بی اشتهایی از جمله مواردی است که امکان تجربه آن در زمان ابتلا به بیماری وجود دارد. با این وجود، دریافت مواد مغذی و تامین آب مورد نیاز بدن، به ویژه زمانی که احساس ناخوشی می کنید، اهمیت دارد.
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "مدیکال نیوز تودی"، انواع مختلف خوراکی ها می توانند با انواع مختلف بیماری مقابله کنند. به عنوان مثال، فردی مبتلا به گلودرد ممکن است از فواید برخی مواد غذایی بهره ببرد که کمکی به فردی مبتلا به حالت تهوع نمی کنند و بالعکس.
در ادامه فهرستی از خوراکی هایی که می توانید مصرف آنها را در زمان ابتلا به برخی بیماری های شایع مد نظر قرار داده و مواردی که باید از آنها پرهیز کرد، ارائه شده است.
سرماخوردگی و آنفلوآنزا
گرفتگی بینی، سرفه، و گلودرد از علائم شایع سرماخوردگی و آنفلوآنزا هستند. خوراکی های زیر می توانند به تسکین گرفتگی و التهاب و تقویت سیستم ایمنی کمک کنند.
چای های گیاهان دارویی
زمانی که علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا را تجربه می کنید، تامین آب مورد نیاز بدن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. چای های گیاهان دارویی می توانند برخی علائم بیماری را تسکین داده و تنفس بخار آنها می تواند به پاکسازی مخاط در سینوس ها کمک کند.
افزودن پودر زردچوبه به یک فنجان آب داغ و نوشیدن آن ممکن است به تسکین گلودرد کمک کند. پژوهش ها نشان داده اند که زردچوبه دارای خواص ضد التهاب و ضد عفونی کننده است.
برگ های چای سرشار از ترکیبات گیاهی طبیعی مانند پلیفنول ها، فلاونوئیدها و کاتچین ها هستند. این ترکیبات به تقویت سیستم ایمنی کمک می کنند. به طور خاص، کاتچین ها ممکن است در برابر برخی انواع ویروس آنفلوآنزا از شما محافظت کنند.
برخی افراد نوشیدن چای اکیناسه برای کوتاهتر کردن دوره علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا را توصیه کرده اند. با این وجود، به پژوهش های علمی بیشتر برای تایید قطعی چنین اثری نیاز است.
عسل
گلودرد می تواند به واسطه یک عفونت باکتریایی شکل گرفته باشد. عسل از خواص ضد میکروبی برخوردار است و می تواند به پاکسازی این نوع عفونت ها کمک کند.
عسل ممکن است در درمان سرفه های کودکان نیز موثر باشد، اگرچه دادن آن به نوزادانی که کمتر از 12 ماه سن دارند، توصیه نمی شود.
طی یک بررسی که در سال 2018 منتشر شد، پژوهشگران تاثیرگذاری عسل را با داروهای بدون نسخه ضد سرفه کودکان، یک دارونما و عدم درمان مقایسه کردند.
آنها دریافتند که عسل در مقایسه با دیفن هیدرامین و سالبوتامول که اغلب در داروهای ضد سرفه استفاده می شوند، موثرتر عمل کرده است. همچنین، استفاده از عسل نتایجی مشابه با دکسترومتورفان، یکی دیگر از ترکیبات رایج در داروهای ضد سرفه داشت.
با این وجود، پژوهش ها در این زمینه محدود بوده و به مطالعات بیشتر برای نتیجه گیری قطعی در این زمینه نیاز است زیرا بیشتر مطالعات سرفه های حاد طی یک شب را مورد بررسی قرار داده اند.
مرکبات و توت ها
مرکبات مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت سرشار از فلاونوئیدها و ویتامین C هستند. این ترکیبات به کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی کمک می کنند که ممکن است به مبارزه با تب کمک کند.
