ارسال به دیگران پرینت

خوانندگی | خواننده شدن | آموزش خواننده شدن

چگونه خواننده شویم؟ | نکات طلایی برای خواننده شدن

چگونه خواننده شویم؟ خواننده شدن علاقه خیلی از ما است. برای خواننده شدن شما باید آموزش ببینید و فقط با استعداد ذاتی نمی‌توانید خواننده شوید. در ادامه اصول خواننده شدن را یاد بگیرید و خوانندگی را آموزش ببینید.

چگونه خواننده شویم؟ | نکات طلایی برای خواننده شدن

به گزارش ورنداز :

چگونه خواننده شویم؟

چگونه خواننده شویم؟ خواننده شدن علاقه خیلی از ما است. برای خواننده شدن شما باید آموزش ببینید و فقط با استعداد ذاتی نمی‌توانید خواننده شوید. در ادامه اصول خواننده شدن را یاد بگیرید و خوانندگی را آموزش ببینید.

از کجا بفهمیم که صدای خوبی برای خوانندگی داریم یا نه؟

در صورتی که شما می‌توانید با صدای بلند این مطلب را بخوانید، باید به شما بگویم که بله! همه افرادی که می‌توانند به صورت عادی حرف بزنند، پس در گلوی خود دارای تارهای صوتی هستند. ولی این سوال غالبا در راستای همان سوال معروف است که چگونه می توانیم خواننده شویم؟ 

صددرصد منظور از صدا برای خوانندگی کمی متفاوت با صدا برای حرف زدن است. ولی آنچه باید بدانید این است که داشتن تارهای صوتی سالم، برای خواننده شدن به طور نسبی کافی است. زیرا که شما باید تارهای صوتی خود را مانند هر ماهیچه دیگری در بدن خود تقویت نمایید.

یافتن استعداد خوانندگی چندین مرحله دارد که می‌توانید آن‌ها را در ادامه این پست آموزش ببینید و با خود بیندیشید که چگونه می‌توانید با شرکت در کلاس خوانندگی استعدادهای پنهان خود را در این زمینه را افزایش دهید.

چگونه خواننده شویم؟

 

تیمبر یا رنگ صدا در خوانندگی

نخستین و شاید مهم‌ترین مرحله برای یافتن استعداد خوانندگی قبل از شرکت در دوره آموزش خوانندگی، درک رنگ صدایی خود می‌باشد. رنگ صدایی در واقع مشخصه‌ی حنجره می‌باشد که به کمک آن می‌توانیم صدای افراد مختلف را از هم تمییز دهیم. همانطور که ۱۶ میلیون رنگ متفاوت در صفحه نمایشگر شما وجود دارد، بی نهایت رنگ صدایی متفاوت نیز می‌تواند در جهان باشد.

یک خواننده چه خصوصیات ژنتیکی دارد؟

اگر پیش از این یک آلبوم موسیقی منتشر کرده باشید دلیل نمی‌شود که شما یک خواننده ذاتی باشید. در صورتی که هیچگونه آواز ضبط شده‌ای هم ندارید دلیلی بر نبود توانایی در شما برای خوانندگی نیست.

ولی در صورتی که در خودتان نشانه‌های زیر را می‌بینید، دست کم می‌توانید مطمئن باشید که استعداد خوانندگی دارید:

