متاسفانه وقتی باقیمانده وعده پیش را گرم میکنیم از کیفیت، طعم و ارزش غذایی اولیه برخوردار نیست. همچنین ممکن است ما را بیمار کند. در واقع برخی از پزشکان معتقد هستند که با خوردن غذاهای مانده به مرور زمان در پوست ما میخچه به وجود میآید. فقط این بیماری پوستی، ضرر غذاهای مانده بر بدن ما نیست.
برخی از غذاهای مانده، ما را مسموم میکنند و فشاری سنگین بر دوش کبد ما میگذارند. در ادامه شما را با اطلاعاتی دربارهی مانده غذاهایی که نباید بخوریم همراهی میکند.
غذاهایی که هرگز نباید دوباره گرم شوند:
اسفناج
اسفناج حاوی درصدبسیار بالایی نیترات است که گرم کردن مجدد این غذا نیترات موجود آن را به نیتریت تبدیل می کند. که ماده ای سرطان زا است. بنابراین اسفناج را تازه تازه و بلافاصله پس از پخت مصرف کنید.
چغندر
چغندر هم مانند اسفناج حاوی نیترات است که با گرم کردن دوباره تبدیل به ماده ای خطرناک می شود.البته به این معنانیست که شما نمی توانید دوباره آن را مصرف کنید فقط می گوییم دوباره آن را گرم نکنید.
تخم مرغ
اگر این منبع پروتئین را که آب پز یا نیمرو شده دوباره گرم کنید، می تواند سمی شود و دستگاه گوارش شما را ویران کند! این در مورد مواد غذایی مثل سس بشامل که در آن تخم مرغ به کار رفته صدق نمی کند و شامل غذاهایی می شود که تخم مرغ پخته ویا سرخ شده در آن به کار رفته است.
کرفس
از کرفس اغلب در تهیه سوپ استفاده می شود باید این سبزی را تازه تازه مصرف کنید . کرفس هم حاوی نیترات است . اگر می خواهید سوپ را دوباره گرم کنید بعد از پختن، کرفس و هویج آن را جدا کنید.
سیب زمینی
اگر سیب زمینی پخته را به جای اینکه به سرعت در یخچال بگذارید تا خنک شود، در دمای اتاق بگذارید گرمای محیط باعث تحریک رشد باکتری بوتولیسم می گردد که بسیار خطرناک است. بوتولیسم با عملیات quick zap ماکروویو نیز از بین نمی رود، بنابراین بهترین راه این است که بلافاصله آن را در یخچال گذاشته و از گرم کردن مجدد آن پرهیز کنید.
انگور
قرار دادن انگور در مایکروویو به شکل گیری کشمش منتج نمی شود، اما تولید پلاسما را در پی دارد. استفن باسی، استاد فیزیک در دانشگاه نیو انگلند، در یک ویدئو نشان داد که قرار دادن دو خوشه انگور در مایکروویو می تواند پلاسمای کافی برای ایجاد یک حفره در ظرف پلاستیکی را ایجاد کند. پلاسما توسط میوه های دیگر تولید نمی شود، اما قرار دادن آنها در مایکروویو می تواند به یک کثیف کاری منجر شود. میوهی کامل بخار را درون خود به دام می اندازد و این می تواند به معنای بروز انفجار هنگام حرارت دیدن آن باشد.
فلفل تند
زمانی که فلفل های تند در مایکروویو حرارت داده می شوند، کپسایسین، ترکیب فعال موجود در فلفل در هوا منتشر می شود. این اتفاق می تواند موجب سوزش چشم ها و گلوی انسان شود.
قارچ
قارچ از آن دسته از غذاهایی است که بهتر است بلافاصله پس از پخت مصرف شود واگر اضافه آمد آنرا سرد مصرف کنید. این در مورد سوپ ها و”ریزوتو” (نوعی برنج ایتالیایی ) که در تهیه آن از قارچ استفاده می شود نیز صدق می کند. با گرم کردن قارچ تغییراتی در ترکیب پروتئین وحتی مزه این غذا ایجاد می شود که بسیاری از مشکلات گوارشی را سبب شده وخاصیت خودرااز دست می دهد.
گوشت های فرآوری شده
گوشت های فرآوری شده اغلب حاوی مواد شیمیایی و مواد نگهدارنده ای هستند که طول عمر آنها برای نگهداری در قفسه فروشگاه ها را افزایش می دهند. متاسفانه، استفاده از مایکروویو می تواند ضرر این مواد برای سلامت انسان را هرچه بیشتر افزایش دهد. نتایج مطالعه ای که در نشریه Food Control منتشر شد نشان داد که حرارت دادن مجدد گوشت های فرآوری شده در مایکروویو به تشکیل محصولات اکسیداسیون کلسترول (COPs) منجر می شود که با ابتلا به بیماری قلبی عروقی پیوند خورده اند.
غذاهای دریایی
ماندهی غذاهای دریایی را دیگر نخورید. باکتریها در هوای گرم بیشتر رشد میکنند و هر چه بیشتر در هوای اتاق بمانند تعدادشان بیشتر میشود و با گرم شدن از بین نمیروند.
مرغ
مرغ نیز مانند تخممرغ شامل سالمونلا است که گذشت زمان پس از پخت، تولید شمار بسیاری باکتری میکند که خوردن آن خطرناک است.
برنج
اگر برنج از وعدهی غذاییتان اضافه آمد آن را در دمای اتاق نگهندارید و سریعا به یخچال منتقل کنید. اگر برنج در دمای اتاق بماند موجب رشد باکتریی به نام باکیلوس سروس میشود که برای بدن مضر است.
این مواد غذایی را در روزهای پاییزی هرگز نخورید
در فصل پاییز برای جلوگیری از خشکتر و سردترشدن بدن، باید از مصرف برخی از غذاها پرهیز شود.
ناصر رضاییپور متخصص طب ایرانی، گفت: در فصل پاییز برای جلوگیری از خشکتر و سردتر شدن بدن، باید از مصرف خوراکیهای سودازا و خشکاننده بدن پرهیز شود.
وی افزود: گوشت گاو و گوساله، سوسیس، کالباس، فستفودها، سرخکردنیها، غذاهای مانده و گوشت نمکسود، ادویه تند و تیز، رب و انواع سس، کنسرو و کمپوت، قارچ، بادمجان، عدس، پنیر شور، ترشیها، لبنیات ترش، کشک، کلم و گل کلم، چای پررنگ، یخ، شوریها، چیپس، پفک و… نباید استفاده شود.
رضاییپور تاکید کرد: زیادهروی در مصرف میوههای سرد و تابستانی مانند خیار، کاهو، هندوانه و…، قهوه، نسکافه، کاکائو، سیر، پیاز و… و همچنین نوشیدن آب بسیار سرد نیز توصیه نمیشود.
کرونی نمیزاره چیزی رو زمین بمونه میخوریمش هاهاهاهاهاا
عالی بود
سیر گرمه چرا جزو سردیها آورده اید؟
کلا هیچ چیزی رو گرم نکنیم 😁
این جور که شما گفتی هیچ غذایی رو نمیشه دوباره گرم کرد
پس وقتی غذا اضافه میاد چیکارش کنیم
یا وقتی کار داریم و باید غذا رو دو وعده ای درست کنیم؟!
طب ایرانی دیگه چیه
بنی فقط روی ایرانیا جواب میده
میشه بسه خواهشاً