ارسال به دیگران پرینت

ویروس‌شناسی | ویروس‌شناسی با هوش مصنوعی

انقلابی بزرگ در ویروس‌شناسی | هوش مصنوعی 162 هزار ویروس جدید کشف کرد

در یک جهش بزرگ در حوزه ویروس‌شناسی، دانشمندان با بهره‌گیری از قدرت هوش مصنوعی، موفق به شناسایی نزدیک به 162 هزار گونه جدید از ویروس‌های RNA شدند.

انقلابی بزرگ در ویروس‌شناسی | هوش مصنوعی 162 هزار ویروس جدید کشف کرد

 کشفی شگفت‌انگیز: هوش مصنوعی دریچه‌ای نو به دنیای ویروس‌ها گشود

در یک جهش بزرگ در حوزه ویروس‌شناسی، دانشمندان با بهره‌گیری از قدرت هوش مصنوعی، موفق به شناسایی نزدیک به 162 هزار گونه جدید از ویروس‌های RNA شدند. این کشف بی‌سابقه که از دل داده‌های عظیم موجود در پایگاه‌های اطلاعاتی بیرون کشیده شده، درک ما از تنوع زیستی ویروسی را به طور کامل متحول خواهد کرد.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، آراِن‌اِی ویروس‌ها یا ویروس‌های دارای آراِن‌اِی ، انواعی از ویروس‌ها هستند که ژنوم یا ماده ژنتیکی آن‌ها از نوع آراِن‌ای (RNA) است. آراِن‌ای این ویروس‌ها معمولاً آران‌ای تک‌رشته‌ای  و در برخی موارد، آران‌ای دو رشته‌ای  است. بیماری‌های قابل توجه انسانی ناشی از ویروس‌های آراِن‌اِی شامل بیماری ویروسی ابولا، سارس، هاری، سرماخوردگی، آنفلوانزا، هپاتیت سی، هپاتیت ئی، تب نیل غربی، فلج اطفال، سرخک، ویروس تی و بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ (کووید ۱۹) است.

از امروز، فوت کردن روی غذا را فراموش کنید!

بر اساس مطالعه مشترک محققان در سرزمین اصلی چین، هنگ کنگ و استرالیا، یک ابزار هوش مصنوعی به دانشمندان کمک کرده تا گونه‌های ویروس ناشناخته را با سرعتی بی‌سابقه از داده‌هایی که قبلاً در پایگاه‌های داده آپلود شده بودند، کشف کنند.

این تیم گفت که کشف نزدیک به ۱۶۲۰۰۰ گونه جدید از ویروس RNA در محیط‌های مختلف – از جمله در جویبارها و چشمه‌های آب گرم، تنوع و انعطاف پذیری آنها را در شرایط سخت برجسته می‌کند، در حالی که به طور بالقوه سرنخ‌هایی از چگونگی پیدایش ویروس‌ها و سایر اشکال حیات عنصری ارائه می‌دهد.

یادگیری و ماشین ابزارهای قدرتمند، شرایط مناسبی برای تجزیه و تحلیل داده‌های توالی ژنتیکی فراهم می‌کنند که به محققان امکان می‌دهد الگوها و ارتباطات را در داده‌های بزرگ شناسایی کنند. این ابزارها شامل مدل‌سازی توالی برای پیش‌بینی ساختار و عملکرد پروتئین‌ها، طبقه‌بندی ژن‌ها بر اساس عملکردهای بیولوژیکی، و شناسایی جهش‌های ژنتیکی مرتبط با بیماری‌ها هستند.

همچنین، با استفاده از تکنیک‌های یادگیری عمیق، می‌توان الگوهای پیچیده‌تری را پیدا کرد و داده‌های ژنتیکی را با سایر انوع داده‌ها مانند داده‌های بالینی یکپارچه کرد تا بینش‌های ارزشمندی به‌دست آید. این نوآوری‌ها به پژوهشگران کمک می‌کنند اطلاعات را با سرعت و دقت بیشتری تجزیه و تحلیل کرده و یافته‌های جدیدی در زمینه بیولوژی مولکولی کشف کنند.

این تیم در مقاله‌ای که در مجله معتبر منتشر شد، نوشت: «ما یک مدل یادگیری عمیق مبتنی بر داده ایجاد کردیم که از روش‌های مرسوم در دقت، کارایی و مهمتر از همه، گستردگی تنوع ویروس شناسایی شده بهتر عمل می‌کند.

آنها گفتند این مطالعه بزرگترین کشف گونه ویروسی است که تاکنون از نظر تعداد گونه‌های گزارش شده در یک مقاله منتشر شده است.

 

منبع : scmp
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه