ارسال به دیگران پرینت

آخرین رنگ‌بندی منتشر شده از شهرهای کشور

آخرین رنگ‌بندی شهرهای کشور | 2 شهرستان در وضعیت قرمز

با عبور کشور از خیز پنجم کرونا، ۲۸۴ شهرستان در وضعیت آبی و ۱۵۳ شهرستان نیز در وضعیت زرد قرار گرفتند.

آخرین رنگ‌بندی شهرهای کشور | 2 شهرستان در وضعیت قرمز

با عبور کشور از خیز پنجم کرونا، ۲۸۴ شهرستان در وضعیت آبی و ۱۵۳ شهرستان نیز در وضعیت زرد قرار گرفتند.

بر اساس آخرین رنگ‌بندی منتشر شده از شهرهای کشور، اکنون ۲ شهرستان در وضعیت قرمز، ۹ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۵۳ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۸۴ شهرستان نیز در وضعیت آبی قرار دارند.

شهرهای اراک(مرکزی)، اردبیل، اصفهان، اهواز(خوزستان)، ایلام، بندرعباس(هرمزگان)، تبریز(آذربایجان‌شرقی)، تهران، رشت(گیلان)، زاهدان(سیستان و بلوچستان)، ساری(مازندران)، قم، کرج(البرز)، گرگان(گلستان) و مشهد(خراسان رضوی) مرکز استان‌هایی هستند که در وضعیت آبی قرار دارند.

 با این وجود، شهرستان‌های طبس(خراسان جنوبی) و بهاباد(یزد) به علت افزایش روند بستری کرونا، مجددا در وضعیت قرمز کرونا قرار گرفتند.

 شهرستان‌های اشنویه، پیرانشهر(آذربایجان‌غربی)، فردوس، نهبندان(خراسان جنوبی)، بردسکن(خراسان رضوی)، طارم(زنجان)، کوار(فارس)، سیرجان(کرمان) و بافق(یزد) در وضعیت نارنجی قرار دارند.

 وضعیت آبی به منزله پایان کرونا نیست. حتی افرادی که دو نوبت واکسن دریافت کرده‌اند، باید کماکان مراقبت‌ها را ادامه دهند.

بنا بر اعلام وزارت بهداشت،  ۲ شهرستان در وضعیت قرمز،  ۹ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۵۳ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۸۴ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

 

 

 

 

شیوع اومیکرون؛

آیا واکسن‌ و داروهای رایج در برابر سویه جدید کرونا کارایی دارند؟

شیوع سویه جدیدی از ویروس کرونا که اومیکرون نامگذاری شده نگرانی‌هایی در زمینه احتمال مقاومت آن در برابر واکسن‌های موجود علیه بیماری «کووید ۱۹» را پدید آورده است. انستیتوی ملی بیماری‌های مسری در آفریقای جنوبی اعلام کرده است که داده‌های اولیه از احتمال چیرگی سویه اومیکرون بر ایمنی به وجود آمده در بدن انسان حکایت دارد. با این حال به گفته این نهاد واکسن‌های موجود احتمالا همچنان از افراد در برابر ابتلا به نوع حاد بیماری «کووید ۱۹» و خطر مرگ محافظت می‌کنند.

آیا واکسن‌ و داروهای رایج در برابر سویه جدید کرونا کارایی دارند؟
 

 شیوع سویه جدیدی از ویروس کرونا که اومیکرون نامگذاری شده نگرانی‌هایی در زمینه احتمال مقاومت آن در برابر واکسن‌های موجود علیه بیماری «کووید ۱۹» را پدید آورده است.

 

انستیتوی ملی بیماری‌های مسری در آفریقای جنوبی اعلام کرده است که داده‌های اولیه از احتمال چیرگی سویه اومیکرون بر ایمنی به وجود آمده در بدن انسان حکایت دارد. با این حال به گفته این نهاد واکسن‌های موجود احتمالا همچنان از افراد در برابر ابتلا به نوع حاد بیماری «کووید ۱۹» و خطر مرگ محافظت می‌کنند.

در این گزارش واکنش‌ شرکت‌های مختلف داروسازی به شیوع سویه اومیکرون بررسی شده است.

 

مدرنا

 

استفان بانسل، مدیرعامل شرکت داروسازی مدرنا هشدار داده است که واکسن‌های کرونا احتمالا در برابر سویه اومیکرون تاثیر کمتری خواهند داشت.

 

به گفته وی واکسن جدید این شرکت که منطبق با سویه اومیکرون تولید خواهد شد احتمالا تا ماه مارس (اسفند/فروردین) در دسترس خواهد بود.

جانسون اند جانسون

 

شرکت داروسازی «جانسون اند جانسون» اعلام کرده که در حال بررسی نمونه‌های آزمایشگاهی از افراد شرکت‌کننده در چند پژوهش مختلف است تا تاثیر پادتن‌ها بر روی سویه اومیکرون را بررسی کند.

این شرکت همچنین از بررسی تولید واکسن خاصی برای سویه اومیکرون خبر داده است. به این ترتیب «جانسون اند جانسون» در صورت نیاز می‌تواند طرح تولید واکسن علیه گونه اومیکرون را پیگیری کند.

 

«جانسون اند جانسون» همچنین نسبت به مصونیت ایجاد شده بر اثر تزریق واکسن این شرکت در برابر سویه های دیگر کرونا ابراز اطمینان کرده است.

آسترازنکا

 

شرکت آسترازنکا اعلام کرده که در حال بررسی تاثیر سویه اومیکرون بر روی واکسن تولید شده از سوی این شرکت است. مسئولان آسترازنکا همچنین گفته‌اند که اگر مجبور شوند تا برای تولید واکسن جدید در برابر سویه اومیکرون دست به کار شوند احتمالا این روند اندکی از سیر تولید واکسن‌های پیام‌رسان «آر ان ای» بیشتر طول خواهد کشید.

آنها این دوره را بین چهار تا شش ماه تخمین زده‌اند.

 

فایزر و بیون-تک

 

اوغور شاهین، مدیرعامل شرکت «بیون-تک» گفته است: «فکر می‌کنیم که افراد [واکسینه‌شده] احتمالا مصونیت قابل توجهی در برابر بیماری ناشی از سویه اومیکرون خواهند داشت.»

دانشمندان در همین راستا در حال بررسی‌ نمونه‌های آزمایشگاهی از افراد واکسینه‌شده با واکسن‌های فایزر-بیون‌تک هستند تا دریابند که آیا پادتن‌های موجود در بدن این افراد در برابر سویه اومیکرون مصونیت ایجاد می‌کنند یا خیر.

مرک

شرکت داروسازی مرک می‌گوید که داروی مولنوپیراویر (Molnupiravir) که از سوی این شرکت برای درمان مبتلایان به «کووید ۱۹» تولید شده است در برابر سویه‌های جدید ویروس کرونا عملکرد مشابهی خواهد داشت.

 

نوواواکس

شرکت نوواواکس اعلام کرده که ممکن است روند تولید واکسنی خاص برای سویه اومیکرون را از ماه ژانویه سال ۲۰۲۲ میلادی (دی/بهمن ۱۴۰۰) آغاز کند. نوواکس در عین حال گفته است که همچنان در حال آزمایش و بررسی تاثیر واکسنش در پیشگیری از بیماری «کووید ۱۹» بر اثر ابتلا به سویه اومیکرون است.

آیا رمدسیویر در برابر اومیکرون کارایی خواهد داشت؟

 

شرکت داروسازی گیلیاد در آمریکا اعلام کرده است که داروی رمدسیویر که از سوی این شرکت برای بیماران مبتلا به «کووید ۱۹» تولید می‌شود در برابر سویه اومیکرون کارایی خواهد داشت.

گیلیاد با این حال در نظر دارد تا آزمایش‌هایی برای تائید تاثیر رمدسیویر در برابر سویه اومیکرون انجام دهد.

واکسن اسپوتنیک

صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه و انستیتوی گامالیا در مسکو نسبت به تاثیر واکسن «اسپوتنیک وی» و واکسن تک دوزی «اسپوتنیک لایت» ابراز اطمینان کرده‌اند. با این حال تلاش‌ها برای تولید نسخه‌ای خاص و منطبق با سویه اومیکرون از واکسن اسپوتنیک از هم‌اکنون در روسیه آغاز شده است.

سینوواک

شرکت چینی سینوواک می‌گوید که در صورت لزوم برای تولید واکسنی ویژه برای سویه اومیکرون از ویروس کرونا را دارد.

شرکت سینوفارم که واکسن‌های آن به طور گسترده‌ای در ایران مورد استفاده قرار گرفته هنوز به شیوع اومیکرون و میزان کارایی واکسن‌های خود در برابر این نوع جدید از ویروس کرونا واکنش نشان نداده است

منبع : دنیای اقتصاد
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه