وزیر امور خارجه آمریکا در دیدار با رییس سازمان جهانی بهداشت بر حمایت آمریکا از برنامه های این سازمان برای انجام تحقیقات بیشتر درباره منشا ویروس کرونا تاکید کرد.
به گزارش روز چهارشنبه به وقت محلی وزارت امور خارجه آمریکا، آنتونی بلینکن که در کویت به سر می برد، با تدروس آدهانوم دبیرکل سازمان جهانی بهداشت دیدار و گفتگو و بر حمایت واشنگتن از برنامه های سازمان جهانی بهداشت برای انجام تحقیقات بیشتر درباره منشا ویروس کرونا از جمله چین برای درک بهتر همه گیری فعلی و جلوگیری از موارد آتی تاکید کرد.
طرفین در این دیدار متعهد شدند به منظور تقویت امنیت بهداشت جهانی برای پیشگیری، شناسایی و واکنش به موارد همه گیری و تهدیدهای بهداشتی در آینده با یکدیگر و همه کشورهای عضو همکاری کنند.
این درخواست آمریکا در حالی است که سازمان جهانی بهداشت از ثبت رکورد موارد جدید ابتلا به کرونا در آمریکا در هفته گذشته خبر داد.
بر اساس جدیدترین آمار منتشر شده در میانگین هفت روز گذشته، موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا، حدود ۶۵ درصد افزایش یافته و به میانگین ۵۷ هزار و ۳۰۱ مورد جدید ابتلا به کرونا در هر روز رسیده است.
دبیرکل سازمان جهانی بهداشت پیش از این نیز از چین خواسته بود تا در مورد تحقیقات منشا ویروس کرونا شفافیت بیشتری از خود نشان دهد.
آدهانوم گفته بود: تحقیقات در مورد منشا ویروس کرونا به دلیل نبود داده و اطلاعات کافی از اولین روزهای شیوع این ویروس در چین، با مشکل مواجه شده است.
چین با درخواست سازمان جهانی بهداشت برای آغاز مرحله دوم تحقیقات در مورد منشا ویروس کرونا مخالفت کرد.
سازمان جهانی بهداشت در مرحله دوم طرح خود برای یافتن منشاء ویروس کرونا قصد دارد فرضیه فرار این ویروس از یک آزمایشگاه در شهر ووهان را بررسی کند و با کارمندان این آزمایشگاه و همچنین صاحبان مغازهها در بازار حیوانات در این شهر مصاحبه کند.
یک تیم سازمان جهانی بهداشت در ماه مارس سال جاری با همکاری دانشمندان چینی، حدود یک ماه در شهر ووهان تحقیقات گستردهای انجام دادند و پس از پایان تحقیقات خود اعلام کردند احتمالا این ویروس توسط خفاشها به انسان منتقل شده است.
در بیانیه این تیم آمده بود: احتمال گسترش این ویروس از طریق یک حادثه آزمایشگاهی بسیار کم است.
با این حال آمریکا و تعداد دیگری از دانشمندان از این گزارش متقاعد نشدهاند و به اتهامات خود علیه چین ادامه دادند.
ویروس کرونا موسوم به «کووید-۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
دیدگاه تان را بنویسید