یکی از ایالت های آمریکا برای مقابله با نژادپرستی و حذف نمادهای یادآور برده داری، پرچم خود را تغییر می دهد.
در پرچم ایالت "می سی سی پی"، نمادی از دوره "اتحاد ایالت های جنوبی" آمریکا قرار دارد. هم اکنون این نماد به عنوان یادآور دوره بردهداری است.
پارلمان ایالت می سی سی پی (در جنوب آمریکا) با تصویب طرحی، تصمیم گرفت با تغییر پرچم ایالتی، نماد "اتحاد ایالت های جنوبی" در آن را حذف کند.
آمریکا به صورت فدرالی اداره می شود. امریکا از 50 ایالت یا کشور تشکیل شده است. هر ایالت دارای یک رئیس (فرماندار)، پارلمان، دادگستری ویژه ایالتی است.
در آمریکا، در کنار پرچم ملی، هر ایالت و هر شهر نیز دارای یک نماد (آرم) و پرچم هستند.
براساس قانون جدید مصوب پارلمان، این ایالت باید پرچم جدیدی بدون این آرم ایالتی طراحی و تصویب کند. این آرم نمادی از ایالت های جنوبی آمریکاست که به هنگام جنگ داخلی، با لغو برده داری در سراسر آمریکا مخالفت کردند.
می سی سی پی آخرین ایالت آمریکاست که همچنان نماد اتحاد ایالت های جنوبی را حفظ کرده است.
این اقدام به دنبال تظاهرات ضدنژادپرستی در آمریکا صورت می گیرد. علاوه بر تظاهرات، در نمادهای یادآور دوره برده داری یا بدرفتاری با بومیان/ ساکنان نخستین و نژادپرستی تجدید نظر شده است. در این چارچوب، شماری از مجسمه ها و اسامی مکان ها تغییر کرده است.
در مجلس نمایندگان ایالت می سی سی پی، 91 نماینده به این طرح رای مثبت و در مقابل، 23 نماینده رای منفی دادند. چند ساعت بعد، در مجلس سنای ایالتی نیز 37 سناتور در مقابل 14 سناتور، این طرح را تایید کردند.
بلافاصله بعد از تایید طرح در مجلس سنای ایالتی، سناتورهای حامی طرح شادی کردند و با مشت و بازو به یکدیگر دست دادند.
"می سی سی پی" تنها ایالت آمریکاست که همچنان نماد "اتحاد ایالات جنوبی آمریکا " را در پرچم خود حفظ کرده است.
برای بسیاری در امریکا این پرچم نمادی از گذشته نژادپرستانه این کشور است. براساس مصوبه پارلمان ایالتی، هیاتی متشکل از 9 فرد، مسوولیت طراحی پرچم جدید ایالت را برعهده گرفته اند. پرچم جدید نباید علامت "اتحاد ایالت های جنوبی" را داشته باشد ولی باید عبارت "به خدا اعتماد داریم" (توکل بر خدا) داشته باشد.
در اسکناس دلار آمریکا نیز عبارت "توکل بر خدا" وجود دارد.
قرار است پرچم جدید بعد از طراحی، در ایالت، به همه پرسی گذاشته شود.
"جان هورن" سناتور دموکرات در مجلس ایالتی می سی سی پی گفت که تغییر پرچم گام بزرگ در مسیر اعتراف به انسانیت و ارزش هایی است که خدا به هر فردی داده است.
"تیت ریفز" فرماندار (رئیس) این ایالت قبل از این با تغییر پرچم ایالت مخالفت کرده بود روز شنبه گذشته اعلام کرده بود این مصوبه را وتو نخواهد کرد بلکه در صورت تایید کنگره، آن را برای اجرا امضا خواهد کرد.
یک نماینده دموکرات و رنگین پوست عضو کنگره ایالتی در گفتگوهای قبل از رای گیری تغییر پرچم ایالتی گفت که تاکنون وقتی از کنار پرچم ایالتی عبور می کرد با سختی زیادی روبه رو بود. وی گفت: امیدوارم وقتی به پرچم بعدی نگاه می کنیم همه ما و نه فقط بخشی از ما، احساس افتخار کنیم.
از زمان مرگ جورج فلوید شهروند رنگین پوست به دست پلیس سفید پوست در آمریکا موجی از تظاهرات و اعتراضات در این کشور و کشورهای اروپای غربی و کانادا علیه رفتارهای خشونت آمیز پلیس، نژادپرستی، بدرفتاری با رنگین پوستان و جوامع محلی و ساکنان نخستین و برده داری به راه افتاد.
یکی از درخواست ها به هنگام اعتراضات ضدنژادپرستی در ایالت می سی سی پی، تغییر پرچم این ایالت و برچیدن مجسمه های ژنرال های آمریکایی حامی برده داری یا مخالف لغو برده داری بود.
دیدگاه تان را بنویسید