محسن مهدیان، مدیرمسئول روزنامه همشهری در سرمقاله امروز به حامیان مذاکره با آمریکا تاخته و آنها را ترسو خوانده است. او نوشته: «اینروزها کسی به جهت اعتقادی از مذاکره با آمریکا دفاع نمیکند. چرا؟ همان تعبیر ساده و حکیمانه رهبر انقلاب؛ دلیل: تجربه. فرمودند مذاکره، هوشمندانه و عاقلانه و شرافتمندانه نیست. رئیسجمهور کشور نیز به ترامپ میگوید ما با تو مذاکره نمیکنیم، هر غلطی خواستی بکن. پس اینها که دم از مذاکره و دلدادن به ترامپ میزنند چه کسانی هستند؟ ترسوها.»
وی افزوده است: «روشن است که این گروه با گروههای سنتی طرفدار مذاکره فرق دارند. آن گروههای سنتی یا نگاهشان اصلاح شده است یا داد و فغان مذاکرهشان از سر کاسبی سیاسی بوده که این روزها دیگر بازاری ندارد و لذا خبری از آنها نیست. گروه جدید حقیقتا ترسیدهاند و بخش احساسی مغزشان باعث شده قشر پیشانی ذهن که نقش منطق و استدلال را بازی میکند، قفل شود.»
مهدیان در ادامه توصیه کرده که برای کمک به این گروه، واقعیتهای ساده را نشان آنها دهیم و در شرح این واقعیتها نوشته: «ایران دیگر ایران ۴۰ سال قبل و بلکه یک سال قبل هم نیست؛ هم تحریمها را پشت سر گذاشته و هم به جهت هستهای و نظامی قویتر شده است. بهجهت هستهای در مرز تولید سلاح هستهای است و منتظر اشاره فقهی رهبرانقلاب. در بعد نظامی نیز جرعهای از توانش را در وعده صادق و انتقام سخت چشانده است. نقش ایران در منطقه نیز دهها برابر تقویت شده است. امروز مقاومت چریکی و گروههای کوچک مقاومت، مزدوران نیابتی آمریکایی-صهیونیستی را بیآبرو کرده و نقش ایران را بیش از گذشته برجسته ساخته است.»
به گفته او «آمریکا نیز به جهات مختلف در جایگاه گذشته نیست؛ نه اقتصادش یاراست، نه توان هزینههای بالای جنگ را دارد، نه بعد از طوفانالاقصی متحدان منطقهای دارد، نه بعد از خروج خفتبار از عراق و افغانستان و بعد هم ذلت جهانی صهیونیسم، افکار عمومیاش با جنگ همراهی میکند، نه با این اختلافات جدید، دیگر خبری از همراهان اروپاییاش است و خلاصه نه به جهت شرایط سیاسی تمایلی به جنگ مستقیم دارد.»
وی همچنین نوشته: «مردم ایران در همین راهپیمایی روز قدس نشان دادند ملتی متکی به ایماناند و مبنای محاسبات آنها با چرتکههای مادی آغشته به بلوف آمریکاییها زمین تا آسمان متفاوت است. ملت ایران به چشم دیدهاند که آمریکا با برجام چه کرد و همین روزها چه میزان تعهدش برای حفظ آتشبس در غزه اعتبار دارد. مگر میشود این تجربههای تاریخی را فراموش کرد؟
خلاصه باید به جریان وحشتزده متمایل به مذاکره نشان داد که سخن از خودکشی برای فرار از مرگ، نه هوشمندانه است و نه شرافتمندانه و نه عاقلانه و نه کار به گرایش سیاسی و مذهبی افراد دارد. بهخودآییم که غیر از خود، خبری نیست و قدرت اینجاست.»
دیدگاه تان را بنویسید