درمان سرفه آنفولانزا شامل اقداماتی میشود که انجام آنها موجب بهبود شرایط گلو و کمک به کمکردن علائم این بیماری در مدتزمان کوتاهی خواهد شد.
به همین دلیل قصد داریم تا در این مقاله شما را با راهحلهای خانگی، سنتی و دارویی آشنا کنیم که بتوانید به درمان هر چه سریعتر این سرفه های خشک و آزاردهنده بپردازید.
همچنین قرار است تا به این سوال پاسخ دهیم که آیا علاوه بر درمان سرفه های آنفولانزا، روشهایی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری وجود دارد یا خیر؟
چرا بعد از ابتلا به آنفولانزا دچار سرفه میشویم؟
سرفه یکی از علائم بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا است. از این رو ممکن است بپرسید که چه ارتباطی میان این بیماری و بروز سرفه های خشک وجود دارد؟
در پاسخ باید گفت که بیماری آنفولانزا به ویروسهایی ارتباط دارد که با تجمع در گلو به بدن انسان هشدار خطر و بیماری صادر میکنند.
سیستم ایمنی بدن در واکنش به این هشدار، گلو را ملتهب میکند و همین التهاب موجب بروز سرفه و دردهای گلو میشود.
آیا سرفه میتواند نشانه بیماری کرونا باشد؟
زمانی که صحبت از انواع سرفه به میان میآید، اکثر مردم قادر به تشخیص آنفولانزا از کووید 19 نیستند. به همین دلیل باید بدانید که درست است، سرفه میتواند وجه اشتراک این 2 بیماری باشد.
اما کرونا علاوه بر ایجاد سرفه های خشک، بدن بیمار را دچار مشکلات گوارشی، دردهای شدید ماهیچه و تب میکند که مجموع همه این نشانه ها در آنفولانزا وجود ندارد.
پس میتوان نتیجه گرفت که هر سرفهای به معنای ابتلای شما به کووید 19 نیست. پس قبل از نگرانی و ایجاد وسواسهای فکری بهتر است با مراجعه به پزشک، خیال خود را از بابت سرفههایتان راحت کنید.
چه روشهایی برای درمان سرفه خشک آنفولانزا وجود دارد؟
از آن جایی که سرفه های مربوط به بیماری آنفولانزا معمولا خشک هستند، باید بگوییم که روشهای زیادی برای درمان آنها ارائه شده است.
هرچند این روشها قادر به درمان کامل این بیماری نخواهند بود و صرفا برای برطرفکردن خشکی گلو توصیه میشوند، اما اجرای آنها موجب از بینرفتن حس ناخوشایندی میشود که در ناحیه گلو احساس میکنید.
به همین دلیل در ادامه با ما همراه بمانید تا شما را با انواع راهکارهای درمان سرفه آنفولانزا آشنا کرده و کمی هم در رابطه با علت این توصیه ها با شما صحبت کنیم.
درمان خانگی سرفه آنفولانزا
دسته اول درمانها، روشهای خانگی هستند. این روشها شامل مواد غذایی و امکاناتی میشوند که اکثر ما در منزل به آنها دسترسی داریم:
برای رفع سرفه آنفولانزا مصرف مایعات را افزایش دهید
نوشیدن مایعات باعث مرطوب نگهداشتن گلو میشود. از این رو اکثر متخصصان گوش، حلق و بینی توصیه میکنند که بعد از ابتلا به آنفولانزا و شروع سرفه های خشک، نوشیدن مایعات را افزایش دهید.
اما نکته قابل توجه این است که مایعات مصرفی نباید حاوی الکل یا کافئین باشند. همچنین اگر افرادی هستند که گلوی آنها با خوردن آبپرتغال به خارش و سوزش میافتد، بهتر است از مصرف مرکبات خودداری کنند.
آبنمک غرغره کنید
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، بدن برای مقابله با ویروسهای گلو موجب افزایش التهاب آن میشود. به همین دلیل غرغرهکردن آبنمک میتواند در کاهش این التهاب، تاثیر زیادی داشته باشد.
خوردن سوپ را در اولویت قرار دهید
به خاطر موادی که در تهیه و پخت سوپ به کار میبرند، باید بگوییم که خواص این غذا نقش پررنگی در افزایش سیستم ایمنی بدن دارد.
همچنین گرم بودن سوپ، موجب نرمشدن و رطوبت گلو میشود. علاوه بر اینها، چنین گرمایی به تعریق بدن و دفع سموم آن کمک زیادی خواهد کرد.
