ارسال به دیگران پرینت

جنگل‌های هیرکانی

روش عجیب خشکاندن درختان جنگل‌های هیرکانی توسط قاچاقچیان+ویدئو

فیلمی از نحوه بریدن درخت راش در جنگل های گیلان

روش عجیب خشکاندن درختان جنگل‌های هیرکانی توسط قاچاقچیان+ویدئو

ویدئویی در فضای مجازی منتشر شده که از روش قاچاقچیان چوب در جنگل‌های هیرکانی پرده بر می‌دارد. این افراد سود جو با بریدن بخشی از درختان در انتظار خشک شدن و افتادن درختان کهنسال این منطقه می‌نشینند. یکی از افراد محلی که در این ویدئو شرایط را شرح می‌دهد با انتقاد از مسئولان سازمان محیط زیست می‌پرسد: مگر می‌شود صدای اره موتوری که این افراد استفاده می‌کنند را نشنوند؟

 

 

راههای مقابله با بیایان زایی

 

فهرست گیاهانی که باید برای مقابله با ریزگردها در بیابان های ایران کاشت | مسئولان سازمان منابع طبیعی بخوانند 

در شرایطی که مسئولان دولتی و فعالان انجمن های محیط زیستی عربستان سعودی تصمیم گرفته اند که برای جلوگیری از وقوع فاجعه زیست محیطی و مقابله با ریزگردها در کشور خود به کاشت درخت «ساکسول» بپردازند، مهندس هاشم کُنشلو، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع پدیده ریزگردها یکی از مهمترین معضلات زیست محیطی است که همه ساله بخش های زیادی از ایران بخصوص غرب، جنوب و جنوب شرق کشور را دربرمی‌گیرد. 

فهرست گیاهانی که باید برای مقابله با ریزگردها در بیابان های ایران کاشت | مسئولان سازمان منابع طبیعی بخوانند
 

پدیده ریزگردها یکی از مهمترین معضلات زیست محیطیاست که همه ساله بخش های زیادی از ایران بخصوص غرب، جنوب و جنوب شرق کشور را دربرمی‌گیرد. ریزگردها همه ساله منجر به وارد شدن خسارت های شدیدی به سلامت بسیاری از ایرانیان می شود. در هفته های اخیر شاهد تکرار وقوع پدیده ریزگردها در بسیاری از استان های ایران بوده ایم. سازمان منابع طبیعی و آبخیزداریکشور برآورد کرده است که فرسایش خاک و وقوع ریزگردها سالانه 3 هزار میلیارد تومان به اقتصاد ایران ضربه می زند. افزایش سطح پوشش گیاهی در مناطق بیابانی با کاشت گیاهان مختلف از جمله مهمترین راهکارهای مقابله با ریزگردها محسوب می شود. 

ساکسول

 

عربستان به دنبال کاشت ساکسول برای مقابله با ریزگردها 

 

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، کاشت درخت، درختچه و بوته های مقاوم در برابر باد، خشکی و گرما برای تثبیت خاک و پایدار کردن شن و ماسه های موجود در بیابان ها، همواره به عنوان یکی از راهکارهای مقابله با ریزگردها شناخته شده است. در این میان البته برخی کارشناسان منابع طبیعی معتقدند این راهکار نمی تواند به شکلی موثر در مقابله با ریزگردها نقش داشته باشد و بهترین راهکار مقابله با بیابان زایی و بروز پدیده گرد و غبار را اصلاح تغییراتی می دانند که در جریان طبیعی رودخانه ها پدید آمده و منجر به تبدیل شدن دشت ها به بیابان و خشک شدن تالاب ها شده است، ولی با این حال، هنوز هم برخی کشورها تلاش دارند تا با کاشت بعضی گیاهان خاص در کویرهای خود، ضمن تلاش برای تبدیل کردن بیابان به دشت، به مقابله با ریزگردها بروند. 

 

در همین راستا اخیرا مسئولان عربستان سعودی تصمیم گرفته اند که برای دوری از فاجعه زیست محیطی و مقابله با گرد و غبار به کاشت درختان «ساکسول» بپردازند. در واقع، مسئولان دولتی و فعالان انجمن های زیست محیطی این کشور معتقدند که می توان با کاشت یک میلیارد اصله از این درخت در بیابان های مختلف عربستان، به دفاع از طوفان های شنی و احیای محیط زیست پرداخت و به همین دلیل، یکی از جمعیت های زیست محیطی این کشور وعده داده است که تا پایان سال 2022، 250 هزار اصله درخت ساکسول را در نقاط مختلف عربستان خواهد کاشت. 

