طبق گزارش سازمان جهانی هواشناسی، تمامی یخچالهای طبیعی قاره آفریقا تا سال ۲۰۴۰ از بین خواهد رفت.
به گزارش رادیو بینالمللی فرانسه با استناد به گزارش ماه اکتبر سازمان جهانی هواشناسی، ناپدید شدن سه یخچال طبیعی قاره آفریقا، کلیمانجارو در تانزانیا، کوه کنیا و کوههای «رونزوری - Rwenzori» اوگاندا نشانه خطر تغییر قریبالوقوع و غیر قابل برگشت در سیستم زمین است.
بر اساس این گزارش از زمان نخستین کاوشها در سال ۱۹۰۶ تاکنون، ۸ درصد یخچالهای طبیعی قاره آفریقا ناپدید شدهاند. به گفته اهالی، حتی در مرتفعترین قله کوه مارگاریتا در ارتفاع ۵۱۰۹ متری از سطح دریا، یخچالهای طبیعی بسیار کاهش یافته و پوشش گیاهی جایگزین آن شده است. روند ناپدید شدن یخچالهای طبیعی توسط تیم تحقیقاتی ثبت شده است.
« نلسون انیاگو - Nelson Enyagu» مدیر تحقیقات میگوید تخمین زده میشود که در سال ۲۰۲۵ دیگر یخچالی وجود نداشته باشد و مشاهدات ما این موضوع را تایید میکند.
به گفته او، وجود بهمنهای مکرر هم به از بین رفتن یخها سرعت میدهد.
بر اساس این گزارش، یخچال های طبیعی در زمان حاضر فقط ۱.۲ کیلومتر مربع از کوههای رونزوری را تحت پوشش دارد و از دهه ۱۹۶۰ به این سمت، منطقه غربی اوگاندا هر ۲۰ سال یکبار افزایش نیم درجه سانتیگرادی دما را تجربه کرده است.
پیشتر، آژانس آب و هوایی سازمان ملل متحد هشدار داده بود که ناپدید شدن یخچالهای طبیعی آفریقا ۱۱۸ میلیون نفر را در این قاره با خشکسالی مواجه میکند.
دیدگاه تان را بنویسید