ذوالنور گفته است، توان غنیسازی ایران ۱۰برابر شد. ذوالنور به ادامه از سرگیری برجام واکنش داد و افزود: آمریکا و اروپا دیگر فرصتی ندارندچرا که ایران سه گام مهم برای کاهش تعهدات برجامی برداشته است. ذوالنور رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی است.
حجت الاسلام مجتبی ذوالنور رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: دانشمندان هستهای سانتریفیوژها را در موعد مقرر نصب کردند و حتی برای تکمیل کار در ایام تعطیلات نوروزی با سختکوشی و تلاش مضاعف این بخش قانون را محقق کردند.
وی گفت: سه گام مهم ایران برای کاهش تعهدات برجامی برداشته شد و آمریکا و اروپا فرصتی ندارند.
وی افزود: طبق این قانون باید هزار سانتریفیوژ IR۲M تا سال ۹۹ نصب میشد که دانشمندان هستهای موفق شدند پروژه نصب هزار سانتریفیوژ IR۲M را به اتمام برسانند. این اقدام اقدامی بسیار مهم و راهبردی است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در تشریح اهمیت این اقدام، گفت: ۱۹ هزار سانتریفیوژ منصوب و غیرمنصوب در نطنز وجود داشت که در راستای اجرای تعهدات برجامی به ۵ هزار و ۱۰۰ سانتریفیوژ کاهش یافت.«سو» مربوط به این سانتریفیوژهای IR۱ بین ۸۰۰ گرم تا یک کیلوگرم در سال است، یعنی اگر هزار سانتریفیوژ IR۲M نطنز کار کند در پایان سال میتواند هر سانتریفیوژ ۸۰۰ گرم و یا هزار و ۲۰۰ گرم اورانیوم غنی کند. اگر میانگین یک کیلوگرم هر سانتریفیوژ اورانیوم غنی کند در پایان سال هزار سانتریفیوژ IR۱ هزار کیلوگرم اورانیوم غنی شده تولید میکنند.
ذوالنور تاکید کرد: IR۲M هایی که نصب شده اولاً تکنولوژی اش کاملاً ایرانی است و هیچ گونه وابستگی در این زمینه به خارج از کشور نداریم و (سو) این سانتریفیوژ IR۲M بین ۵ تا ۶ است. یعنی بیش از ۵ برابر ظرفیت IR۱ های ما که در نطنز کار میکنند، سانتریفیوژهای IR۲M ظرفیت دارد. به عبارت دیگر این هزار ماشین IR۲M که نصب شده است به اندازه کل سایت نطنز که طبق برجام کار میکند، میتواند اورانیوم غنی سازی کند.
وی اظهار داشت: این هزار سانتریفیوژ در ۶ آبشار طراحی و نصب شده که به ۴ سانتریفیوژ گاز هگزا فلوراید اورانیوم به آن تزریق شده و غنی سازی صنعتی را آغاز کرده اند.
ذوالنور تصریح کرد: سرعت اقدامات طبق تکالیف قانونی بوده، لازم است خدمت دانشمندان و مسئولان سازمان انرژی هستهای خدا قوت عرض کنم که با روحیه بالا و جهادی توانستند قانون اقدام راهبردی را در این بخش اجرایی کنند و این قدرت توانمندی تکنولوژیک و توان عملیاتی خود را به اثبات برسانند. امیدواریم روز به روز شاهد موفقیتهای این دانشمندان باشیم.
ذوالنور همچنین اعلام کرد: به زودی آبشار IR۴ فعال خواهد شد و در شرف راه اندازی قرار دارد که اقدامی مهم است. ظرفیت این آبشار نیز مشابه IR۲M است و بین ۵ تا ۶ سو توان تولید دارد.
وی گفت: دانشمندان هستهای نصب سانتریفیوژهای IR۶ را نیز انجام دادند، این تحول مهم از دو اقدام قبلی مهمتر است چرا که ظرفیت IR۶ حدود ۱۰ «سو» است و ۱۰ برابر IR۱ های موجود ظرفیت غنی سازی دارد.
دیدگاه تان را بنویسید