در پی افشای گروه چت سیگنال و جنجالهای ایجاد شده توسط مایکل والتز، مشاور امنیت ملی رئیسجمهور آمریکا، ترامپ در روزهای اخیر درگیر یک سوال مهم بود: «آیا باید والتز را اخراج کنم؟»
به گفته افراد مطلع از اظهارات رئیسجمهور آمریکا، طی روزهای گذشته ترامپ درگیر یک سوال مشخص بود: «با مایکل والتز، چه باید کرد؟» او از دستیاران و متحدانش میپرسید: «آیا باید او را اخراج کنم؟» این سوال در حالی تکرار میشد که تبعات افشای گروه چت در اپلیکیشن سیگنال، که توسط والتز ایجاد شده بود و بهطور ناخواسته یک روزنامهنگار را به بحث درباره حمله نظامی آتی به یمن اضافه کرده بود، در صدر بحثهای رسانههای آمریکایی و جهان قرار داشت.
در پیشگاه عموم، موضع اولیه ترامپ که به آن ادامه داد، دفاع از والتز و حمله به رسانهها بود. روز سهشنبه، یک روز پس از آنکه جفری گولدبرگ، سردبیر آتلانتیک خبر حضور خود در این گفتوگو را منتشر کرد، رئیسجمهور آمریکا گفت والتز «مرد خوبی» است که نیازی به عذرخواهی ندارد. اما در پشت پرده، ترامپ از افراد داخل و خارج از دولت پرسیده بود که به نظرشان چه باید کند.
او به متحدانش گفته بود که از پوشش رسانهای ناراضی است، اما نمیخواهد به نظر بیاید که در برابر هجوم رسانهها تسلیم شده است.
معاون رئیسجمهور ونس هم در مورد حاشیههای پیرامون والتز گفت: «اگر فکر میکنید میتوانید رئیسجمهور ایالات متحده را مجبور به اخراج کسی کنید، اشتباه میکنید»، که نشانه دیگری از عزم ترامپ برای حمایت از والتز علیرغم جنجال بود.
نیویورک تایمز مینویسد چیزی که بیش از همه ترامپ را ناراحت کرده است احتمال دوستی والتز با گولدبرگ، روزنامهنگار واشنگتنی است که ترامپ از او متنفر است. منابع آگاه میگویند شامگاه چهارشنبه، ترامپ با جیدی ونس، معاون رئیسجمهور؛ سوزی وایلز، رئیس دفتر کاخ سفید؛ سرجیو گور، مسئول پرسنل کاخ سفید؛ استیو ویتکاف، فرستاده خاورمیانه و دیگران دیدار کرد تا درباره ادامه همکاری با والتز تصمیمگیری کند. تا صبح روز بعد که رئیسجمهور به اطرافیانش اعلام کرد که مایل است به همکاری با والتز ادامه دهد.
در مصاحبهی روز شنبه با شبکه انبیسی نیوز، ترامپ همچنان این ماجرا را کم اهمیت جلوه داد و سوالات درباره مقامات درگیر را جنجال رسانهای نامید. افراد نزدیک به ترامپ میگویند که والتز تا حدی به این دلیل اخراج نشده است که برخی در دولت هنوز از او حمایت میکنند و مهمتر از آن ترامپ نمیخواهد آشوبهای کادری دوره اولش را دوباره تکرار کند. دولت اول ترامپ، بالاترین نرخ جابجایی دستیاران ارشد در میان دولتهای مدرن را داشت.
حتی پیش از افشای گروه سیگنال، جایگاه والتز متزلزل بود؛ برخی مشاوران رئیسجمهور او را بیش از حد جنگطلب و مشتاق اقدام نظامی علیه ایران میدانستند، در حالی که رئیسجمهور خود ترجیح میدهد به توافق برسد. پیش از این نیز برخی از نزدیکترین متحدان ترامپ این سوال مطرح میکردند که آیا والتز که پیشتر عضوی از دولت جورج دبلیو بوش بود با سیاست خارجی رئیسجمهور فعلی سازگار است یا نه.
دیدگاه تان را بنویسید