حکم اعدام در عربستان
برای اطلاع از جزئیات صدور حکم اعدام در عربستان برای اولین بار در رمضان با ما در ادامه همراه باشید.
عربستان در اقدامی بیسابقه حکم اعدام یک شهروند را در ماه رمضان اجرا کرد.
سازمان اروپایی - سعودی حقوق بشر اعلام کرد، طی ۱۴ سال گذشته احکام اعدامی در ماه رمضان در عربستان را رصد نکرده است چرا که دادههای وزارت کشور از سال ۲۰۰۹ تاکنون نشان میدهد که هیچ حکمی در این ماه اجرا نشده است.
با اعدام یک شهروند سعودی که ۳۰ مارس در شهر مدینه اجرایی شد مجموع اعدامیهای عربستان از ابتدای سال جاری میلادی تا آخر ماه سوم به ۱۷ مورد میرسد که همگی در ماه مارس جاری شده است.
عربستان پخش سریال معاویه را متوقف کرد! | دلیل توقف پخش این سریال چه بود؟
اجرای حکم اعدام در ماه مبارک رمضان علاوه بر سلسله تخلفاتی است که در دوران سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان و محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور بروز و تشدید شده است. همچنین این اقدام همزمان با مجموعهای از شاخصهاست که نگرانیهای جدی را درباره زندانیان تهدید شده از جمله افراد زیر سن قانونی ایجاد میکند که حاکی از اصرار عربستان بر شکستن محدودیتهای اجتماعی، فرهنگی و انسانی و عدم پایبندی به وعدهها درباره محدود کردن اعدامها و پایان دادن به آن است. به علاوه نشان میدهد که ریاض خواهان تسریع در اجرای احکام اعدام صادر شده است.
اطلاعاتی که سازمان اروپایی سعودی حقوق بشر به دست آورده، تایید میکنند که عربستان اخیراً دهها حکم اعدام را بهویژه در ماه مارس ۲۰۲۳ برای افراد زیر سن قانونی تصویب کرده است.
این سازمان تایید میکند که اعدام در ماه رمضان خطر علیه افراد مورد تهدید را افزایش میدهد. داده های این سازمان نشان میدهد که حداقل ۶۴ نفر در سطوح مختلف دعوی قضایی تهدید به اعدام شدهاند. در حالی که خانواده های سعودی معتقد بودند که خطر اجرای احکام در ماه رمضان منتفی است اما حکم اخیر نگرانی هایی را ایجاد کرده به ویژه که عربستان از قبل خانواده ها را مطلع نمی کند و به آنها حق خداحافظی نمی دهد.
این سازمان اروپایی-سعودی اجرای غیرمنتظره احکام اعدام را در ماه رمضان نشان از گستردگی تشدید خونریزی در سالهای اخیر در عربستان میداند و همچنین نشان دهنده این امر است که سلمان و پسرش همه محدودیتها، ارزشها و حتی وعدههایی که دادهاند را زیر پا گذاشتهاند و در عربستان تمایل شدید به ادامه کشتار، از جمله کشتار خردسالان و بازداشتیهای عقیدتی و احکام تعزیری وجود دارد.
دیدگاه تان را بنویسید