  1. خواننده‌های ذاتی دائما در حال خواندن هستند. مهم نیست کسی اطرافتان باشد، شما دائما با خود زمزمه می‌کنید و هیج چیزی نمی‌تواند مانع از خواندن شما شود.
  2. نسبت به دیگران علاقه بیشتری به صدای خود دارید و به آن اهمیت میدهید.
  3. علاقه زیادی به ساز و موسیقی دارید و حداقل یکبار یک ساز را امتحان کردید.
  4. در صورتی که نوازنده باشید به نحوه صدادهی و روش‌ ایجاد طنین‌های محتلف از ساز خود دقت می‌کنید.
  5. بجای کادو دادن به کسی که بهش علاقه دارید، برای او آواز می‌خوانید.
  6. شما عاشق دیدن خواننده‌ها و یا نوازنده‌هایی هستید که با احساس زیادی اجرا می‌کنند و دائما درباره اجرای آن‌ها فکر می‌کنید.
  7. با شنیدن صدای آهنگ وارد یک دنیای دیگر می‌شوید و درد و غم را فراموش می‌کنید.
  8. فقط در زمان اوقات فراغت به موسیقی گوش نمی‌دهید. شما نمی‌توانید همزمان روی یک مساله تمرکز کنید و به یک موسیقی خوب گوش دهید. وقتی در زمان ورزش موسیقی گوش می‌کنید متوجه عبور زمان نمی‌شوید.
  9. بخشی از وقت شما در طول روز به فکر کردن درباره موسیقی می‌گذرد.
  10. آهنگ شما را به احساسات و خاطرات گذشته وصل می‌کند. برای مثال با شنیدن یک موسیقی زیبا، یاد یک دوست، یک مراسم تولد، معشوق خود و یا لالایی مادرتان می‌افتید.
  11. موسیقی یک روش برای بیان احساسات شما است. وقتی ناراحت و یا عصبانی می‌باشید، موسیقی می‌تواند شما را آرام کند و احساسات‌تان را کنترل نماید.
  12. شما عاشق جمع‌آوری کلکسیون‌های موسیقی از دوستان وآشنایان هستید و همیشه از شنیدن یک موزیک جدید لذت می‌برید.
  13. با دوستان‌تان در شبکه‌های اجتماعی مثل تلگرام و فیسبوک و یا به صورت حضوری موسیقی ردوبدل می‌نمایید و از بحث کردن در رابطه با سبک‌های موسیقی و استایل نوازندگی و آهنگسازان معروف خود لذت می‌برید.
  14. دوستانتان می‌گویند شما با شنیدن صدای آهنگ از خود بیخود می‌شوید و آن‌ها را فراموش می‌‌نمایید. شما از این صحبت نه تنها نارحت نمی‌شوید، بلکه لذت هم می‌برید.

اهمیت رنگ یا تمبر صدا در خوانندگی

قبل از هر چیز باید بدانید که شما قرار نیست با فشار آوردن به تارهای صوتی خود، سعی در تقلید صداهای مرسوم دیگران داشته باشید. در واقع باید برای کشف استعداد واقعی خود، تلاش کنید که رنگ صدایی مخصوص به خودتون رو پیدا کنید. در پاسخ به این سوال چگونه خواننده شویم، بگذارید بگوییم در گام اول رنگ صدایی خودتان را بدون تقلید از هیچکس پیدا کنید.

جنس صدای شما می‌تواند قسمت مهمی برای خواننده شدن باشد. این رنگ صدایی می‌تواند تعیین کننده نوع ترانه هایی که می‌توانید بخوانید نیز باشد. برای نمونه اگر خواننده‌ای مثل رضا یزدانی با رنگ صدایی خاص خود نمی توانست درک درستی از جنس صدای خود داشته باشد، بی تردید نمی‌توانست سبک موسیقی خاص و مستقل خود را نیز ابداع نماید. این موضوع در اصل برای تمام خوانندگان که سبک موسیقیایی و جنس صدایی جداگانه و متفاوت خود را دارند، صدق می‌کند. بنابراین سعی کنید جنس صدای خود را بشناسید.

گستره صوتی حنجره

دومین گام پیش از شرکت در کلاس خوانندگی، درک صحیحی از گستره صدایی شما است. هر استادی در هر کلاسی قبل از آموزش خوانندگی نیاز دارد که گستره صوتی شما را شناسایی کند. برای درک بهتر بازه صوتی حنجره خود باید این را بدانید که موسیقی از ۷ نت اصلی تشکیل شده است که به صورت دایره‌ای تکرار خواهد شد و در هر دوره تکرار، یک اکتاو بالا‌تر می‌روند. کاملا مثل یک راه پله گرد که در هر طبقه از ۷ پله تشکیل شده و طبقه به طبقه همان پله‌ها در همان موقعیت تکرار می شوند. در موسیقی به هر کدام از این طبقات، یک اکتاو می‌گویند.