 

در این میان باید توجه داشت که درخت ساکسول در برابر دمای بالای هوا مقاوم است و دانه های آن فقط در آب و هوای خشک تولید می شود. ضمن این که درخت ساکسول می تواند ماه ها بدون آب سرکند و تا 58 درجه سانتی گراد را بدون هیچ مشکلی تحمل کند. به همین دلیل است که مسئولان عربستان قصد دارند بادیگر کشورهای عربی همکاری کنند تا 40 میلیارد درخت ساکسول در منطقه خاورمیانه پرورش یابد تا آنها بتوانند با کاشت این درختان در سراسر بیابان های عربستان، طرح «عربستان سبز» را در بلندمدت اجرایی کنند و رفته رفته بخش های زیادی از صحراهای این کشور را به دشت هایی حاصلخیز تبدیل کنند. 

درختکاری

 

درختکاری؛ راهکاری موثرتر از مالچ پاشی در مبارزه با ریزگردها

در همین راستا، مهندس هاشم کُنشلو، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور با تاکید بر این که درختکاری در ایران نیز می تواند راهکاری موثر برای مقابله با ریزگردها باشد، گفت: بسته به این که ما در کدام منطقه کشور می خواهیم با کانون های بروز پدیده ریزگردها مقابله کنیم، در هر منطقه باید درخت، درختچه یا بوته های خاصی را برای این منظور بکاریم. اما در هر صورت، مزایای روش درختکاری از روش هایی مثل مالچ پاشی یا پاشیدن ریگ در سطح شن زارها برای مقابله با پدیده ریزگردها بیشتر است. 

 

وی افزود: قطعا روش بیولوژیکی مقابله با کانون های ریزگرد یعنی کاشت گیاهان مرتعی و انواع بوته ها، درختچه ها و درختانی که می توانند در این راستا مفید باشند، بهترین راهکار برای کاهش احتمال وقوع گرد و خاک است؛ زیرا نه تنها کاشت گیاهان در بیابان ها می تواند در مدت زمان طولانی یک صحرا را از تبدیل شدن به کانون ریزگرد نجات دهد، بلکه اساسا درختکاری نسبت به روش هایی مثل مالچ پاشی به طبیعت نزدیکتر است و اصولا اگر ما می خواهیم محیط زیست را حفظ کنیم، باید راهکارهایی را انجام دهیم که به اصول طبیعی نزدیکتر باشد. 

این کارشناس منابع طبیعی ادامه داد: کاشت درختان در مناطق بیابانی یکی از مهمترین راهکارهای طبیعی مقابله با کانون های ریزگرد محسوب می شود، ولی ما باید توجه داشته باشیم که در هر منطقه بیابانی باید به کاشت نوعی از پوشش گیاهی بپردازیم که با شرایط اکولوژیک آن منطقه سازگار باشد، در واقع، ما باید مطابق شرایط هر منطقه به این فکر کنیم که کاشت چه گیاهی بیشتر می تواند از طبیعت آن منطقه حمایت کند و مانع بیابان زایی و گسترش کانون های ریزگرد شود. 

 

شوری+خاک

شوری خاک؛ مهمترین مانع کاشت گیاه برای مقابله با ریزگرد

 

کنشلو در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به این که کشورمان در نوار خشک و نیمه خشک زمین قرار گرفته است، عنوان کرد: متاسفانه بخش عمده ای از مساحت ایران در مناطقی قرار گرفته که احتمال بارش باران در آن به شدت کم است. ضمن این که عمده بارندگی ها در کشورمان در فصل پاییز و زمستان رخ می دهد که بیشتر پوشش های گیاهی مناطق مختلف ایران در آن فصل خواب هستند. البته این مشکل در جنوب کشورمان کمتر است، ولی بازهم چون در جنوب کشور با کمبود رطوبت مواجه هستیم، درختکاری در این منطقه برای مقابله با ریزگردها به کاری مشکل تبدیل می شود. 

 

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع ادامه داد: نکته مهمی که باید به آن توجه داشت این است که در بیشتر کانون های تولید ریزگرد در ایران، عمده ترین مساله ای که کاشت گیاهان در نقاط گوناگون را برای مقابله با ریزگردها دشوار می کند، مشکل رطوبت نیست، بلکه موضوع شوری خاک است. در واقع، شوری خاک به عنوان یک عامل محدودکننده می تواند تنوع گونه های گیاهی را که قابلیت کشت در مناطق بیابانی را دارند، کمتر کند و موجب کمتر شدن انتخاب های موجود در این زمینه برای کارشناسان منابع طبیعی شود. 

