تحقیقات جدید دانشکده پزشکی دانشگاه میسوری اولین شواهدی را در انسان ارائه میدهد که تغییرات کوتاه مدت سبک زندگی میتواند پاسخ به انسولین در رگهای خونی را مختل کند. همچنین این اولین مطالعهای است که نشان میدهد مردان و زنان به این تغییرات واکنش متفاوتی نشان میدهند.
مقاومت به انسولین عروقی یکی از ویژگی های چاقی و دیابت نوع ۲ است که به بیماری عروقی کمک میکند. محققان مقاومت عروقی به انسولین را در ۳۶ مرد و زن جوان و سالم با قرار دادن آنها در یک دوره ۱۰ روزه کاهش فعالیت بدنی مورد بررسی قرار دادند و تعداد قدم های آنها را از ۱۰۰۰۰ به ۵۰۰۰ در روز کاهش دادند. علاوه بر این، افراد مصرف نوشیدنی شیرین خود را به شش قوطی نوشابه در روز افزایش دادند.
کامیلا میگوید: «ما میدانیم که بروز مقاومت به انسولین و بیماریهای قلبی عروقی در زنان یائسه در مقایسه با مردان کمتر است، اما میخواهیم ببینیم که مردان و زنان چگونه به کاهش فعالیت بدنی و افزایش قند در رژیم غذایی خود در مدت زمان کوتاهی واکنش نشان میدهند.»
نتایج نشان داد که فقط در مردان سبک زندگی کم تحرک و مصرف زیاد قند باعث کاهش جریان خون در پاها و افت پروتئینی به نام آدروپین میشود که حساسیت به انسولین را تنظیم میکند و نشانگر مهمیبرای بیماری های قلبی عروقی است.
Manrique-Acevedo گفت: «این یافتهها بر تفاوت مرتبط با جنسیت در ایجاد مقاومت به انسولین عروقی ناشی از اتخاذ یک سبک زندگی با قند زیاد و ورزش کم تأکید میکند.» طبق دانش ما، این اولین شواهد در انسان است که نشان میدهد مقاومت عروقی به انسولین را میتوان با تغییرات نامطلوب کوتاهمدت سبک زندگی برانگیخت و این اولین مستند تفاوتهای مرتبط با جنسیت در ایجاد مقاومت عروقی به انسولین در ارتباط با تغییرات آدروپین است.
Manrique-Acevedo گفت که بعداً مایل است بررسی کند که چقدر طول میکشد تا این تغییرات عروقی و متابولیک معکوس شود و تأثیر نقش جنسیت در ایجاد مقاومت به انسولین عروقی را به طور کامل ارزیابی کند.
دیدگاه تان را بنویسید