چگونه خواننده شویم؟چگونه خواننده شویم؟

 

اکنون برای درک موضوع، باید بدانید که حنجره هر نفر نمی‌تواند در تمامی این گستره بی پایان عمل کند و به طور معمول یک حنجره بین ۱.۵ تا ۲ اکتاو نت را می‌تواند بدون عذیت شدن بیان کند.

بنابراین باید بدانید که این بازه صوتی در کدام طبقات از این ساختمان ۱۱ طبقه را در برمی‌گیرد؟

برای این که راحت‌تر بتوان این اندازه گیری‌ها را انجام داد، گستره صوتی به ۴ دسته اساسی تقسیم میشود که شامل: باس، تنور، آلتو و سوپرانو می‌شود.

این دسته بندی از بم‌ترین صداها که متعلق به آقایان می‌باشد تا زیر‌ترین صدا‌ها که برای خانوم‌ها است، دسته بندی می‌شود. آقایان معمولاً دارای صداهایی در گستره صوتی باس یا تنور هستند و خانوم‌ها نیز گستره صوتی آلتو و سوپرانو را تشکیل می‌دهند.

البته دسته بندی‌های دیگری میان این دسته بندی‌ها قرار دارد؛ ولی دسته‌های اصلی همین ۴ دسته هستند. برای اینکه بدانیم چگونه می توانیم خواننده شویم ، باید پیش یک استاد کلاس خوانندگی یا استاد سلفژ و همگام با سازی مانند پیانو، نت‌های بم و زیر حنجره خود را امتحان کنیم تا با توجه به نت هایی که صحیح خوانده شد، گستره صوتی حنجره مشخص شود.

چگونه خواننده شویم؟

در مسیر پاسخ به سوال چگونه خواننده شویم، باید بدانیم که یادگیری نحوه خواننده شدن نیاز به پشتکار، صبر و تمرین دارد. در حالی که داشتن صدای قوی می‌تواند عامل مهمی باشد، به همان اندازه مهم است که صدای خود را توسعه دهید، روی صحنه خود کار کنید و در صنعت شبکه سازی کنید. انواع مختلفی از خوانندگان وجود دارند که به سطوحی از شهرت و موفقیت می‌رسند. شما ممکن است یک خواننده در یک گروه کر محلی باشید، برای دوستان یا خانواده خود آواز بخوانید، یا آرزوهای شغلی برای آواز خواندن حرفه‌ای داشته باشید. خوانندگان آهنگ‌ها را با یا بدون سازهای همراه اجرا می کنند و می‌توانند به صورت انفرادی یا با دیگران مانند گروه اجرا کنند.

اگر می‌خواهید به‌طور حرفه‌ای بخوانید، مراحل زیر فهرست شده است:

۱. هر زمان که ممکن است آواز خواندن را تمرین کنید

هرچه بیشتر آواز بخوانید، صدای شما قوی‌تر می‌شود. آواز خواندن طیف گسترده‌ای از آهنگ‌ها که شامل لحن‌ها، دامنه‌ها و سبک‌های مختلف است را تمرین کنید. پاسخ و عمل به جواب‌های سوال چگونه خواننده شویم با تمرین جدی عملی می‌شود. با توسعه هر چه بیشتر محدوده خود، می‌توانید به بهبود صدای خود کمک کنید. هر جا و هر زمان که می‌توانید تمرین کنید، حتی در حین دوش گرفتن، رانندگی با ماشین یا انجام کارهای خانه.