وی در ادامه تاکید کرد: در برخی شن زارهای ایران که در طول سال جریان آب از آنها عبور می کند، با وجود این که عبور جریان آب منجر به تشدید شوری خاک می شود، اما همین مساله افزایش رطوبت خاک را در آنها به همراه دارد و به همین دلیل، احتمال وقوع ریزگردها در آن شن زارها کاهش می یابد. اما عمده کانون های ریزگرد در کشورمان در مناطق خشکی قرار دارد که در طول سال جریان آب اندکی در آنها عبور می کند و این مساله در کنار شوری خاک باعث می شود که کاشت گیاه در آنها دشوار باشد. 

اشنان (1)

کاشت "اشنان" راهکاری موثر برای مبارزه با ریزگرد در اراضی خیلی شور

 

کنشلو در توضیح بیشتر درباره معرفی گیاهانی که می توان آنها را در مناطق بیابانی کشور کاشت، گفت: گیاه «اشنان» یک گونه بومی ایران است که در اراضی خیلی شور و مناطق گرم که بسیاری از گیاهان دیگر قابلیت رشد در آنها را ندارند، به راحتی مستقر می شود. تنها شرط رشد «اشنان» در اراضی شور و بیابانی نیز این است که در این مناطق در عمق خاک، قشر سخت وجود نداشته باشد تا این گیاه بتواند ریشه خود را به آب های زیرزمینی برساند. 

این کارشناس منابع طبیعی ادامه داد: اگر یک لایه سخت نظیر خاک رُس یا یک لایه سنگی در یک منطقه بیابانی وجود داشته باشد که مانع رشد ریشه گیاه اشنان در آن منطقه شود، ما حتما باید با وسایل مکانیکی مثل تراکتور یا بولدوزر این لایه را بشکنیم تا ریشه گیاه بتواند به لایه های پایین تر خاک نفوذ کند. در این میان باید توجه داشت که در تمام کانون های ریزگرد در مناطق جنوبی، مرکزی و شمالی ایران که کانون های ریزگرد وجود داشته باشد و شوری خاک، محدودیت زیادی را برای کاشت گیاهان مختلف ایجاد کند، می توان با استفاده از کاشت گیاه اشنان به ثتبیت خاک و مقابله با کانون های ریزگرد پرداخت. 

وی در ادامه تاکید کرد: کاشت گیاه اشنان هم در کویر مرکزی کشور، هم در بیابان های اطراف گنبد کاووس در استان گلستان، هم در استان هایی مثل خوزستان و سیستان و بلوچستان قابل انجام است و ما می توانیم در تمام این مناطق از گونه اشنان که مقاوم ترین گونه نسبت به شوری تلقی می شود، استفاده کنیم. همچنین بذر گیاه اشنان به راحتی قابل تولید است و ما می توانیم حتی در فصل زمستان در مناطق مختلفی از جمله جنوب کشورمان به پرورش این گیاه بپردازیم. 

 

شوره+گز

لزوم کاشت انواع "گز" برای مقابله با ریزگردها در زمین های شور

کنشلو با بیان این که «اشنان» تنها یکی از گیاهانی است که می توان از کاشت آنها برای مقابله با ریزگردها در اراضی شور استفاده کرد، اظهار داشت: صرف نظر از گیاه اشنان، گیاهان دیگری نیز وجود دارد که کاشت آنها برای اراضی شنی یا شور مناسب است. به طور مثال، در اراضی شور مناطق جنوبی کشور که با محدودیت سرما مواجه نیستیم، می توان علاوه بر اشنان، از گیاه «شوره گز مصری» با نام علمی Tamarix Passerinoides، گز درختچه ای Tamarix Leptopetala و گز درختچه ای Tamarix Tetragyna استفاده کرد.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع ادامه داد: در آن دسته از اراضی که شوری خاک کمتر می شود نیز می توان از «گز رودخانه ای» با نام علمی Tamarix Ramosissima استفاده کرد. همچنین در مناطقی که ضمن وجود شوری خاک نیاز است که در آنها از گیاهانی که نقش بادشکن های بلند را دارند، استفاده کرد، می توان به کاشت «گز شاهی» با نام علمی Tamarix Stricta پرداخت. در مناطقی هم که شوری خاک آنها متوسط است، می توان از انواع اسفناج های وحشی با نام علمی Atriplex استفاده کرد که در این بین گیاهان Atriplex Lentiformis و Atriplex Halimus برای مناطق جنوبی ایران مفیدتر محسوب می شوند. 

