با این حال بنا به بررسیهای آزمایشگاهی انجامشده تزریق دو دوز از واکسن «فایزر-بیونتک» احتمالا به اندازه کافی از افراد واکسینهشده در برابر سویه اومیکرون محافظت نمیکند.
در بیانیه بیونتک آمده است که با وجود نتایج به دست آمده مبنی بر تاثیر سه دوز از واکسن «فایزر-بیونتک» در برابر سویه اومیکرون، این شرکت به همراه شرکت داروسازی فایزر تا ماه مارس (اسفند/فروردین) واکسنی مختص سویه اومیکرون تهیه خواهند کرد.
به گفته مسئولان شرکت بیونتک سه دوز از واکسن «فایزر-بیونتک» منجر به تولید سطحی از پادتن در برابر سویه اومیکرون میشود که مشابه پادتن تولیدشده پس از تزریق دو دوز از واکسن در برابر دیگر سویههای کرونا است.
شرکت بیونتک افزوده است که تزریق دو دوز از واکسن «فایزر-بیونتک» نیز تا حدی در برابر سویه اومیکرون مصونیت ایجاد میکند هرچند سطح مصونیت به دنبال تزریق سه دوز از واکسن «بهتر» است.
سازمان جهانی بهداشت سویه اومیکرون از ویروس کرونا را گونهای با میزان سرایت «بالا» ارزیابی کرده است. این سویه چند روز پیش برای اولین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد و پس از آن مواردی از ابتلا به آن در کشورهای دیگر کشف شد.
آخرین دادههای سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد که هرچند میزان سرایت سویه اومیکرون «بالا» است اما این گونه از ویروس کرونا منجر به علائم شدیدتری از بیماری «کووید ۱۹» نمیشود.
پیدایش سویه اومیکرون نگرانیهای زیادی را در سطح جهان بابت احتمال همهگیری این گونه از ویروس کرونا به وجود آورده است.
دیدگاه تان را بنویسید