۲. درس آواز بخوانید

حتی اگر به طور طبیعی صدای با استعدادی دارید، درس خواندن بخش مهمی از دنبال کردن حرفه خوانندگی است. می‌توانید به دنبال درس‌های آنلاین باشید یا آن‌ها را شخصاً یا به‌صورت گروهی شرکت کنید. حتی خوانندگان باتجربه نیز ممکن است از درس‌های یک معلم ماهر بهره مند شوند. به عنوان مثال، یک مربی آواز خوب می‌تواند به شما کمک کند گرم کردن صدا و تمرینات تنفسی را یاد بگیرید تا هنگام اجرای خواننده از آنها استفاده کنید.

۳. سبک خود را توسعه دهید

از آنجایی که خوانندگی حرفه‌ای یک زمینه بسیار رقابتی است، پیدا کردن چیزی که صدا و استعداد شما را منحصر به فرد می کند بسیار مهم است و این هم از چالش‌های چگونه خواننده شویم است. سعی کنید تکنیک‌ها و سبک‌های مختلف را آزمایش کنید تا بفهمید چه چیزی شما را از دیگران متمایز می‌کند. به عنوان مثال، می‌توانید آواز را در طیف‌های مختلف آوازی تمرین کنید، مانند متناوب بین آلتو و سوپرانو. ممکن است متوجه شوید که برای نت‌های کم یا بلند هدیه‌ای دارید که می‌تواند به توسعه صدای خاص شما کمک کند.

۴. موزیکال خود را توسعه دهید

خوانندگان ملزم به نواختن ساز نیستند، اما بسیاری از آنها آموزش گیتار، پیانو و سایر سازها را برای کمک به توسعه توانایی خود در درک و خواندن موسیقی انتخاب می‌کنند. گوش دادن به طیف وسیعی از موسیقی به طور منظم همچنین می‌تواند به شما کمک کند تا با آهنگ‌های رایج بیشتر آشنا شوید و حس قوی‌تری از سرعت و تمپو ایجاد کنید. به عنوان مثال، ممکن است با تماشای اجرای خوانندگان دیگر و تجزیه و تحلیل نقاط قوت و ضعف آنها، مهارت‌های خود را گسترش دهید.

۵. اعتماد به نفس خود را توسعه دهید

همانطور که مهارت‌های صوتی و موسیقی شما پیشرفت می‌کند، می توانید روی تقویت اعتماد به نفس خود کار کنید. این ممکن است به معنای اجرا برای گروه کوچکی از اعضای خانواده، ثبت نام برای یک شب آواز آماتور در یک مکان محلی یا بیرون رفتن برای یک شب کارائوکه باشد. برخی از خواننده‌ها اجرای برنامه در مقابل غریبه‌ها را آسان‌تر می‌دانند، در حالی که برخی دیگر ممکن است احساس راحتی بیشتری در ایجاد اعتماد به نفس با اقوام یا دوستان داشته باشند. تصمیم بگیرید چه چیزی برای شما مفید است و با اجرای عمومی راحت‌تر شوید.

۶. در سالن های بزرگتر اجرا کنید

هنگامی که در حضور دیگران احساس راحتی بیشتری می‌کنید، می‌توانید به دنبال فرصت های آواز خواندن برای کسب تجربه باشید. برای مثال، می‌توانید به رستوران‌ها یا بارها نزدیک شوید و از آن‌ها بپرسید که آیا می‌توانید برای مهمانانشان اجرا کنید. اگرچه ممکن است در ابتدا همیشه برای اجراها پول دریافت نکنید، تجربه در سالن‌های بزرگتر می‌تواند به شما کمک کند خواننده بهتری شوید. این نوع قرار گرفتن ممکن است به شما کمک کند تا بدانید نقاط قوت شما چیست، از چه نوع اجراهایی لذت می‌برید و چگونه در محیط‌های مختلف آواز بخوانید.