بوته+زیروک

گیاهان مناسب برای کاشت در جنوب ایران

این کارشناس منابع طبیعی درباره گیاهانی که می توان آنها را برای مقابله با کانون های ریزگرد در مناطق جنوبی کشورمان کاشت، توضیح داد: بوته «زیروک» با نام علمی Lycium Shawii یکی از گیاهان بومی جنوب کشورمان است که از جمله گیاهان درختچه ای خاردار محسوب می شود که می توان از آن برای مقابله با کانون های ریزگرد در اراضی دارای شوری خاک در جنوب ایران استفاده کرد. 

وی در ادامه تاکید کرد: در مناطق جنوبی کشور که پوشیده از تپه های شنی هستند و بسیاری از ریزگردها از آنها نشات می گیرند، می توان برای تثبیت این تپه ها و جلوگیری از گرد و غبار از گیاهان اسکنبیل، انواع آکاسیا از جمله Acacia Victoriae، Acacia Salicina برگ بیدی و Acacia Farnesiana استفاده کرد. ضمن این که گیاه استبرق نیز که از جمله گیاهان بومی جنوب کشور است و همچنین گیاهان گرامینه پنزیتوم و گرامینه پانیکوم از جمله گیاهانی هستند که از آنها می توان برای تثبیت تپه های شنی جنوب کشور استفاده کرد. 

کهور+پاکستانی

"کهور پاکستانی" گیاهی سریع الرشد و موثر برای مبارزه با ریزگردها

کنشلو در ادامه توضیحات خود درباره گیاهانی که می توان با استفاده از کشت آنها به مقابله با کانون های ریزگرد پرداخت، توضیح داد: گیاه کهور پاکستانی یا همان کهور آمریکایی از جمله گیاهانی است که در بسیاری از مناطق جهان برای مقابله با گرد و غبار از آن استفاده می شود و البته برخی کارشناسان منابع طبیعی مخالف کشت آن هستند. این گونه بسیار کم آب بر و سریع الرشد است و در مناطقی که می خواهیم با سرعتی بالا جلوی ریزگردها را بگیریم، می توانیم از این گونه گیاهی استفاده کنیم؛ چراکه اگر ما فقط برای دو سال اول این گیاه را آبیاری کنیم، در سال های بعد این گیاه می تواند صرفا با دریافت رطوبت هوا به حیات خود ادامه بدهد، بنابراین کاشت کهور پاکستانی برای مقابله با ریزگردها در جنوب کشورمان بسیار موثر است. 

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع ادامه داد: برخی کارشناسان منابع طبیعی معتقدند که چون گیاه کهور پاکستانی سریع الرشد است و با سرعتی بالا نیز تکثیر پیدا می کند، در صورت کشت این گیاه در مناطق بیابانی جنوب کشور، کهور پاکستانی خیلی زود با گونه های بومی کشورمان مبارزه و آنها را مغلوب خواهد کرد. بنابراین توصیه می شود در مناطقی که امکان استقرار گونه های گیاهی بومی کشورمان وجود ندارد، ولی می خواهیم با کاشت گیاه روی تپه های شنی به مقابله با ریزگردها بپردازیم، بهتر است از کهور پاکستانی برای تثبیت خاک و مقابله با گرد و غبار استفاده کنیم. 

قره+داغ

گیاهانی که باید برای مقابله با کانون های ریزگرد در مناطق مرکزی ایران کاشت

این کارشناس منابع طبیعی درباره گیاهانی که می توان از آنها برای مقابله با ریزگردها در مناطق مرکزی ایران استفاده کرد، توضیح داد: در مناطق مرکزی کشورمان می توانیم برای مقابله با گرد و غبار در اراضی دارای شوری خاک از کاشت اشنان استفاده کنیم. همچنین گیاه بیابانی قره داغ نیز که گونه ای بسیار مقاوم نسبت به شوری خاک است، از جمله گیاهانی محسوب می شود که می توان از آنها برای مقابله با کانون های ریزگرد دارای شوری خاک در مرکز کشور استفاده کرد. در مناطق مرکزی کشور همچنین می توان از گیاه Atriplex Lentiformis و در نقاط دارای آب و هوای سرد نیز از Atriplex Canescens برای مقابله با ریزگردها استفاده کرد. 

وی در ادامه تاکید کرد: گیاه Lycium Depressum نیز از جمله گیاهانی است که می توان هم در اراضی بیابانی و هم در اراضی دارای شوری خاک برای مقابله با ریزگردها از آن استفاده کرد. انواع درختچه های گز از جمله Tamarix Leptopetala نیز از جمله درختانی هستند که می توان در اراضی مرکزی ایران که دارای شوری خاک هستند، به کاشت آنها پرداخت. همچنین گز شاهی و درخت پَده یا کبوده از جمله دیگر گیاهانی هستند که در اراضی مرکزی ایران می توان از آنها در نقاطی که شوری خاک کمتر است، به عنوان بادشکن های بلند استفاده کرد. البته باید توجه داشت در مناطقی می توان از درخت پده استفاده کرد که سطح سفره های آب زیرزمینی بالا باشد تا گیاه به راحتی بتواند از زیر زمین آب بگیرد. 

