معرفی خواص قهوه سبز
آیا به دنبال روشی ساده برای لاغری هستید؟ اعتقاد بر این است که قهوه سبز بر کاهش وزن تاثیر دارد به همین دلیل نیز در سالهای اخیر قهوه سبز از محبوبیت زیادی برخوردار شده است.برای اطلاع از خواص قهوه سبز در ادامه این خبر باما همراه باشید.
در سال های اخیر دانه های قهوه سبز محبوبیت فوق العاده ای پیدا کرده اند. اعتقاد بر این است که قهوه سبز بر کاهش وزن تاثیر دارد. اسید کلروژنیک موجود در قهوه سبز ضد چاقی، ضد دیابت، ضد التهاب و ضد سرطان است. از فواید قهوه سبز می توان به تاثیر آن بر تقویت تمرکز، تقویت خلق و خو و کنترل سطح فشار خون اشاره کرد.
قهوه سبز چیست و چه فوایدی دارد؟
قهوه سبز در واقع دانه های طبیعی (و بو داده نشده) قهوه هستند. مهمترین جزء قهوه اسید کلروژنیک است که معمولا هنگام برشته شدن دانه های قهوه از بین می روند.
قهوه سبز حاوی حداکثر محتوای کلروژنیک اسید است. بر اساس مطالعات انجام شده، این ماده خاصیت ضد چاقی، ضد دیابت، ضد التهاب و ضد سرطان زایی دارد.
کمک به کاهش وزن
مطالعات نشان می دهند که عصاره قهوه سبز (GCBE) می تواند با کاهش تجمع چربی بدن به مبارزه با چاقی کمک کند. چندین مطالعه نشان داده اند که قهوه سبز تاثیر فوق العاده ای بر کاهش وزن دارد و با مصرف آن خیلی زود لاغر می شوید.
درمان دیابت با قهوه سبز
اسید کلروژنیک موجود در دانههای قهوه سبز بر سطح گلوکز خون تاثیر میگذارد. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، این نوع قهوه سطح گلوکز خون را کاهش می دهد. نوشیدن روزانه سه تا چهار فنجان قهوه بدون کافئین با محتوای اسید کلروژنیک بالا خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 30 درصد کاهش می دهد. اسید کلروژنیک همچنین ترشح انسولین را تحریک می کند و اغلب به عنوان یک عامل بالقوه ضد دیابت شناخته می شود.
از آن جایی که سطح قند خون پس از مصرف کربوهیدرات یا پروتئین افزایش می یابد، باید قهوه سبز را بعد از غذا بنوشید.
فواید قهوه سبز، تنظیم فشار خون
مصرف قهوه سبز می تواند سطح فشار خون را کاهش دهد. اسید کلروژنیک تشکیل کورتیزول فعال را مهار می کند، هورمونی که سبب افزایش سطح فشار خون می شود. همچنین مصرف قهوه سبز خاصیت ارتجاعی شریان را بهبود بخشیده و سطح فشار خون را کاهش می دهد.
خاصیت ضد پیری دانه های قهوه سبز
دانه های قهوه سبز مملو از آنتی اکسیدان هستند و اثرات ضد پیری فوق العاده ای دارند. اسید کلروژنیک موجود در دانه های این قهوه خواص پوست و عملکرد میکروسیرکولاتوری را در انسان بهبود می بخشد.
نوشیدن این قهوه باعث کاهش خشکی و از دست دادن آب از طریق پوست و بهبود سطح pH پوست می شود. اگر می خواهید پوست خود را آبرسانی کنید، به مدت هشت هفته قهوه سبز بنوشید.
تقویت تمرکز و کمک به بهبود خلق و خو
دانه های قهوه سبز حاوی مقدار کمی کافئین هستند. همان طور که می دانید کافئین می تواند به بهبود سلامت روان یعنی تقویت خلق و خو، تمرکز، حافظه و هوشیاری کمک کند. با این حال محتوای کافئین قهوه سبز در قهوه معمولی کمتر است.
همچنین، افراد ممکن است واکنش متفاوتی به کافئین نشان دهند. اگر به مصرف کافئین حساسیت دارید، قبل از استفاده از دانه های قهوه سبز حتما با پزشک مشورت کنید.
فراموش نکنید که عصاره دانه قهوه سبز می تواند اثرات محافظت کننده عصبی روی بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر داشته باشد.
افزایش انرژی بدن
میزان افزایش انرژی بدن پس از مصرف قهوه نیز به کافئین موجود در دانه های قهوه سبز بر میگردد. همانطور که می دانید، کافئین باعث افزایش سطح انرژی می شود. با این حال هنوز معلوم نیست که قهوه سبز تا چه میزان می تواند در تولید انرژی موثر باشد.
عوارض خطرناک این نوشیدنی محبوب
طرز تهیه قهوه سبز
تهیه قهوه سبز خیلی ساده است. برای نوشیدن یک قهوه خوش عطر و طعم به جای پودر از دانه های قهوه سبز استفاده کنید.
- 10 گرم (1 و نیم قاشق غذاخوری) دانه قهوه را در قابلمه ای بریزید (حتما آن ها را از قبل آبکشی کنید) و سپس روی اجاق گاز قرار دهید.
- دو فنجان آب روی آن بریزید و بگذارید بجوشد.
- سپس بگذارید حدود 10 دقیقه روی حرارت متوسط رو به بالا بجوشد.
- حالا عصاره به دست آمده را در ظرفی صاف کنید. صافی دانه های قهوه را فیلتر می کند. سپس می توانید آن ها را در یک کیسه در بسته در یخچال نگهداری کنید. به یاد داشته باشید، فقط یک بار دیگر می توانید از این دانه های قهوه استفاده کنید. پس از استفاده دوم، آن ها را دور بریزید.
از نوشیدن قهوه سبز خود لذت ببرید!
اگر می خواهید قهوه، طعم بهتری داشته باشد، بعد از صاف کردن عصاره، کمی پودر دارچین به آن اضافه کنید.
عوارض جانبی قهوه سبز
در نوشیدن قهوه سبز نیز باید حد تعادل را راعایت کنید. به هر حال این نوشیدنی هم مانند بسیاری دیگر از مواد غذایی روی کره زمین در صورت مصرف زیاد با عوارضی همراه خواهد بود. برخی از این عوارض عبارتند از:
بروز مشکلات در دوران بارداری و شیردهی
هرچند اطلاعات دقیقی در مورد تاثیر قهوه سبز بر زنان باردار و شیرده وجود ندارد. اما همان طور که می دانید، مصرف قهوه و کافئین برای زنان باردار و شیرده مناسب نیست. پس از نوشیدن قهوه سبز که حاوی مقدار کمی کافئین است در این دوران خودداری کنید.
افزایش سطوح غیر طبیعی هموسیستئین
نتایج تحقیقات نشان داده که مصرف بیش از حد اسید کلروژنیک می تواند سطح هموسیستئین خون را افزایش دهد. سطوح بالای هموسیستئین نیز سبب افزایش خطر بیماری قلبی عروقی در افراد می شود.
مشکلات حاصل از مصرف بیش از حد کافئین
اگرچه قهوه سبز حاوی کافئین خیلی کمی است اما مصرف بیش از حد کافئین می تواند باعث بروز مشکلات فراوانی شود. باید بدانید که کافئین می تواند سبب ایجاد اضطراب، اختلالات خونریزی، اسهال، فشار خون بالا، سندرم روده تحریک پذیر و نازک شدن استخوان ها شود
دیدگاه تان را بنویسید