۷. آهنگ امضای خود را پیدا کنید

هنگامی که به طور منظم شروع به آواز خواندن کردید، ممکن است شناخت گسترده‌تری کسب کنید. از آنجایی که ممکن است مردم از شما بخواهند در موقعیت‌ها و تنظیمات غیرمنتظره آواز بخوانید، داشتن مجموعه‌ای از آهنگ‌هایی که با آن‌ها آشنا هستید و احساس راحتی می‌کنید می‌تواند مفید باشد. آهنگی را انتخاب کنید که برای طیف وسیعی از مخاطبان قابل تشخیص باشد و در محدوده صدای طبیعی شما قرار گیرد. این رویکرد متمرکز می‌تواند به شما کمک کند در همه شرایط اعتماد به نفس داشته باشید.

۸. آهنگ های خود را بنویسید

اگرچه هر خواننده‌ای آهنگ‌های خود را نمی‌نویسد، اما یادگیری آن می‌تواند یک مهارت مفید باشد زیرا به درک شما از نحوه کار آهنگ‌ها و نحوه خلق آنها کمک می‌کند. خواندن آهنگ‌های اصلی که نوشته‌اید، به جای تکیه بر آهنگ‌های کاور هنرمندان دیگر، می‌تواند اعتبار شما را به عنوان یک نوازنده افزایش دهد. اگر متوجه شدید که ترانه سرایی برای شما مناسب نیست، می‌توانید شخصی را نیز استخدام کنید تا موسیقی اصلی را برای شما بنویسد.

۹. خود را درگیر جامعه موسیقی محلی کنید

یکی از بهترین راه‌ها برای یافتن فرصت‌هایی برای دریافت کار دستمزد به عنوان یک خواننده، ایجاد شبکه با سایر نوازندگان است. وقت خود را در باشگاه‌ها، مکان‌های اجرا یا بارها در نظر بگیرید و خود را به مجریان معرفی کنید. اگر بخواهید ممکن است مشاوره ارائه دهند و تجربیات خود را به اشتراک بگذارند. همچنین می‌توانید با سایر نوازندگان به‌صورت آنلاین شبکه‌سازی کنید تا از آنها بیاموزید و ارتباطاتی ایجاد کنید که ممکن است به اهداف شما کمک کند.

۱۰. در رسانه های اجتماعی حضور داشته باشید

شما می‌توانید با ارسال پست در شبکه‌های اجتماعی به رشد شغلی و توسعه مخاطبان خود کمک کنید. اگر می‌خواهید یک حرفه خوانندگی موفق ایجاد کنید و شاید یک روزی یکی از بهترین رپرهای رپ فارسی شوید یا در حیطه دیگری معروف شوید، مهم است که یاد بگیرید چگونه خود و موسیقی خود را تبلیغ کنید. در نظر بگیرید که خودتان را در حال خواندن و ارسال ویدیو در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی که در مدیریت آن راحت هستید، ضبط کنید. همانطور که موفق‌تر و تثبیت می‌شوید، می‌توانید فردی را نیز برای انجام این کار برای شما استخدام کنید. همچنین می‌توانید موسیقی خود را در پلتفرم‌های استریم آپلود کنید، جایی که کاربران مشترک می‌شوند و وقتی به کار شما گوش می‌دهند، پول دریافت می‌کنید.

۱۱. برای مدیران موسیقی درخواست دهید

با پیشرفت شغلی شما، ممکن است کار با یک مدیر برای شما مفید باشد. یک مدیر می‌تواند به شما کمک کند سازماندهی شده بمانید، حرفه خود را بیشتر توسعه دهید، فرصت‌های با حقوق را پیدا کنید، درآمد خود را مدیریت کنید و اهداف حرفه‌ای بلند مدت خود را تقویت کنید. درست مانند خود صنعت، پیدا کردن یک مدیر می‌تواند یک فرآیند رقابتی باشد. آنها ممکن است از شما بخواهند که نشان دهید از قبل شهرت خوبی دارید و نمونه‌ای از کار خود را ارائه دهید. از آنجایی که مدیران معمولاً بخشی از درآمد شما را برای غرامت دریافت می‌کنند، اغلب با خواننده‌هایی کار می‌کنند که احساس می‌کنند پتانسیل موفقیت دارند.