تاغ+زرد

در تپه های شنی مناطق مرکزی چه گیاهانی باید کاشته شود؟

کنشلو درباره گیاهانی که می توان از آنها در اراضی شنی مناطق مرکزی ایران برای مقابله با کانون های گرد و غبار استفاده کرد، توضیح داد: در اراضی شنی مناطق مرکزی ایران از خراسان گرفته تا مناطق بیابانی زنجان، می توان از تاغ زرد برای تثبیت تپه های شنی استفاده کرد. همچنین از گیاهان اسکنبیل و گرامینه پانیکوم نیز می توان برای تثبیت حاک در تپه های شنی مناطق مرکزی کشور بهره برد. 

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع ادامه داد: درخت Ammodendron نیز از گیاهانی است که بومی ایران محسوب می شود و می توان از آن برای مقابله با کانون های ریزگرد در تپه های شنی مناطق مرکزی کشورمان استفاده کرد. البته متاسفانه این گیاه دو رویشگاه بیشتر ندارد که یکی از آنها در حوالی بیرجند و دیگری در شمال شهرستان خاش قرار گرفته است، ولی درخت Ammodendron از جمله گونه های خاردار مقاوم در برابر خشکی محسوب می شود که کاشت آن نه تنها به مقابله با ریزگردها بلکه به حاصلخیزی خاک نیز کمک می کند. 

این کارشناس منابع طبیعی تاکید کرد: گیاه «دم گاوی» با نام علمی Smirnova Turkestana نیز از جمله گیاهان بومی کشورمان محسوب می شود که معمولا در تپه های شنی کاشان رشد می کند و می توان از آن در اراضی شنی مناطق مرکزی کشور برای مقابله با کانون های گرد و غبار استفاده کرد.

وی در پایان تصریح کرد: تمام گیاهانی که در سطور بالا ذکر شد از جمله پوشش های گیاهی هستند که ما می توانیم با کاشت آنها در کانون های گرد و غبار در مناطق مختلف کشور به مقابله با ریزگردها برویم. البته نباید فراموش کرد با توجه به این که بخش زیادی از ریزگردها منشا خارجی دارد، کاشت گیاه تنها راهکار مقابله با پدیده ریزگردها در ایران محسوب نمی شود.

 

حجم ویدیو: 6.58M | مدت زمان ویدیو: 00:01:14
منبع : آخرین خبر
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • سید ارسالی در

      خودشان هم دست دارن

      • مجید مجیدی ارسالی در

        در شهرستان ایرانشهر بیشترین درختان در سطح شهر شهرداری همه را ازبین برده.شماها از کی گله دارید

      • مجید مجیدی ارسالی در

        در شهرستان ایرانشهر 2تا پارک قدیمی بود یکی پارک بعثت که بیش از60,سال قدمت دارد.همه درختان را از بین بردند.وپارک دوم پارک شهر بازی فجر هست.که چه درختانی وجود داشت.کل پارک را تخریب کردند

    • محمد ارسالی در

      وقتی عقلش میگه برای ۳۰۰ نفر حقوق دارند پرداخت کنند پس نتیجه میگیریم که قاچاقچی خودشون هستند !!!!!

    • شاهین دریابیگی ارسالی در

      درود بر اهالی رسانه.
      موضوع نحوه قطع درختان هیرکانی برام خیلی جالبه.
      بنده در حدود سی سال پیش با این جریان آشنا شدم. بعد اونوقت مسولین ما الان و آن هم از طریق رسانه باید موضوع را بفهمند.
      واقعا متاسفم

      • ناشناس ارسالی در

        شما که ادعا میفرمائید،سی سال پیش با این موضوع آشنایی داشتید،سی سال پیش کجا بودید

    • ستار احمدیان ارسالی در

      اگر قانون باز نویسی نشود و مجازات قطع درختان جنگل اعدام نشود معنی اش اینست که همه در ویرانی کشور سهیم شوند .قانون گذار باید بالاترین مجازات را برای افراد جنگل خوار تعیین کند .اگر چنین نکند یعنی دستور مرگ مردم را صادر کرده است

