آمار منتشر شده از سوی سازمان سنجش درباره نتایج کنکور در سالهای اخیر نشان میدهد، عملکرد داوطلبان در زبان فارسی نهتنها بهبودی نداشته بلکه تعداد افراد دارای عملکرد صفر یا منفی در این درس افزایش یافته است.
تایج پژوهش مریم دانشگر، مدیر بخش آموزش زبان و ادبیات فارسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی که مدتی قبل منشر شد، نشان میدهد، دانشآموزان ایرانی به زبان فارسی تسلط ندارند و دانشآموختگان مدارس حداقل در سه مهارت نوشتن، شنیدن و سخن گفتن موفق به دریافت امتیاز کمینه و عبور از سطح ناتوانی شدهاند.
هماکنون نمره متوسط داوطلبان ورود به دانشگاهها در درس زبان و ادبیات فارسی حدود ۱۰ است که جای تأسف دارد.
در این پژوهش جامعه آماری ۲۸۲ پسر و ۳۲۷ دختر در سه رشته تحصیلی انسانی، تجربی، ریاضی پایه دوازدهم بررسی شدهاند، بهترین نتیجه به مهارت نوشتن و ضعیفترین نتیجه به مهارت خواندن تعلق یافته است؛ از نظر رشتههای تحصیلی، گروه تجربی در بهترین وضعیت و با فاصله اندکی رشته ریاضی قرار گرفته است. گروه علوم انسانی با فاصله نسبتاً زیادی از این دو قرار دارد و در تمام مهارتها ضعیفتر از سایر رشتهها عمل کرده است.
از سوی دیگر آمار منتشر شده از سوی سازمان سنجش درباره نتایج کنکور در سالهای اخیر نشان میدهد، عملکرد داوطلبان در زبان فارسی نهتنها بهبودی نداشته بلکه تعداد افراد دارای عملکرد صفر یا منفی در این درس افزایش یافته است!
خبر مهم درباره کنکور
کنکور از سال ۱۴۰۲ دو مرحلهای میشود؟
قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: دو مرحلهای شدن برگزاری کنکور از سال ۱۴۰۲ به صورت قطعی اجرایی خواهد شد.
هرگونه آئین نامه و کمبودی در مصوبه دو مرحلهای شدن کنکور از سال ۱۴۰۲ وجود دارد باید از سوی شورای سنجش و پذیرش اعلام شود تا شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را بررسی کند چرا که نقش ما نوشتن ریز آئین نامه نیست.
شورای سنجش و پذیرش این اختیار را دارد که اگر مشکلی در زمینه دو مرحلهای شدن کنکور وجود داشته باشد برخی از آن را مصوب کند.
اگر هم ما در این زمینه وظیفهای داشته باشیم بلافاصله برای اصلاح در دستور کار قرار خواهیم داد.
افراد نباید کاری کنند که دستگاههای اجرایی به سازمان بازرسی کل کشور ورود پیدا کنند؛ چرا که مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی لازم الاجراست.
دیدگاه تان را بنویسید