۱۲. یاد بگیرید که چگونه با موانع کنار بیایید

تبدیل شدن به یک خواننده حرفه‌ای می‌تواند بسیار چالش برانگیز باشد و ممکن است با انتقاد و شکست مواجه شوید. بیاموزید که چگونه بر نظرات منفی غلبه کنید و بازخورد سازنده را بپذیرید، به خصوص زمانی که از یک متخصص در صنعت باشد. از آنجایی که طرد شدن در این زمینه رایج است، رد شدن همیشه بازتابی از مهارت‌های شما نیست. نوازندگان موفق صبر و استقامت را پرورش می‌دهند و می‌دانند که موفقیت همیشه به سرعت اتفاق نمی‌افتد.

4 نکته طلایی برای خواننده شدن

نکته اول: مراقبت از صدا نکته طلایی داشتن صدای زیبا

یک خواننده یا گوینده، و به طور کلی هر کسی که از صداش بیش از یک انسان معمولی استفاده می کنه باید مراقبت از صدا رو همیشه در نظر داشته باشه. چرا میگم همیشه. چون یک فرد حتی اگر خواننده نباشه در تمام طول روز در حال استفاده کردن صداست، خواننده که جای خود دارد. مراقبت از صدا رو یک پست جدا براش میذارم و میگم که چه کارهایی باید انجام بدید.

نکته دوم: شناخت محدوده توانایی در خوانندگی خیلی مهمه

فرض میکنیم که یه نفر اصلا علاقه ای به آموزش نداره و تکنیک رو هم نمی خواد یاد بگیره. اوکی اگر نمی خوای یاد بگیری و میخوای بدون تکنیک بخونی همیشه در محدوده ای بخون که راحتی. از خواننده ای بخون که باهاش راحتی. آهنگی رو بخون که برات راحته. این کار باعث میشه رفته رفته آهنگ هایی که قبلا توانایی شون رو نداشتی هم بعد ها بتونی بخونی.

نکته سوم: یادگیری فن بیان باعث پرورش صدا شما میشه

صحبت کردن ات رو درست کن. من توی آموزش اصطلاحی رو همیشه برای هنرجو ها میگم با عنوان عادت صوتی. در طول سال هایی که دارم تدریس میکنم. هر هنوجویی که اومده پیش من از روی صدای صحبت کردنش تشخیص دادم که الان وقتی میخواد بخونه چه مشکلاتی در خوندن داره. چون صدای صحبت کردن و نحوه به کار گرفتن عضلات صوتی در صحبت کردن، رای هر فرد تبدیل به یک عادت صوتی میشه. مثال می زنم: کسی که بیش از اندازه بلند حرف می زنه و با بلند حرف زدنش باعث میشه تارهای صوتی خسته بشن، قطعا وقتی میخواد بخونه صدا حالت گرفته و خشن داره و قطعا وقتی بخونه هم بیش از حد بلند و به حالت فریاد میخونه. پس روی صحبت کردن تون کار کنید.

نکته چهارم، نکته آخر: نمایشت را ارائه بده

همیشه و در هر سطحی که هستی ارائه بده، ارائه یعنی چی؟ یعنی جلوی جمع بخون، ناز نکن. وقتی بهت میگن یه دهن بخون سریع شروع کن به خوندن. اگر ارایه ندی تجربه اجرا پیدا نخواهی کرد و این خودسانسوری ممکنه تا سالیان سال همراهت باشه و بسیاری از فرصت ها در خوندن که ممکن بود برات پیش بیاد رو نابود کنه.

این چهار نکته رو رعایت کن مطمئن باش هم اعتماد به نفس بالا تر و هم صدای زیباتری خواهی داشت.

منبع : ورنداز
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۲ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه