ارسال به دیگران پرینت

بیماری انگلی | بیماری انگلی توکسوپلاسمو

توانایی خارق العاده یک انگل | تاثیر گذاشتن بر ترجیحات سیاسی افراد

این بیماری انگلی که توکسوپلاسمو نام دارد، بر فرآیندهای رفتاری از جمله ترجیحات سیاسی بیماران تاثیر می‌گذارد.

توانایی خارق العاده یک انگل | تاثیر گذاشتن بر ترجیحات سیاسی افراد

بیماری انگلی توکسوپلاسمو

محققان در مطالعه جدیدی ادعا کرده‌اند که یک بیماری انگلی عفونی رایج به نام «توکسوپلاسموز» (Toxoplasmosis) ممکن است باعث تغییرات شخصیتی و رفتاری و به‌ویژه تفکرات سیاسی شود.

بیماری انگلی Toxoplasmosis

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، توکسوپلاسموز یک بیماری انگلی است که در ایالات متحده به عنوان یکی از دلایل اصلی مرگ و میر ناشی از بیماری‌های ناشی از غذا در نظر گرفته می‌شود. این بیماری از انگلی با نام «توکسوپلاسما گوندی» (Toxoplasma gondii) ناشی می‌شود که می‌تواند با حضور پایدار در سیستم عصبی مرکزی، انسان و سایر حیوانات خون‌گرم مانند جوندگان و پرندگان را نیز آلوده کند.

توکسوپلاسما یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها انگلی است از طریق غذا یا آب آلوده به بدن انسان یا حیوانات وارد می‌شود. هرچند این عفونت در انسان می‌تواند بدون علامت باشد، اما برای زنان باردار یا افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند، می‌تواند خطرناک باشد.

توکسوپلاسما گوندی اغلب می‌تواند مورد توجه قرار نگیرد، اما بیماری انگلی خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها و اختلالات دیگر را افزایش می‌دهد. همچنین دانشمندان در این مطالعه جدید نشان داده‌اند که می‌تواند تغییرات شخصیتی و رفتاری ایجاد کند.

«یاروسلاو فلگر»، محقق اصلی این مطالعه و استاد دانشگاه کارل در پراگ اشاره می‌کند که این بیماری سیستم ایمنی را فعال می‌کند و برخی سیتوکین‌های عامل ایجاد التهاب مانند اینترلوکین 6 (IL-6) را افزایش می‌دهد. به عبارت دیگر، بیماری انگلی باعث ایجاد التهاب می‌شود و مشخص شده که بر فرآیندهای رفتاری از جمله ترجیحات سیاسی فرد تاثیر می‌گذارد.

فلگر می‌گوید:

«در ده سال گذشته ما در حال مطالعه آن [توکسوپلاسموز] در چارچوب فرضیه مقابله با استرس بوده‌ایم. در این فرضیه بیان شده که انسان‌های مبتلا از استرس مزمن خفیف رنج می‌برند و تغییرات مشاهده شده در رفتار و شخصیت آن‌ها پاسخی به این استرس است. افراد تحت استرس به استراتژی تاریخچه زندگی سریع‌تری روی می‌آورند که ممکن است بر ترجیحات سیاست آن‌ها تاثیر بگذارد. در مطالعه جدید، ما به دنبال این فرضیه بودیم و به آن پی بردیم.»

فلگر و تیم تحقیقاتی او متوجه شدند که برخی از ویژگی‌های شخصیتی مرتبط با عفونت انگلی می‌تواند با تغییر باورهای سیاسی همسو باشد. به عنوان مثال، افرادی که به این بیماری مبتلا شده‌اند می‌توانند وجدان کاری، سخاوتمندی و نوجویی کمتری از خود نشان دهند. این عفونت همچنین به دلیل ارتباطش با اختلالات اضطرابی نیز شناخته شده است.

ارتباط بین توکسوپلاسموز و باورهای سیاسی

محققان برای آزمایش ارتباط بین توکسوپلاسما و ترجیحات سیاسی، پرسشنامه‌ای را به صورت آنلاین بین 2315 شرکت‌کننده توزیع کردند که برخی از آن‌ها به این بیماری مبتلا بودند. از شرکت‌کنندگان سوالاتی درباره سلامت جسمی و روانی و همچنین باورها و ارزش‌های سیاسی آن‌ها پرسیده شده بود.

نتایج این آزمایش نشان داد که در زنان، ابتلا به توکسوپلاسما با سلامت روحی و جسمی بدتر و برای مردان با سلامت جسمانی بدتر همراه است.

در مورد دیدگاه‌های سیاسی نیز، محققان به این نتیجه رسیدند که توکسوپلاسموز با قبیله‌گرایی یا تریبالیسم مرتبط است، تفکری که با ذهنیت «ما در برابر آن‌ها» تعریف می‌شود. توکسوپلاسموز همچنین با لیبرالیسم فرهنگی و پاد اقتدارگرایی کمتر همراه بوده است.

نکته دیگر اینکه نتایج بر اساس جنسیت متفاوت بوده است. مردان شرکت‌کننده در این آزمایش، به‌طور جدی به برابری اقتصادی وابسته بوده‌اند که محققان چنین انتظاری نداشتند. زیرا پیش از این مشخص شده بود که مردان مبتلا به توکسوپلاسموز رفتار ریسک‌پذیر و فعالیت کارآفرینی بالاتری از خود نشان می‌دهند که این دو حقیقت نوعی پارادوکس محسوب می‌شود.

در نهایت، فلگر با وجود نتایج ارائه شده، توضیح می‌دهد شیوع این بیماری می‌تواند نه تنها بر فضای سیاسی کشورهای مختلف، بلکه بر سیاست‌های دنیای واقعی و در نتیجه تاریخ تاثیرگذار باشد.

منبع : دیجیاتو
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه