شینهوا گزارش داد، نخستین ماهواره چینی رصد قطب جنوب، مأموریت مشاهده از این قطب را پس از شش ماه در مدار زمین به پایان رسانده است.
ماهواره اکتشافی قطب جنوب چین به نام مسیریاب یخ در ۱۲ سپتامبر سال ۲۰۱۹ به فضا پرتاب شد و تا به حال بیش از هزار تصویر را از نواحی مختلف قطب جنوب برای استفاده محققان چینی ارسال کرده است.
براساس بیانیه تیم عملیاتی این ماهواره بیش از ۱۰۰۰ تصویر را پوشش داده، مسیریاب یخ شاهد دو فرو ریختن گسترده یخ در قطب جنوب بوده که یکی در ۲۵ سپتامبر ۲۰۱۹ و دیگری در یخچالهای Pine و در فوریه سال جاری رخ داده است.
سرپرست تیم عملیاتی ماهواره مسیریاب یخ میگوید: این ماهواره نظارت مستمر بر روی این وقایع را به منظور به دست آوردن تصاویر و دادههای مهم انجام داده است.
به گفته چنگ شیائو دانشمند برجسته این پروژه، از دادههای مسیریاب یخ برای مطالعه تغییرات آب و هوایی جهانی و توسعه مسیرهای حمل و نقل قطب شمال نیز استفاده خواهد شد.
در گذشته دانشمندان چینی مطالعات قطبی را عمدتا بر اساس دادههای جمع آوری شده توسط کشتیها و ایستگاههای تحقیقاتی انجام میدادند. استفاده از فناوری ماهوارهای سنجش از راه دور آنها را قادر میسازد تا تصاویر و دادههایی از مناطق با دسترسی دشوار را رصد و به دست آورند.
ماهواره رصد قطبی، با عمر تقریباً یک سال طراحی، تنها ۱۶ کیلوگرم وزن دارد؛ این پژوهش توسط دانشمندان دانشگاه پکن آغاز شده است.
مسیریاب یخ مجهز به دوربینهای با وضوح بالا است که میتواند طی پنج روز به پوشش کامل قطب جنوب و قطب شمال دست یابد. این ماهواره همچنین دارای یک سیستم شناسایی خودکار است.
تیم عملیاتی به زودی دادههای قطب جنوب را برای پشتیبانی از تحقیقات قطبی چینی و بین المللی منتشر میکند؛ این ماهواره همچنین به زودی نخستین مأموریت مشاهده قطب شمال را آغاز میکند.
دیدگاه تان را بنویسید