بوی بد دهان
کودکان سالم و بزرگسالان هم گاهی اوقات نفس بدبو یا هالیتوز دارند. برخی از دلایل احتمالی برای بوی بد دهان شامل موارد زیر است:
مشکلات دندانها
پوسیدگی دندان، تجمع جرم دندان یا آبسهٔ دندان میتواند در هر سنی دندانهای کودکان را تحت تأثیر قرار دهد و باعث نفس بدبو شود.
دهان خشک
اگر کودک شما از طریق دهانش نفس میکشد، مثلاً به دلیل اینکه بینیاش گرفته است، باکتریها شانس بیشتری دارند که راحتتر در دهانش رشد کنند، پس بینی کودک را تمیز کنید.
یک جسم خارجی
یک نخود، لوبیا، اسباببازی کوچک یا شیء دیگری که کودک وارد بینیاش کرده است میتواند باعث بد بو شدن نفسش شود. این به ویژه در کودکان زیر یک سال و کودکان نوپا رایج است که هر چیزی را در دهانشان میگذارند.
مشکلات بهداشتی
در دهان باکتریهایی طبیعی زندگی میکنند و با ذرات باقیمانده از غذا در بین دندانها، در فاصلهٔ دندان و لثه، روی زبان یا روی سطح لوزهها در پشت گلوی کودکتان فعل و انفعال دارند. این باعث بدبو شدن نفس شخص میشود، به ویژه اگر این باقیماندههای غذا برای مدتی طولانی در دهانش بماند.
خوردن غذاهای تند و پرادویه
اگر فرزندتان مواد غذاییای مثل سیر و پیاز را دوست دارد، این مواد میتوانند به طور موقت و در حین گردش در سیستم بدنش روی بوی دهان او تأثیر بگذارد.
یک بیماری
مثلاً موردی مثل عفونت سینوس، آماس لوزه یا حتی آلرژی فصلی میتواند باعث بدبو شدن دهان شود. همچنین بعضی از کودکان مبتلا به بیماری ریفلاکس معده نیز که برگشت مواد غذایی دارند میتوانند نفسی با بوی بد داشته باشند.
درمان بوی بد دهان کودک
راهحل و راهکار خوب در بیشتر موارد، رعایت بهداشت دهان و دندان است. اگر کودکتان زیر یک سال است، سعی کنید بعد از هر شیردهی و قبل از خواب، لثهها و دندانهای درآمدهاش را با دستمال تمیز کنید یا مسواک بکشید. شما همچنین میتوانید زبان او را با ملایمت مسواک بکشید. در این سن نیازی حتمی به استفاده از خمیردندان نیست.
وقتی فرزندتان از مرحلهٔ شیرخوارگی یعنی زیر یک سال گذشت، دندانهایش را حداقل دو بار در روز و یک بار هم قبل از خواب مسواک بزنید و کمکم مسواک زدن دندانها را به او آموزش دهید.
تا وقتی دو ساله شود، فقط ذرهای خمیردندان به اندازهٔ یک دانه برنج یا لایهای خیلی نازک استفاده کنید. پس از سالگرد دومین تولدش، از مقداری به اندازهٔ یک دانه نخود استفاده کنید و وقتی پنج ساله میشود، به اندازهٔ یک لوبیای کوچک خمیردندان استفاده کنید. همچنین به یاد داشته باشید که از خمیردندانهای مخصوص کودکان استفاده شود.
کودک خود را به طور منظم به معاینه و چکآپ دندانپزشکی ببرید تا اطمینان حاصل کنید که دندانهایش سالم و تمیز هستند. اگر تمام این کارها را انجام دادهاید و فرزندتان هنوز نفس بدبویی دارد، او را برای بررسی پیش پزشکش ببرید.
اگر فرزندتان انگشت شست یا انگشتان خود را میمکد اطمینان حاصل کنید که دستهایش را مرتب با آب و صابون میشوید و اشیای آرامشبخش او مثل عروسک محبوب یا پتوی نرمش را به طور منظم بشویید. اگر کودک از پستانک استفاده میکند، آن را با انداختن در آب جوش استریل کنید.
در نهایت، هرگز فرزندتان را در مورد بوی بد دهانش خجالتزده نکنید و سعی کنید بدون ناراحتی با آن روبهرو شوید، حتی اگر کمی هم از آن شرمنده هستید!
لزوم استفاده از دهانشویه برای کودک
کودکان نیازی حتمی به استفاده از دهانشویهها ندارند، به ویژه اگر دهانشان بوی بد میدهد، زیرا دهانشویه تنها مشکل را مخفی میکند. علاوه بر این، اگر فرزندتان هنوز به سن سه سالگی نرسیده است، احتمالاً در غرغره و کردن آب و بیرون ریختن آن مشکل خواهد داشت. بنابراین، فقط مطمئن شوید که دندانهایش چند بار در روز مسواک زده میشوند.
دیدگاه تان را بنویسید