ارسال به دیگران پرینت

دوره جدید رقابت موشکی بین واشنگتن و مسکو؛ دیگر خبری از سوخوی اس ۳۵ روسیه و اف ۳۵ آمریکا نیست | چرا واشنگتن همچنان پای تهران را وسط می‌کشد؟

این روز‌ها در دوره‌ای از رقابت موشکی شدید بین دولت‌های بزرگ قرار داریم، رقابتی که بین موشک‌های روسیه از طراز اس ۴۰۰ و اس ۵۰۰ و همتای آمریکایی آن، موشک‌های پاتریوت وجود دارد و دیگر کسی از جنگنده‌های سوخوی اس ۳۵ روسیه یا جنگنده‌های اف ۳۵ امریکا صحبت نمی‌کند.

دوره جدید رقابت موشکی بین واشنگتن و مسکو؛ دیگر خبری از سوخوی اس ۳۵ روسیه و اف ۳۵ آمریکا نیست |  چرا واشنگتن همچنان پای تهران را وسط می‌کشد؟

عبدالباری عطوان، تحلیلگر مشهور جهان عرب در رای الیوم نوشت: این روز‌ها در دوره‌ای از رقابت موشکی شدید بین دولت‌های بزرگ قرار داریم، رقابتی که بین موشک‌های روسیه از طراز اس ۴۰۰ و اس ۵۰۰ و همتای آمریکایی آن، موشک‌های پاتریوت وجود دارد و دیگر کسی از جنگنده‌های سوخوی اس ۳۵ روسیه یا جنگنده‌های اف ۳۵ امریکا صحبت نمی‌کند.

 

در ادامه این مطلب آمده است: این مقدمه به مناسبت دو تحول اساسی نوشته شد که مجلات تخصصی در زمینه صنایع نظامی از جمله Inside Defense از آن سخن گفتند:

اول: تاکید منبع رسمی در حوزه صنایع دفاعی روسیه، بر اینکه موشک‌های اس ۵۵۰ بالستیک جدید روسیه می‌توانند جنگنده‌های «ایکس ۳۷» و کلاهک‌های جنگی هسته‌ای موشک‌های قاره پیما را نابود کنند، علاوه بر اینکه موشک‌های روسی مذکور توان از بین بردن موشک‌های بالستیکی که در آمریکا تولید می‌شوند را هم دارند.

دوم: اعلام دولت آمریکا در مورد عزم جدی اش برای فروش سامانه‌های موشکی پاتریوت به تعدادی از دولت‌های عربی از جمله مغرب، عربستان، امارات، قطر، کویت و بحرین، در کنار برخی دولت‌های اروپایی.

ارزیابی‌های اغلب کارشناسان این حوزه حاکی از آن است که روسیه در زمینه دفاعی و بویژه دفاع هوایی، پیشرفت زیادی داشته و موشک‌های اس ۴۰۰ روسی منشأ ترس و وحشت ارتش آمریکا هستند که تلاش می‌کند جنگنده‌هایی را بسازد که توان مقابله با اس ۴۰۰ را داشته باشند، تلاشی که تا کنون نا موفق بوده است. همین مساله، کاهش ارزش خرید جنگنده‌های آمریکایی و تلاش دولتی مثل ترکیه برای خرید اس ۴۰۰ روسیه را نشان می‌دهد، که در ادامه به همین دلیل ترکیه وارد نزاعی با آمریکا شده است.

دولت آمریکا به خوبی می‌تواند بذر فتنه و اختلافات را بین دولت‌ها بپاشد، بخصوص دولت‌های خاورمیانه و خلیج. این دولت‌ها تحت تاثیر اقدامات تحریک آمیز آمریکا، برای دفاع از خود، به دنبال خرید صنایع جنگی واشنگتن می‌روند.

دولت دونالد ترامپ اختلافات شدید با ایران و نظریه نزدیکی مقابله با آن را ترویج کرد و در این مسیر تا حدی مبالغه کرد که به راحتی توانست با معاملات سلاحی که با دولت‌های خلیج فارس داشت، به خوبی آن‌ها را بدوشد. اکنون، دولت بایدن نیز همان سیاست را در پیش گرفته تا فتیله جنگ را بین مغرب و الجزایر در شمال افریقا، شعله ور کند.

تفاوت اساسی بین موشک‌های روسی و موشک‌های آمریکایی مشابه آن، در این مساله است که تجارب میدانی، برتری موشک‌های روسی و شکست موشک‌های پاتریوت آمریکا را ثابت کرده، همانطور که این موشک‌های آمریکایی در مقابله با موشک‌های بالستیک انصارالله شکست سختی خورد و موشک‌های حوثی‌ها به راحتی به عمق عربستان رسید.

لازم است بر این نکته تاکید کنیم که برتری نظامی آمریکا در برابر دو ابرقدرت یعنی روسیه و چین در حال کاهش است و متاسفانه متحدان عرب آمریکا همچنان در دام دروغ‌های آمریکا و حالا اسرائیل گرفتار می‌شوند و میلیارد‌ها دلار را برای خرید سلاح‌های آمریکایی صرف می‌کنند.

هر کس سخنرانی وزیر دفاع آمریکا، لوید آستین که روز شنبه در «کنفرانس منامه» ایراد کرد را گوش کند و هشدار‌های وی در مورد جنگ آینده با ایران را در نظر بگیرد، واقعیتی که به آن اشاره کردیم را در می‌یابد.

 
 

 

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه