یک تحلیلگر نفتی عرب می گوید جهان هم اینک بیش از هر زمان دیگری به نفت ایران و ونزوئلا نیاز دارد و با افزایش قیمت نفت طی هفته های اخیر در بازارهای جهانی، ایالات متحده در دوراهی بین لغو تحریم های نفتی ایران و ونزوئلا و ایجاد آرامش در بازار جهانی نفت و ادامه سیاست فشار و تحریم علیه ایران و ونزوئلا، مانده است.
"کمال الحرامی" تحلیلگر نفتی کویتی، با انتشار یادداشتی که در وب سایت" عرب تایمز آنلاین" بازتاب یافته، نوشت: "ماه گذشته، عرضه نفت اوپک پلاس حدود یک میلیون بشکه از حجم نفت اضافی توافق شده 400 هزار بشکه ای برای افزودن به بازار نفت کمتر بود. در میان اعضای اوپک پلاس، 7 کشور نتوانستند 900 هزار بشکه نفت مورد انتظار مازاد را تامین کنند و این امر منجر به کاهش عرضه جهانی نفت شد. در همین حال، در ایالات متحده قیمت هر گالن بنزین به رقم کم سابقه 3.797 دلار برای هر گالن رسید، که بالاترین حد خود در 40 سال اخیر است."
این تحلیلگر افزود:" افزایش قیمت نفت فشاری بر دولت فعلی ایالات متحده وارد کرده و حتی می تواند بر نتایج انتخابات مختلف ایالات متحده تاثیر بگذارد. این امر منجر به تماسهای اخیر بین دولت ایالات متحده و عربستان سعودی شده است.
عربستان سعودی تنها کشوری است که نفت مازاد دارد و میتواند نفت بیشتری را وارد بازار جهانی کند؛ اما آنها نیز برای ارایه ظرفیت مازاد با محدودیت های جدی مواجه هستند. شاید زمان آن فرا رسیده باشد که آمریکا بر سر راه حلی سریع به توافق برسد و به توافقی با ایران دست یابد تا به ایران اجازه دهد 1.5 میلیون بشکه نفت مازاد عرضه کنونی خود را روانه بازار جهانی تشنه نفت کند تا از تنش و فشار بر اعضای اوپک پلاس بکاهد."
بدون شک چنین حجمی از نفت ایران به جلوگیری از افزایش بیشتر قیمت نفت به بیش از 93 دلار در هر بشکه کمک خواهد کرد. جهان به عرضه بیشتری نیاز دارد، زیرا ذخایر بیش از 60 میلیون بشکه کاهش یافته است. آزادسازی ذخایر استراتژیک آمریکا هیچ ارزش یا مزیتی برای بازار نفت نخواهد داشت و فقط باعث کاهش بیشتر ذخایر داخلی در آمریکا می شود.
در عین حال، تولیدکنندگان نفت ایالات متحده در تلاش هستند تا برای استخراج بیشتر نفت "شِیل" فشار بیاورند، زیرا تولید کنندگان نفت شیل در آمریکا متوجه فرصت کنونی بازار جهانی شده اند؛ نفت بالای 90 دلار به این معنی است که حتی اگر هزینه تولید هر بشکه نفت آنها به 50 دلار در هر بشکه برسد، باز هم تولید نفت از این طریق صرفه اقتصادی دارد.
ایالات متحده همچنین می تواند از نفت ونزوئلا استفاده کند در صورتی که دولت فعلی به شرکت های نفتی آمریکایی اجازه دهد تا در ازای بدهی های معوقه دولت ونزوئلا، نفت وارد کنند.
دو کشور نفتی ایران و ونزوئلا می توانند تنش قیمتی را کاهش دهند و وضعیت عرضه جهانی بهتری را ایجاد کنند. اعضای اوپک پلاس دیگر نمی توانند حجم توافق شده ماهانه 400 میلیون بشکه ای را تامین کنند.
نیاز به نفت تازه ضروری است. عربستان سعودی می تواند از طریق عرضه اضافی نفت به کاهش قیمت نفت کمک کند، اما به دلیل میزان سهمیه توافق شده محدودیت دارد و نمی تواند به صورت جداگانه عمل کند. با این حال تزریق نفت ایران و ونزوئلا به بازار قطعا می تواند مانع از رسیدن قیمت نفت به سطح 100 دلار شود و در این صورت نرخ تورم جهانی کاهش خواهد یافت.
فقط نفت نیست که کشور عزیزمان را پر اهمیت کرده موقعیت جفرافیای ونوع هوا وخاک خوبش وفصل های زیبایش وحاصلخیزی وخشمزه بودن میوه ها وخشکبارش که بهترین کشت را دارد البته کاش مردم سرزمین مون هم از این نعمت وفراوانی برکت بهر مند شوند چقدر خوب میشه که دولت هم مردم را دریابد تا مردمی شاد وموفق هم به دیگر حسن های ایران اضافه شود به مردم کمک کنید تا در رفاه باشند انگونه که میبینند رفاه واسایش دیگر ملت های جهان را