    • ناشناس ارسالی در

      باید با این نفرات برخورد شود طبیعت حق بچه منه مال همه است برخورد برخورد

    • معلم تاریخ دانشگاه ارسالی در

      درود وسپاسگزارم از نشر چنین خبرهای حیاتی مرتبط با خیانت وجنایت آزاد نسبت به ریه های تنفسی میهنمان جنگلها که ددایجاد برودت وبارندگی هم نقش بسزایی دارند و تمنای عاجزانه جهت ردیابی ورسیدن به عوامل پرنفوذ پشت پرده متکی به هیات حاکمه وابسته

    • ناشناس ارسالی در

      این جور پیش بره تا چند سال اینده باید بگیم بیابان های شمال

    • ابی ارسالی در

      خدایا ایرانیان به چه راهی کشیده شدند فریاد رسی میخواهد این ملت

    • هادی ارسالی در

      لعنت به هر چی قاچاقچی الهی دستشون از پنجاه جا بشکنه

    • بابک ارسالی در

      این تازه یکیشه
      عین ساس افتادن ب جون
      جنگل‌های شمال هیچ قدرتی
      هم نمیتونه جلو شونو بگیره

    • یک ایرانی ارسالی در

      لطفا رسیدگی کنید و جلوی این ظالمان رو بگیرید
      با نابودی درختان و طبیعت تیشه به ریشه زندگی خودتون می‌زنید
      همه چی که پول نمیشه که برای به دست آوردنش هر کاری می کنید

    • ناشناس ارسالی در

      خودجنگلبانان در این کار دست دارند جنگل کلاردشت هم جنگل‌بانان بی مسیولیت در اگر ارتش دراین کار دخالت کند خیلی بهتر است

    • اصفهانی ارسالی در

      حالا اگه بریدین طوری نی اما بجاش بکارید

    • مهران ارسالی در

      براشون مهم نیست وگرنه حکم سنگین بدهند هیچ کس جرأت تخریب ایران رو ندارد!کشور چین برای شکار ببر 🐯 حکم اعدام گذاشته حالا ببر بیاد وسط شهر کسی جرات چپ نگاه کردن ندار تا پلیس بیاد

    • صادق ارسالی در

      اینکار سال‌های سال داره انجام میشه چون الان رسانه ای شده ومردم باخبر شدن. مسئولین هم واسه فرارکردن میگن ای وای چکاره عجیبیه ماهم تازه دیدیم. درصورتیک از50سال قبل داره این اتفاق میوفته. خداروشکر مسئولین بیخبرن از روزی بترسین ک مسیولین بیدارشن. اونوقت سه سوت کشور فقط اسمش باقی میمونه.

    • ناشناس ارسالی در

      قاچاق جنگل بادست داشتن جنگلبان همان منطقه صورت میگیره من درباره غارت جنگل وبیماریهای درختی وچگونگی محافظت ونگهداری جنگل طرح وایده دارم ولی کو....

    • علی قاسمی ارسالی در

      همه بدنبال زندگی شاهانه هستندازهرداهی که شده حتی مسئولین

    • سینا ارسالی در

      این چرت و پرت ها چیه؟ قاچاقچی کجا بود ! من بچه شمال به شما مردم کشورم حقیقت رو میگم. حقیقت اینه که خود جنگلبانی میاد اول درخت های کهنسال رو علامت گذاری میکنه و بعد ترتیب اش رو میدن. اگر توی شمال مثلا هزار درخت در عرض یک سال قطع بشه ، شاید فقط ۵ اصله از اون هزار تا کار مردم عادی باشه. چرا ، این حقیقته،
      قاچاقچی چوب داریم اما دست جنگلبانی و محیط زیست هم توی کاسه اونا هست. والسلام

      • ناشناس ارسالی در

        درود درست گفتی

      • محمدرضا ارسالی در

        دقیقا همینه . قاچاقچی همدست داره و همدستش همین مسولان و محیط زیست و جنگلبانی هست . مگه موادمخدره که جا ساز بشه بگن ندیدیم و نفهمیدیم . درخته درخت با اون عظمت و اون صدای برش و کامیون . بخور بخوریه

    • ناشناس ارسالی در

      چرا عجیب در جنگل بی سر و صاحب عجیب نیست

      • ناشناس ارسالی در

        درود

    • علی ارسالی در

      به کی باید بگیم قانون برای افرادخاصه
      که نگفتنش بهتره

    • حمید ارسالی در

      خدایا بدادمون برس که دشمن داره ایران رو برای ایرانیان غیرقابل سکونت میکنه..مردم خودشون بایدحواسشون باشه.

    • ناشناس ارسالی در

      دوتاشون رو تو همین جنگلها اویزون کنین تموم میشه برا همیشه

    • امیر ارسالی در

      اگر دولت مردان شهامت این کارو دارند اول شرکتهای نوپان سازی رو ببندن دیگر کسی به جنگل دست نمیزنه

    • خسرو مصطفی پور ارسالی در

      محیط زیست کور و کر و نابیناست در ایران .با تخلیه چاه هم همدست میشن جنگل که هیچ.

    • ناشناس ارسالی در

      من متوجه نمیشم این افراد احتمال دستشون با مسئولین تو یه کاسه هست وگرنه مگه میشه تنه درخت به این بزرگیو از جنگل خارج کرد کسی نفهمه،بعد اونایی که میان جلوی ساخت پالایشگاه پتروشیمی میگیرن الان کجا هستن سالهاست زباله های شهری کامیون کامیون تو جنگل شمال دفن میشه،ولی زمانیکه مردم شمال میخوان از ذخایر گاز و نفت و آب دریا استفاده بکنن جلوی اونا گرفته میشه میگن شما حق ندارید پالایشگاه داشته باشید فقط کنار دریا خزر کشورهای ترکمنستان و جمهوری آذربایجان و قزاقستان و روسیه باید پالایشگاه داشته باشن،قطع درختان و دفن زباله شهری هزاران جنایت دیگه محیط زیست تخریب نمیکنه و استفاده از ذخایر دریا محیط ریستو خراب میکنه،این قضیه به نظر شما مشکوک نیست

    • محسن ارسالی در

      فقط شمال ایران مجتمع پتروشیمی نزنید و کار اقتصادی نکنید هر بلایی خواستید سر محیط زیست شمال در بیارید درختاشو ببرید زباله تو جنگل دفن کنید،اصلا شمالو نابود کنید و ساخت پالایشگاه که باعث استفاده از منابع گاز و نفت دریا خزر بشه رو انجام ندید چون روسها و انگلیسها خوششون نمیاد

    • امین ارسالی در

      دولت خودش بیشتر میبره

    • ناشناس ارسالی در

      به خاطر پتروشیمی میانکاله دارن الان از قطع درختان شمال حرف میزنن چطور طی این همه سال چیزی نمیگفتن میخوان حساسیتها رو بیشتر کنن،دلیلش هم نفوذ روسها هستش چون اونا مخالف بهربرداری از منابع دریا خزر توسط ایران هستن همین وگرنه جنگل برای محیط زیست ایران مهم نیست اگر بود نمیزاشت این این همه سال غارتش کنن

    • ناشناس ارسالی در

      کدام قاچاقچی نابود کننده جنگل یا دام زنده وغیروذالک می تواند بدون چراغ سبز مسؤلین ذی ربط حتی آب بخورد مردم را ببو گلابی تصور نکنید

    • امیرعلی ارسالی در

      درختان جنگلی میبرند هرمتر مکعب بین بیست تا بیست پنج میلیون تومن به مردم میفروشن ..ایا دولت خبر نداره منابع طبیعی خبر نداره.فقط در سطح ساری و اطراف چند تا کارگاه چوب بری هستش که چوبهای جنگلی خیس توش انباره واز متر مکعبی بیست میلیون تومن به بالا میفروشن چرا جلو نمیگیرن .این درختان از کجا میاد .اگ دل منابع طبیعی میسوزه کمی بگرده متخلف پیدا میکنه ..

    • چنگیز جهانگیر ارسالی در

      تو ایران حفاظت از جنگل صورت نمی گیرد یعنی برا کشوردار مهم نیست فقط به دنبال سخنرانی های صد من یه قاز هستند جنگلبانی فقط یه نام است هیچ عملکردی ندارد روز به روز ایران تبدیل به بیابان و زباله دان می شود کشوری که صاحب ندارد همین آخرشه

    • ناشناس ارسالی در

      قاچاقچیان با منابع طبیعی شریکن نصف نصف

    • احمدرضا طاهری نیا ارسالی در

      باید از این به بعد مجازات قطع انگشت یا دست اعمال بشه تا کسی جرأت نکنه به ریه های ایران (جنگلهای سرسبز و کم وسعت شمال) دست درازی نکنه،حالا اگه یه نفر اشتباه بدی کنه و گیاهان مخدر کشت کنه پوستشو درسته میکنن و جریمه ها و حبس بدی براش در نظر میگیرن،ولی این کار خیلی خیلی بدتره و قابل مقایسه با کشت مواد مخدر نیست.

    • خ ارسالی در

      هرکس درخت قطع کند باید اعدام شود چه معنی دارد درخت قطع شود واویلا ساخته شود برای تفریح وخوش گذرانی یک عده

    • عبلپور ارسالی در

      خدا بده برکت به تراولهای تا نخورده

    • ناشناس ارسالی در

      مملکت بیچاره ما که دلسوزنداره ماهام که دستمان به جایی بندنیست امیدوارم امیدوارم روزیو ببنم مملکت دست مملکت دارباشه

    • ناشناس ارسالی در

      مامور جنگلبانی که چهار ملیون حقوق مگیره چه جوری باید تامین بشه وقتی دولت برای هر نگهبان غروغبان نه ملیون واریز میکنه به دست اون بدبختیها چهار ملیون میرسه بقیه به حساب چه کسی میره آیا اونا آدم نیستن زن و بچه ندارن وقتی که ندارن مجبورن به هر کاری دست بزنن

    • جنگلبان ارسالی در

      با احترام به تمامی نظرات
      دوستان چند سالی است که هیچگونه جایگزین جنگلبان نداریم نیرو های شرکتی هم سه ماه سه ماه حقوق میگیرند و حداقل حقوق و هرکدامشان چندین کار در ادارات شهرستانها انجام میدهند و نیروهای که در سازمان جنگلها مستقر هستند چندین برابر ما که در عرصه هستیم دریافتی دارند حتی سختی کار را از حکم کاگزینی حذف کردندخواهش میکنم از مقامات بالا به داد جنگلبان و محیط بان برسید همچنین حفظ و حراست از منابع طبیعی و محیط زیست وظیفه همه است.از نیروهای اندک دو سازمان حمایت کنید.

    • پویا ارسالی در

      طبیعت انتقام خواهد گرفت از انسانهای پست
      منتظر باشید .قاتلان طبیعت لعنت خدا برشما

    • ازغیب ارسالی در

      دولت مرد کجا بود درایران،دولتمون شده دولت پیرمردها،جوانان درآن راه ندارند وبایدجوانان مستعد که بسیارند برای خدمت بیان سرکار،برای حل این مشکل بایدعاملین این جنایت رو دربیابانهای گرم وسوزان زندانی کنندتازجربکشندکه بفهمندباکارشون دارندبه پیشرفت بیابانها ونابودی ایران کمک میکنند.

    • ناشناس ارسالی در

      قطع درختان جنگل،ستم بزرگی است در حق طبیعت وایران وایرانی،به خدا ستم وگناه بسیار بزرگی است ،جنگل ها زو نابود نکنید ای خاعین ها ای وطن فروش ها،خدا ریشه شما رو میسوزاند،،،به قول بزرگ مردی از تاریخ ایران زمین،ستم کاری ودروغ گفتن همه چیزتان را نابود میکند هم این روزگارتان را هم اون دنیا،اینقدر ستم وگنهکاری؟؟؟به کجا میروید؟؟به طبیعت زیبای شمال هم رحم نمیکنید،خدا ریشه هاتون رو نابود کند،،،شک نکنید خیر نمیبینید حتی همین ایام ،،،فکر میکنیدسود میکنید ولی به گفته خداوند این زمین وآسمانها ....همه اش آتش است که درون خودتان ذخیره میکنید،آماده عذاب وسوختن باشید... به امیدخدا.....

    • اکبر حسینی ارسالی در

      وقتی مسئولان بی تفاوت هستندو قانونی سفت وسخت وجود ندارد این میشود نتیجه که سرمایه های کشور در حال نابودی هستندو مسئولان در حال نظاره اگر چند نفر از این افراد را اعدام کنند کسی جرات چنین کار کثیفی را نمیکند. ولی حیف مثل بقیه کارها فقط بی تفاوت هستند. فقط باید دعا کنیم تا بداد ما برسد.

    • ناشناس ارسالی در

      در کشورهای دیگر نابودی جنگلها دست مافیای چوب است که دستشان با جنگلبانی تو یک کاسه است ولی در مورد ایران نبایست زود قضاوت کرد

    • ناشناس ارسالی در

      مسولان ک خودشون از صدتا راه زن بدترن
      باید این مردم ب فکر خودشون باشن

    • .... ارسالی در

      اون دسته از مسئولینی که ادعا دارند کجا هستند؟ذره ذره این خاک با اززش هست واقعا براتون متاسفم !!این جنگل ها میلیون ها سال طول کشیده که درست بشه اونوقت شما ها هم قطع میکنید هم گیاه غیر بومی میکارید با گرفتن پول اجازه میدید وسط جنگل قصر ساخته بشه خلیج همیشه فارس رو به چینی ها اجاره میدید که با یه تور همه ی ماهی دلفین و.... رو جمع کنند
      و...........

    • خسرو ارسالی در

      عاقبت دوستی دزد وپلیس....

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه