در جریان معاملات امروز بازار سرمایه شاخص بورس لحظاتی پیش با ثبت رشد بیش از 27هزار واحدی از ارتفاع یک میلیون و 600 هزار واحد گذر کرد.
این در حالی است که تا به این لحظه بیش از 4میلیارد و 538میلیون سهم و حق تقدم نیز بهارزشی بالغ بر 6 هزار و 4میلیارد تومان در 774هزار نوبت توسط معاملهگران دست به دست شده است.
بیشترین اثر مثبت بر صعود و رکوردشکنی شاخص بورس هم تا به این لحظه توسط شرکتهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان و ملی صنایع مس ایران رقم خورده است.
این گزارش میافزاید: در بازارهای فرابورس نیز تاکنون با ثبت دادوستد یک میلیارد و 55میلیون ورقه بهارزش بیش از 2251میلیارد تومان در 285هزار نوبت، شاخص فرابورس رشد 129واحدی را تجربه کرده و در ارتفاع 16هزار و 912واحد قرار گرفته است.
سهامداران نگران نوسانات بازار سرمایه نباشند
معاون وزیر اقتصاد و دارایی گفت: با ابزار اوراق تبعی و اوراق خزانه و بازارگردانی سهامداران نباید نگران نوسانات بازار سرمایه باشند.
محمدعلی دهقان دهنوی گفت: علت حمایت از بورس این است که هدف سیاستگذاری اقتصادی هر کشور، رشد و توسعه اقتصادی است که با رشد سرمایه گذاری محقق میشود و برای تقویت سرمایه گذاری باید اقتصاد را تأمین مالی کنیم. در کشور ما تاکنون بار اصلی تأمین مالی بر دوش بانکها بوده است، اما الان ما انتخاب کرده ایم که بازار سرمایه را به عنوان تأمین کننده مالی اقتصاد کشور حمایت کنیم و توسعه دهیم.
معاون وزیر اقتصاد و دارای گفت: نوسانات ذات بازار سرمایه است و در همه جای دنیا بورس با افت و خیزهایی روبروست.
دهقان دهنوی گفت: از ابتدای سال جریان ورودی به بازار سرمایه مثبت بوده است و بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان وارد بورس شده است.
او در خصوص اقدامات حمایتی از بازار سرمایه و سهامداران خرد گفت: باید در ابتدا نقدشوندگی برای این بازار ایجاد کنیم و از رفتارهای هیجانی جلوگیری کنیم و باید ساختارهای بازار را به نحوی اصلاح کنیم که سرمایه گذاران خرد کمتر آسیب ببینند.
معاون وزیر اقتصاد و دارایی افزود: نگاه بلند مدت در سهامداری و انتخاب درست سهام و خرید غیر مستقیم سهام از طریق شرکتهای سرمایه گذاری مانع زیان سهامداران میشود.
دهقان دهنوی افت و خیز بازار بورس را طبیعی دانست و گفت: چرا حقوقیها آرامند، چون آنها بازار و سهام را به خوبی میشناسند و انتخاب کرده اند در این بازار باشند.
او گفت: بازار ما متوسط سهام شناورش کمتر از ۲۵ درصد است و ۷۵ درصد سهام دست سهامداران عمده است برای همین رفتارهای هیجانی برخی سهامداران خرد که تعادل بازار را به هم میزند و باعث کاهش قیمتها میشود فقط به خود آنها آسیب نمیزند بلکه به سهامداران عمده نیز آسیب میزند برای همین سهامداران عمده انگیزه دارند که با بازارگردانی مانع رفتارهای هیجانی شوند و آرامش را به بازار برگردانند.
دیدگاه تان را بنویسید