برخی مطالعات نشان داده اند که یک فلاونوئید به نام کوئرستین که در توت ها نیز وجود دارد ممکن است به درمان عفونت های رینوویروس کمک کند. این ویروس مسئول بیشتر موارد سرماخوردگی است.
آبمیوه های منجمد نیز می توانند اغلب به تسکین گلودرد کمک کنند.
خوراکی هایی که باید از آنها پرهیز کرد
لبنیات ممکن است تولید مخاط را افزایش دهد، اگرچه شواهد علمی پشتیبان آن محدود هستند. افزایش غلظت مخاط می تواند گرفتگی سینوس را تشدید کند.
کافئین می تواند موجب کم آبی بدن شود که احتقان را تشدید می کند. با این وجود، برخی نوشیدنی های کافئیندار، مانند چای و قهوه، حاوی آنتی اکسیدان های تقویت کننده سیستم ایمنی هستند و ممکن است مصرف متوسط آنها مفید باشد.
الکل می تواند موجب کم آبی بدن شده و محرکی برای یک واکنش التهابی باشد که علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا را تشدید می کند.
حالت تهوع، استفراغ و اسهال
زمانی که فردی به یک یا تعداد بیشتری از این علائم مبتلا است، مصرف غذاهایی که ناراحتی معده را تسکین می دهند، اهمیت دارد. انجام این کار به بازیابی اشتهای فرد نیز کمک خواهد کرد.
زنجبیل
پژوهش ها نشان داده اند که زنجبیل می تواند به کاهش آثار حالت تهوع و استفراغ کمک کند، اگرچه به مطالعات بیشتری برای تایید قطعی نتایج نیاز است.
شما می توانید چای زنجبیل را با افزودن یک یا دو قاشق چایخوری زنجبیل تازه به یک فنجان آب داغ آماده کنید. اجازه دهید این چای برای پنج دقیقه دم بکشد، سپس آن را صاف کرده و مصرف می کنید. در صورت تمایل برای شیرین شدن چای می توانید اندکی عسل به آن اضافه کنید.
حد اعتدال باید در مصرف زنجبیل کریستاله رعایت شود زیرا محتوای قند زیادی دارد.
غذاهای برات (BRAT)
مواد غذایی برات شامل موز، برنج، سس سیب و نان تست می شوند. این مواد غذایی رفتاری ملایم با معده دارند.
یک رژیم غذایی سرشار از نشاسته و فیبر کم می تواند به تسریع روند بهبود اسهال کمک کند.
از دیگر غذاهایی که می توان به یک رژیم غذایی برات اضافه کرد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
اگر آرامش معده برقرار شده است مصرف غذاهای جامد برات ممکن است بی خطر باشد.
افرادی که به گلوتن حساسیت دارند باید گزینه های فاقد این ماده را انتخاب کنند.
به طور معمول، بازگشت به یک رژیم غذایی عادیتر پس از حدود 48 ساعت بی خطر خواهد بود.
آب نارگیل
خوراکی هایی که باید از آنها پرهیز کرد
کافئین به عنوان یک محرک عضله عمل کرده که می تواند موجب کرامپ های معده و افزایش حرکات روده شود.
شیرین کننده های مصنوعی می توانند دارای یک اثر ملین باشند.
یبوست
کلید بهبود یبوست افزایش مصرف فیبر است.
همچنین، فیبر محلول آب زیادی جذب می کند، از این رو، فرد باید آب فراوان بنوشد.
جو دوسر و سبوس جو دوسر
میوه های خشک
بذر کتان
به واسطه محتوای فیبر محلول زیاد، بذر کتان برای پشتیبانی از حرکات منظم روده مفید هستند.
پودر بذر کتان را می توان به فرنی و اسموتی ها اضافه کرد یا در غذاهای پختنی از آن استفاده کرد.
خوراکی هایی که باید از آنها پرهیز کرد
کافئین و الکل هر دو موجب کم آبی بدن می شوند و آب مورد نیاز برای نرم کردن مدفوع را تخلیه می کنند.
دیدگاه تان را بنویسید