با چند روش سنتی برای درمان سرفه خشک آنفولانزا آشنا شوید
بعد از معرفی و بررسی چند روش درمان خانگی، نوبت به آشناکردن شما با روشهای گیاهی و راهکارهای طب سنتی میرسد:
برای درمان سرفه آنفولانزا عسل بخورید
عسل به خاطر بافتی که دارد، میتواند با چسبیدن به گلو، موجب نرمشدن آن شود. اما این نکته را در نظر داشته باشید که خوردن عسل خام برای کودکان زیر یک سال ممنوع بوده و موجب مسمومیت آنها میشود.
مصرف دمنوشهای خانگی را فراموش نکنید
دمنوشها علاوه بر خواص درمانی بیشماری که دارند، به عنوان یک نوشیدنی گرم میتوانند به بهبود وضعیت گلو و نرم شدن آن کمک کرده و موجب از بین رفتن ویروسها شوند.
گل ختمی برای درمان سرفه توصیه میشود
از آن جایی که در تهیه و تولید اکثر شربت های گلودرد از گل ختمی استفاده میکنند، این نکته را در نظر داشته باشید که ریشه این گل باعث کاهش سوزش، التهاب و خارش گلوی شما هنگام آنفولانزا خواهد شد.
ترکیب زردچوبه با آب معجزه میکند
با مراجعه به لینک درمان سرفه آنفولانزا خواهید دید که یکی از روشهای سنتی ذکرشده مربوط به زردچوبه میشود.
اما سوال اینجاست که چنین ادویهای چگونه قادر به درمان سرفه های آنفولانزا خواهد بود؟ پاسخ به این سوال در ساختار زردچوبه نهفته است. زیرا در گذشته از این ادویه به عنوان یک آنتی بیوتیک استفاده میکردند.
پس با توجه به التهابی که در گلوی فرد مبتلا به آنفولانزا ایجاد شده، میتوان گفت که ترکیب آب و زردچوبه باعث تسکین گلو و کاهش سرفه های خشک خواهد شد.
برای مقابله با سرفه آنفولانزا چه دارویی مصرف کنیم؟
حال که در رابطه با روشهای خانگی و سنتی با شما صحبت کردیم، نوبت به معرفی داروهایی میرسد که مصرف آنها میتواند به بهبود التهاب گلو کمک کند:
شربت سرفه و آنتی هیستامینها برای درمان سرفه مناسب هستند
یکی از بزرگترین چالشهایی که هنگام ابتلا به آنفولانزا با آن مواجه میشوید، تحمل التهاب و سرفه های پی درپی هنگام شب است.
به همین دلیل پیشنهاد میدهیم که با مصرف شربت سرفه و آنتی هیستامینها، کمی تا قسمتی از میزان آزاردهنده بودن این سرفه ها بکاهید.
مصرف داروی دکونژستان را فراموش نکنید
آبریزشبینی یکی دیگر از عواملی است که به وخیمشدن وضعیت گلو دامن میزند. زیرا در طول بیماری آنفولانزا، ترشحات بینی از پشت گلو وارد سینه میشوند و وضعیت سرفه های بیمار را بدتر میکنند.
از این رو مصرف دکونژستان میتواند بهواسطه پیشگیری از این موضوع در جلوگیری از وخیمشدن التهاب گلو و افزایش سرفه ها نقش مهمی ایفا کند.
اما این نکته را لحاظ کنید که مصرف این داروها برای کودکان زیر 4 سال توصیه نمیشود. پس بدون مشورت با پزشک، هیچ دارویی را برای کودکان خود تجویز نکنید.
آیا میتوان از ابتلا به سرفه پیشگیری کرد؟
از آن جایی که ویروسها، عامل اصلی ابتلا به چنین سرفههایی هستند، باید بگوییم که تنها راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری، رعایت فاصله از کسانی است که بیماری آنفولانزا دارند. زیرا ویروسها بهراحتی میتوانند از بدن فرد بیمار به سایر افراد منتقل شوند.
درمان سرفه آنفولانزا هم از طریق روشهای خانگی ممکن است و هم بهصورت سنتی و دارویی قابل اجرا خواهد بود. به همین علت توصیه میشود که در صورت ابتلا به این بیماری نسبت به درمان خود اقدام کنید.
این درمانها شامل غرغرهکردن آبنمک، خوردن سوپ، مصرف عسل، نوشیدن آب و زردچوبه میشوند که هرکدام از روشهای گفته شده میتوانند تاثیرات مثبتی در روند بهبود سرفه های شما بگذارند.
پس اگر به خاطر فصل زمستان یا نزدیکشدن به کسی که به آنفولانزا مبتلا است، دچار سرفه های خشک و آزاردهنده شدهاید، پیشنهاد میدهیم که در اسرع وقت به دنبال کاهش علائم سرفه باشید.
دلیل این توصیه به پیشگیری از وخیمشدن التهاب گلو مربوط میشود. زیرا اگر به درمان این ویروسها توجه نکنید، احتمال افزایش عفونت در مجاری تنفسی شما بالاتر خواهد رفت.
دیدگاه تان را بنویسید