطقه "سین کیانگ" چین صادر کرده است. این محموله برای بررسی‌های بیشتر در مصادره گمرگ آمریکا قرار می‌گیرد.

بنا بر گزارش سازمان ملل و گروه‌های فعال حقوق بشری، دولت چین بیش از یک میلیون نفر از اقلیت‌ مسلمان اویغور را در اردوگاه‌‌های کار اجباری اسکان داده است. چین بارها این ادعا را رد کرده و اردوگاه‌های های اجباری را جایی برای آموزش داوطلبانه زبان و فرهنگ "هان" چین و آموزش داوطلبانه مهارت می‌داند. قوم هان بیش از 90 درصد از جمعیت کشور چین را تشکیل می‌دهند.

"روشن عباس" یکی از فعالان حوزه اویغورها که خواهر پزشکش از 2 سال پیش در چین گم‌شده، در این باره گفت: زنانی که از این کلاه گیس‌ها استفاده می‌کنند، باید به این موضوع فکر کنند که این مو متعلق به چه کسانی است و چگونه ساخته شده است. "عباس" که در امریکا زندگی می‌کند بر این باور است که خواهرش به زور به یکی از کمپ‌های کار در استان سین‌کیانگ فرستاده شده است.

وی در این باره گفت: این موضوع برای ما بسیار نگران کننده است. من می‌خواهم مردم جهان به نوع برده‌داری این روزها فکر کنند. خواهر من الان در جایی از این دنیا نشسته و مجبور به ساخت تکه‌هایی از کلاه گیس است.

محموله کلاه گیس فعلی و محموله قبلی هر دو از شرق استان سین‌کیانگ به آمریکا ارسال شده‌اند. این موضوع سوء ظن به محموله‌های ارسالی را بیشتر می‌کند.

منطقه ترکستان شرقی در چین محل زندگی مسلمانان اویغور است. دولت چین تلاش می کند هویت و فرهنگ این مردم مسلمان را تغییر دهد. در این منطقه، مسلمانان با محدودیت های زیادی در زمینه انجام مناسک دینی و مسلمانی روبه رو هستند. از جمله اینکه دولت چین، با نادیده گرفتن اسم تاریخی منطقه ترکستان شرقی، آن را به نام چینی "سین کیانگ" تغییر داده اند.

محموله کلاه گیس و محموله قبلی هر دو از شرق استان سین‌کیانگ به آمریکا ارسال شده‌اند

توقیف محموله موی مسلمانان اویغور

گزارش‌های اخیر سازمان‌های خبری و حقوق بشری از زندانی بودن  ساکنان اردوگاه‌های سین‌کیانگ خبر می‌دهند. براساس این گزارش‌ها اویغورها و دیگر اقلیت‌های قومی در این کمپ‌ها تحت نظم عقیدتی قرار دارند و مجبور به تغییر دین و زبان خود هستند. برخی از زندانیان آزاد شده این اردوگاه‌ها نیز از شکنجه  خود خبر داده‌اند. چین مدت‌هاست که اویغورهای مسلمان را محدود کرده و زیر نظر دارد.

گزارش‌های آسوشیتدپرس و دیگر سازمان‌های خبری نیز نشان می‌دهد که اقلیت‌های ساکن اردوگاه‌ها مجبور به کار برای برندهای بزرگ تجاری مانند برندهای معروف محصولات ورزشی هستند. این برندها از سوی فعالان حقوق بشر به "کارخانه‌های سیاه" معروفند.

 

منبع : عصر ایران
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • حسن خسروی ارسالی در

      امریکا فقط با قاچاق مخدر در افغانستان خوشش میاد

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه