معرفی کتاب عادت های اتمی
کتاب عادتهای اتمی تغییر رفتار را مستلزم یادگیری و رعایت این چهار قانون میداند. اصرار کلیر روی چهار قانون به این دلیل است که به اعتقاد وی عادتهای خوب فرد، با تمرین مداوم چهار قانون تغییر رفتار، ملکهی ذهن خواهند شد.
کتاب عادت های اتمی نوشتهی جیمز کلیر و راهنمایی کاربردی دربارهی نحوهی تغییر تدریجی عادتهای روزمره است. جیمز کلیر در این کتاب پرفروش نیویورک تایمز با ترسیم قوانین کلی دربارهی عادتها، راهکارهایی را برای سازماندهی عادتهای خوب در مقابل عادتهای بد ارائه میدهد. ویژگی این کتاب آموزشی و انگیزشی، تأکید روی تغییر تدریجی و مستمر عادتهای انسانی است. به قول کلیر، نقطهی آغازین، تغییرات یک درصدی عادات در هر روز است.
درباره کتاب عادت های اتمی
اگر شما نیاز به راهنمایی گام به گام برای جداسازی عادتهای خوب و عادتهای بد و در نتیجه اصرار به عادتهای خوب و ترک عادتهای بد دارید، باید کتاب عادتهای اتمی را حتما بخوانید. جیمز کلیر این کتاب را در سال ۲۰۱۸ میلادی منتشر کرد و از آن موقع تاکنون جزء پرفروشترین آثار نیویورک تایمز بوده است. پایهی اصلی کتاب کلیر روی تغییرات یک درصدی قرار دارد؛ بدین معنی که اگر فرد بتواند عادتهای خود را تنها یک درصد در هر روز بهبود بخشد، نتایج چشمگیری را در زندگی خود احساس خواهد کرد.
کلیر در کتاب عادتهای اتمی توضیح میدهد که نیاز به پیگیری اهداف بزرگ از جانب فرد نیست؛ کما اینکه اگر تمرکز روی اهداف بیاید، امکان شکستهای سنگین وجود دارد. بنابراین راهی که کلیر پیشنهاد میدهد این است که فرد برای تغییر عادتهایش نیاز به تمرکز روی فرآیند آن دارد. بحث دیگری که این کتاب به آن توجه میکند این است که انسان برای تغییر عادتهایش، نیازمند تغییر هویت خود است. کلیر به مخاطبش گوشزد میکند که تغییر هویت از «من میخواهم» به «من هستم» آغاز میشود. جیمز کلیر دوباره این نکته را گوشزد میکند که فرد برای تغییر عادت نیاز به تمرکز روی فرآیند دارد، بدینگونه که فرد نیاز نیست روی آنچه میخواهد به دست آورد متمرکز شود بلکه نیاز است روی کسی که میخواهد به آن تبدیل شود تمرکز کند.
جیمز کلیر، نشانه، میل شدید به چیزی، واکنش و پاداش را چهار قانون تغییر رفتار فرد میداند. کتاب عادتهای اتمی تغییر رفتار را مستلزم یادگیری و رعایت این چهار قانون میداند. اصرار کلیر روی چهار قانون به این دلیل است که به اعتقاد وی عادتهای خوب فرد، با تمرین مداوم چهار قانون تغییر رفتار، ملکهی ذهن خواهند شد. اتفاق جالب توجهی که این کتاب روی آن تأکید دارد این است که اگر معکوس چهار قانون تغییر رفتار را در پیش بگیرید، عادتهای بد شما از بین خواهند رفت. بدینگونه که اگر نشانهای بد را نادیده بگیرید، اگر میل خود به چیز بدی را غیرجذاب ببینید و اگر واکنش سختی به یک عادت بد بدهید در نهایت پاداشتان این خواهد بود که عادت بد را ترک کردهاید.
پُربیراه نیست بگوییم که با این نکاتی که جیمز کلیر در عادتهای اتمی آورده است، فرد به مرور زمان و بهصورت بسیار تدریجی، مسیر موفقیت در زندگی را طی خواهد کرد، چون همواره سد راه موفقیت، عادتهای بدی است که آدم از آنها اجتناب نمیکند. شاید به خاطر همین نکته است که این کتاب پس از چاپ، استقبال قابل توجهی را از جانب علاقهمندان و مخاطبان این حوزه به خود دیده است.
خواندن و دانلود pdf کتاب عادتهای اتمی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
افراد زیادی را در زندگی خود میبینیم که سعی در تغییر عادتهای خود دارند. خواندن و خرید این کتاب برای کسانی که میخواهند عادتهای روزمرهی خود را تغییر دهند، بسیار مفید خواهد بود.
چرا باید این کتاب را بخوانیم؟
رسیدن به موفقیت و نقطهی آرمانی در زندگی خودبهخود اتفاق نخواهد افتاد. برای درک خود و رفتارهایمان، بایستی عادتهایمان را بشناسیم. خواندن کتاب عادت های اتمی به این دلیل ضروری است که گامهایی تدریجی دربارهی حذف عادتهای بد و بهبود عادتهای خوب را آموزش میدهد. تأکید معروف کلیر روی تغییرات یک درصدی، نشان از این دارد که خواندن این کتاب و عمل کردن به دستورالعملهای پیشنهادیاش، تضمینکنندهی بهبود زندگی فردی تا انتهای عمر خواهد بود.
از مطالعهی کتاب عادتهای اتمی چه درسهایی میگیریم؟
برای کسی که این کتاب را میخواند، عادتهای اتمی درسهای فراوانی به او خواهد داد. موفقیت از گامهای بسیار کوچک و تغییرات خُرد آغاز میشود. این اولین درس کتاب جمیز کلیر است. درس بعدی، قصدِ تغییر عادت درون هر فرد است. کسی که مدام میگوید «چرا موفق نمیشوم؟» باید به این فکر کند که تغییراتی در عادتهای روزمرهی خود بدهد، کما اینکه این تغییرات به قول کلیر صرفا یک درصدی تلقی گردند. سومین درس، تکرار هرروزهی چهار قانون تغییر رفتار کلیر است که باعث میشود به سرعت عادتهای خوب و بد هرکس از هم جدا شده و یکی بهبود (عادت خوب) یابد و دیگری حذف (عادت بد) شود. با این حال کلیدیترین درسی که خواندن کتاب عادتهای اتمی به ما میدهد این است که همهچیز در زندگی بر اساس نظم معنا مییابد. بنابراین تا زمانی که نظم در هر کاری به وجود نیاید، رسیدن به هدف ممکن نخواهد بود.
چرا این کتاب محبوب شده است؟
مثال کتاب عادتهای اتمی مثال «هرکسی از ظن خود شد یار من» است. به این معنی که هر کسی با توجه به موقعیتی که دارد برداشت خود را از کتاب میکند. یکی میخواهد عادتهای تغذیهی روزمرهی خود را تغییر دهد، دیگری میخواهد به سلامت خود فکر کند، کسی دنبال استحکام موقعیت شغلی خود است، شخصی دیگر در پی برقراری رابطه برای تشکیل خانواده است و... تمام این افراد در یک نکته مشترک هستند و میخواهند عادتهای خود را اصلاح کنند، به همین خاطر است که کتاب جیمز کلیر محبوب شده است. در کنار این موضوع، نثر ساده، همهفهم و روان کتاب نیز در جلب نظر خوانندگان مؤثر بوده است.
جملاتی از کتاب عادت های اتمی
عادتها غالبا هیچ تفاوتی ایجاد نمیکنند، تا اینکه از یک حد مرزی عبور کنیم و سطح جدیدی از عملکرد گشوده شود. در مراحل اولیه و میانی هر اقدامی، غالبا درههای ناامیدی وجود دارند. انتظار دارید که پیشرفتتان بهصورت خطی باشد و وقتی میبینید تلاشهایتان ثمرهٔ خود را در چند روز، هفته یا ماه اول نشان نمیدهند، ناامید میشوید. حس میکنید که قرار نیست به جای خاصی برسید. این نشانهای از هرگونه پروسهٔ ترکیب شدن است: قدرتمندترین نتایج با تاخیر ظاهر میشوند.
این یکی از دلایل اصلی برای دشواریهای ایجاد عادتهای ماندگار است. افراد تغییرات کوچکی ایجاد میکنند، نمیتوانند نتیجهٔ محسوس را ببینند و تصمیم به توقف آن میگیرند. با خود فکر میکنند که «من این ماه هر روز دویدم، پس چرا هیچ تغییری در بدنم نمیببینم؟» وقتی چنین تفکر غالب شود، خیلی راحت عادتهای خوبتان را کنار میگذارید. اما بهمنظور ایجاد تفاوتهای معنادار، عادات باید بهاندازهٔ کافی پابرجا بمانند تا قله فتح شود – که آن را «قلهٔ پتانسیل پنهان» مینامم.
اگر برای ایجاد یک عادت خوب یا شکستن یک عادت بد، به سختی تقلا میکنید، بدین معنا نیست که توانایی بهبود را از دست دادهاید. غالبا به این خاطر است که هنوز «قلهٔ پتانسیل پنهان» را فتح نکردهاید. وقتی بالاخره «قلهٔ پتانسیل پنهان» را فتح کردید، افراد آن را یک موفقیت یکشبه خواهند نامید!
دیدگاه تان را بنویسید