ارسال به دیگران پرینت

خلاصه اخبار | خلاصه اخبار ۱۳ آذر

خلاصه اخبار نیم روزی سه شنبه ۱۳ آذر | خلاصه اخبار نیم روزی

خلاصه اخبار نیم روزی را در سایت ۵۵ آنلاین میخوانید.

خلاصه اخبار نیم روزی سه شنبه ۱۳ آذر | خلاصه اخبار نیم روزی

خلاصه اخبار

خلاصه اخبار نیم روزی را در سایت ۵۵ آنلاین میخوانید.

کاهش ۲۰تا۸۰درصدی فعالیت شرکت‌های فولادی در شش ماهه نخست سال/ بلای ناترازی انرژی بر جان فولادسازان

دانیال آستانه، معاون اقتصادی و مالی شرکت مجتمع فولاد خراسان:

بر اساس گزارش‌های کدال شرکت‌های فولادی با کاهش ۲۰  تا ۸۰ درصدی  فعالیت روبه‌رو بودند.

این چالش عملکردی در شش ماه نخست سال اثر خود را در همه شرکت‌ها به‌صورت منفی گذاشته است آنچه بر ما گذشت را می‌توان در ناترازی‌ها صنعت برق ختم کنم.در شش ماهه دوم ناترازی گاز و موضوع نرخ ارز محدودیت مهم صنعت فولاد هستند.«کشور استراژی تک‌نرخی کردن نرخ ارز را دنبال می‌کند و ما امیدواریم همه ارز حاصله از صادرات شش ماهه دوم با نرخی نزدیک به‌نرخ بازار و یا آنچه بانک مرکزی به‌عنوان «نرخ توافقی» از آن یاد می‌کند بتواند روند را تسهیل کند.»

مشکل فروش آنلاین طلا چیست؟/ تکرار ماجرای کورش کمپانی!

شواهد نشانی می‌دهد غیر از برخی سایت‌های معتبر و شناسنامه‌دار که با مجوز فعالیت می‌کنند، بسیاری از این سایت‌ها یا خالی‌فروشی می‌کنند یا طلای تقلبی و کم‌عیار به مشتریان تحویل می‌دهند.

برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد بسیاری از این سایت‌ها طلای تقلبی و کم‌عیار به مشتریان می‌فروشند که ظرف چند هفته گذشته رسانه‌ها برخی از ابعاد آن را فاش کرده‌اند.در چنین شرایطی مسئولان بیم آن دارند که در یک فرایند میان‌مدت سوابقی نظیر کورش کمپانی دوباره تکرار شود.در همین زمینه اتحادیه طلا و جواهر به‌دفعات از فروش طلای تقلبی و دارای عیار پایین توسط سایت‌های آنلاین فروش طلا خبر داده و به مردم توصیه کرده حتما طلا را به‌صورت حضوری خرید کنند.

آمار عجیب افغان‌ها در زندان ایران؛ ۸۰۰۰ زندانی خارجی

معاون حقوق بشر و بین‌الملل وزارت دادگستری:

بیش از ۸ هزار زندانی خارجی در کشور داریم که اکثریتشان افغانستانی هستند.

مرگ تلخ ٣ معلم در تصادف محور خوی به قطور

 معاون واحد آتش نشانی شهر قطور از فوت ۳ معلم اهل خوی در اثر سانحه تصادف در جاده خوی - قطور خبرداد.

 سناریو پیش روی دولت برای قیمت بنزین

با مرور سخنان شب گذشته رئیس‌جمهور و اظهارات امروز وزیر اقتصاد، به نظر می‌رسد، اتخاذ تصمیمات جدید برای بنزین قطعی شده است و در این بین، چهار سناریو، سناریوهایی مرتبط با قیمت است که بیشترین احتمال اجرای آن‌ها وجود دارد.

۱- سناریوی اول ادامه وضع موجود (عرضه بنزین ۱۵۰۰ و ۳۰۰۰ تومانی) بدون تغییر قیمت و تامین حداقل ۶ میلیارد دلار ارز مورد نیاز در بودجه برای سال آینده است که تصویب این رقم از سوی مجلس بعید به نظر می‌رسد.

۲- در سناریوی دوم، بنزین سهمیه‌ای ۶۰ و ۱۰۰ لیتری با قیمت ۱۵۰۰ و ۳۰۰۰ تومان باقی خواهد ماند، اما مازاد مصرف بر ۱۶۰ لیتر و سوخت‌گیری با کارت جایگاه‌داران با نرخ سوم که نرخی آزاد (شاید نزدیک به فوب خلیج فارس) خواهد بود، صورت می‌گیرد تا واردات صفر شود.۳- سناریوی سوم که در حال بررسی است، بحث تغییر در نظام سهمیه‌بندی است. به‌گونه‌ای که به جای خودرو، سهمیه‌های بنزین یارانه‌ای به افراد تعلق بگیرد. در این صورت هر فرد ایرانی ماهانه رقمی مثلا حدود ۱۵ یا ۲۰ لیتر بنزین سهمیه‌ای خواهد داشت و افراد می توانند سهمیه مازاد خود را در بازار آزاد بفروشند.

۴- و اما سناریوی چهارم که از بقیه سناریوها محتمل‌تر است، افزایش نسبی حدود ۵۰ درصدی قیمت بنزین با حفظ نظام فعلی سهمیه‌بندی است که می‌تواند اجرای این سناریو با تعیین نرخ سوم، به صورت ترکیبی باشد.

چه کسانی در شورای عالی فضای مجازی مخالف رفع فیلترینگ هستند؟

روزنامه شرق در گزارشی درباره آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی، که با موضوع رفع فیلتر برگزار شده بود، به مواضع هر یک از اعضا درباره فیلترینگ اشاره کرده است:

مخالفان رفع فیلتر:

رسول جلیلی- رضا تقی‌پور- محمدحسن انتظاری- سعیدرضا عاملی- وزیر دفاع- نماینده سازمان پدافند غیرعامل- مهدی اخوان بهابادی-

افراد ممتنع:حمید شهریاری- مسعود ابوطالبی- کامیار تفتی- محمدامین آقامیری

(بر اساس گزارش این روزنامه، این افراد با رای ممتنع خود عملا در بین کسانی قرار می‌گیرند که با اجرای طرح رفع فیلتر مخالف هستند)

موافقان رفع فیلتر:

اکثر وزرای دولت از جمله وزیر ارتباطات- عزت‌الله ضرغامی- محمد سرافراز

دبیرکل شریان: چه اهمیتی دارد جریمه بدحجابی ۱۰۰۰ تومان باشد یا ۱۰۰ میلیارد تومان /با قانون لجبازی کنند، تعارف نداریم

ابوالقاسم جراره، دبیرکل شریان:

اگر قانون عفاف و حجاب را رعایت  کنیم، جریمه نمی شویم.مساله حجاب فقط چادر نیست.هر چیزی، عفاف و حجاب هم برای زن و هم برای مرد است، فرقی نمی کند. اگر ما مسلمان هستیم باید آداب اسلام را رعایت کنیم، آداب مشخص است، اصلاً بحث چادر نیست.به عبارتی موضوع حجاب چادر نیست بلکه رعایت یکسری از اصول است، وقتی اسلام اصولی را گذاشته باید رعایت کنیم. به عبارت دیگر باید چهارچوب اسلام را بپذیریم. قوانین و مجازات تنها برای حجاب نیست بلکه در همه حوزه ها قانون داریم کمااینکه در حوزه راهنمایی و رانندگی قانون داریم.ما که نمی توانیم جامعه را رها کنیم. بسیاری از این دختران و خانم ها خوب هستند و متاسفانه به دلیل عدم آگاهی حجاب را رعایت نمی کنند. به عبارت دیگر با اسلام لج و لجبازی ندارند. بهتر این است که با امر به معروف و نهی از منکر و مسیر فرهنگی این افراد را آگاه کنیم. اما در کنار آگاهی اگر فردی بخواهد لج کند، جامعه که نمی تواند با لجبازی افراد کنار بیاید. وقتی فردی لجبازی کند حتما قانون مقابل او می ایستد، تعارف که نداریم.

فرشاد مومنی: آقای پزشکیان به جای اینکه اشتباهات فاحش درباره قیمت صادرات بنزین را برطرف کنید، چوب را بالای سر مردم نگه می دارید!؟

مومنی، اقتصاددان:

آقای مهندس بحرینیان، در سال ۱۴۰۲ گزارشی را با عنوان مورد کاوی عقب ماندگی، ناتوانی از آینده نگری و اتلاف منابع منتشر کرد. یکی از داده های بسیار تکان دهنده ای که در آن گزارش وجود داشت این بود که بر اساس آمار گمرکات کشور درباره آمار صادرات و واردات بنزین به وضوح مشخص می شود که قیمت بنزین وارداتی برای ایران، نزدیک به دو برابر قیمت صادراتی کشور است.صمیمانه و مشفقانه به آقای رئیس جمهور می گویم شما به جای اینکه این اشتباهات فاحش را برطرف کنید، چوب را بالای سر مردم نگه می دارید؛ گرچه که علی رغم توصیه های ما بخش مهمی از آن کار را انجام دادند و باید امیدوار باشیم که شرافتمندانه گزارش دهند اگر این تمهیداتی که در افزایش های چشمگیر قیمت بنزین با عناوین مختلف انجام دادند با شکست مواجه شد، چه کسی پاسخگو خواهد بود.چرا قیمت بنزین برای ایرانی ها به دلار فوب محاسبه می شود و به رخشان کشیده می شود، اما برای خارجی ها بنزین صادراتی ایران بسیار ارزان تر از آنچه که به ایرانی ها فروخته می شود محاسبه می کنند.اگر این مساله تاکنون یک سهو و خطا بوده لطفا سریع برطرف کنید و تا زمانی که این خطاها و سهوها که با کمال تاسف در زمینه خاص بنزین که تعدادش بیش از ۳۰مورد است اصلاح نشده، توصیه می کنم عزیزان دست به اقدامی شتابزده نزنند.از خودشان بپرسند چرا در حالی که ما بیش از ۱۶ استان مرزی داریم، آنچه که به نام قاچاق صورت می گیرد فقط و فقط از یکی دو استان صورت می گیرد.

سکینه سادات پاد: عقلای نظام در قانون حجاب و عفاف تجدیدنظر کنند

مسئول پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی رئیس جمهور:

 زمانی که چنین قانونی قرار است در جامعه اجرایی شود در ابتدا باید افکار عمومی نسبت به آن توجیه و اقناع شوند. این در حالی است که چنین اتفاقی درباره این قانون رخ نداده و به همین دلیل در نهایت این قانون به یک قانون متروک تبدیل خواهد شد.قانون متروک از نظر قضائی قانونی است که قابلیت استناد دارد و قانونگذار اعلام می‌کند که باید اجرا شود اما ممکن است مخاطبان قانون به هر دلیلی نسبت به آن اعتنای لازم را نداشته باشند.به همین دلیل ما دعوت می‌کنیم که عقلای کشور و سران نظام درباره این قانون به یک جمع بندی و تجدید نظر برسند و در این زمینه حتما دیدگاه متخصصان و کارشناسان را لحاظ کنند تا بتوانند از این مرحله عبور کنند.

در تمام دنیا قانون یک فصل مشترک بین افراد جامعه می‌شود و همه در برابر قانون یکسان هستند و همه آن را می‌پذیرند اما این قانون این شرایط را ندارد و من از این بابت نگرانم.

کاهش قیمت خودرو با واردات خودرو دست دوم/ خودروسازان داخلی مانع واردات خودروهای کارکرده هستند

جواد حسینی‌کیا، نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس 

بند مربوط به واردات خودرو در لایحه بودجه به دلیل این که پیشنهادات فراوانی در این زمینه وجود داشت و همچنین واردات خودروهای کارکرده در حالی که قانون شده است، در آن ذکر نشده بود برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع شده است.اگر واردات خودروهای کارکرده اجرایی شود، قیمت خودرو در بازار کاهش می‌یابد.

عدم وجود ارز به اندازه کافی و مخالفت خودروسازان داخلی دو علت عمده مانع واردات خودروهای کارکرده است. بازار در اختیار خودروسازان است و اگر واردات خودروهای دست دوم اجرایی شود، آنها بخشی از بازار را از دست می‌دهند.اگر دولت قانون مربوط به واردات خودروهای کارکرده را اجرا نکند، نمایندگان مجلس، ترک فعل دنبال را پیگیری خواهند کرد.

به بهانه روز جهانی معلولان بررسی می‌کند؛ 

زندگی مستمری‌بگیران در فقر مطلق/ عقب‌ماندگی ۹۰درصدی درآمد مددجویان بهزیستی از خط فقر

طبق اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس خط فقر برای یک خانواده ۳نفره را ۲۰میلیون تومان است، اما یک خانواده مددجوی ۳نفره  تنها ۲میلیون درماه مستمری دریافت می‌کند. براساس آمارهای رسمی یک و نیم میلیون  مددجو تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که بیستم هر ماه مستمری آنها واریز می‌شود.طبق اعلام سازمان بهزیستی، خانوارهای یک نفره ماهیانه یک میلیون تومان، ۲ نفره یک میلیون و ۴۲۰ هزار تومان، ۳ نفره ۲ میلیون تومان، چهار نفره ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان و خانواده پنج نفره و بالاتر ۳ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان مستمری دریافت می‌کنند که منابع مالی مورد نیاز آن ۲هزار میلیارد تومان است.بر اساس اعلام سازمان برنامه و بودجه افزایش مستمری این افراد در سال ۱۴۰۳ با افزایش ۳۰درصدی، در سال ۱۴۰۲  با افزایش ۴۰ درصدی و در سال ۱۴۰۱ طی دو مرحله با رشد ۲۰ درصد و ۳۰ درصدی همراه شد.بررسی نرخ تورم  در ۳ سال اخیر عکس این موضوع را نشان می‌دهد. طبق اعلام رسمی مرکز آمار ایران نرخ تورم سال ۱۴۰۰ بیش از ۴۰درصد بود. همچنین نرخ تورم سال ۱۴۰۱ حدود ۶۰درصد و سال ۱۴۰۲ بیش از ۵۰درصد اعلام شده است. نرخ تورم سال ۱۴۰۳ نیز حدود ۴۰درصد تخمین زده می‌شود.

با یک حساب سرانگشتی می‌توان گفت که افزایش ۱۲۰درصدی مستمری مددجویان در سالهای اخیر در برابر رشد حدود ۲۰۰ درصدی تورم طی سال‌های اخیر یک عقب‌ماندگی جدی معیشتی برای این گروه را نشان می‌دهد.از سوی دیگر طبق آخرین محاسبات مرکز پژوهش‌های مجلس یک خانوار ۳نفره با درآمدی زیر ۲۰میلیون تومان در ماه در خط فقر زندگی می‌کنند. این درحالی که کل مستمری یک خانواه ۳نفره مددجوی سازمان بهزیستی تنها ۲میلیون تومان است. به عبارت دیگر این خانوار درآندی ۹۰درصد پایین‌تر از خط فقر دارند.

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه