ارسال به دیگران پرینت

جداسازی آنتی‌بادی (پادتن) تولید شده در بدن یک لاما برای ویروس کرونا تاثیرگذار است

محققان برجسته بلژیکی تاکید دارند تلاش‌های آن‌ها برای جداسازی آنتی‌بادی (پادتن) تولید شده در بدن یک لاما -شتر بدون کوهان- در درمان کووید ۱۹ تاثیرگذار است. در تحقیقات مشترک دو گروه بلژیکی و آمریکایی، به یک لامای ماده با نام وینتر، پروتئینی که در سطح ویروس جدید کرونا وجود دارد تزریق شد و این حیوان با تولید آنتی بادی به آن واکنش نشان داد.

جداسازی آنتی‌بادی (پادتن) تولید شده در بدن یک لاما برای ویروس کرونا تاثیرگذار است

محققان سراسر دنیا در تلاشند تا درمانی موثر برای مقابله با ویروس جدید کرونا پیدا کنند. حتی برخی از این دانشمندان مسیر‌های غیر معمول و یا حتی عجیب را پیگیری می‌کنند.

محققان برجسته بلژیکی تاکید دارند تلاش‌های آن‌ها برای جداسازی آنتی‌بادی (پادتن) تولید شده در بدن یک لاما -شتر بدون کوهان- در درمان کووید ۱۹ تاثیرگذار است.

پروفسور خاویر سائلنز از انستیتوی بیوتکنولوژی پزشکی فلمیش در شهر خنت بلژیک به خبرگزاری فرانسه گفت که اگر این روش کار کند، این نخستین باری نیست که نقش چهارپایانی مانند شتر در درمان بیماری‌ها کارگشا خواهند بود.

وی با استناد به استفاده از آنتی‌بادی لاما در بیماری پورپورای ترومبوتیک ترومبوسیتوپنیک که گونه کمیاب اختلال انعقاد خون است، گفت: «در حال حاضر دارویی در بازار وجود دارد که از آنتی بادی لاما به دست آمده است.»

حال او معتقد است که تیم تحقیقاتی وی در آستانه «دستیابی به موفقیت بزرگ» برای درمان بیماری کووید ۱۹ است.

پروفسور سائلنز و نیکو کالورت همکار بلژیکی‌اش با یک گروه آمریکایی از دانشگاه شهر آستین تگزاس به سرپرستی پروفسور جیسون مک‌للان در این زمینه همکاری می‌کنند.

در تحقیقات مشترک این دو گروه، به یک لامای ماده با نام وینتر، پروتئینی که در سطح ویروس جدید کرونا وجود دارد تزریق شد و این حیوان با تولید آنتی بادی به آن واکنش نشان داد.

این آنتی‌بادی قادر به ایفای دو نقش است؛ یکی نقش محافظتی و دیگری خنثی کردن تهدید ویروس است.

انسان‌ها تنها یک نوع آنتی‌بادی تولید می‌کنند که از دو زنجیره پروتئینی سبک و سنگین تشکیل می‌شود، اما لاما‌ها دو نوع آنتی‌بادی تولید می‌کنند که یکی از آن‌ها شبیه آنتی‌بادی‌های بدن انسان است، اما آنتی‌بادی دیگر بسیار کوچکتر است. آنتی‌بادی کوچکتر می‌تواند در مقابل ویروس جدید کرونا موثرتر عمل کند.

محققان در این تحقیق می‌گویند که دستکاری آنتی‌بادی‌های لاما بسیار آسان است و می‌توانند به آنتی‌بادی‌های انسان متصل یا ترکیب شوند، اما پایدار باقی بمانند.

آزمایش روی بدن انسان چه زمانی انجام می‌شود؟

دورین دوولیگر محقق دیگر در انستیتوی بیوتکنولوژی بلژیک نیز تصدیق می‌کند که این لاما پاسخ ایمنی به این پروتئین داشت.

وی گفت: «هدف ما ایجاد یک درمان ضد ویروسی شامل انتقال مستقیم این آنتی‌بادی‌ها به بیماران است.» طبق گفته این محققان، نخستین آزمایش روی انسان می‌تواند تا قبل از پایان سال انجام شود.

به نظر می‌رسد درمان ضد ویروسی مبتنی بر آنتی‌بادی‌های لاما نتواند بحران را به طور کامل خاتمه دهد، اما طبق گفته دانشمندان حاضر در این تحقیق می‌تواند مسیری امیدوار کننده به سمت کمک به بیماران فعلی و کاهش آمار قربانیان باشد.

آزمایشگاه انستیتوی بیوتکنولوژی بلژیک دارای اعتباری جهانی در این زمینه است و به‌عنوان یک موسسه دانشگاهی وابسته به دانشگاه خنت به‌طور مستقل در صنعت داروسازی فعالیت می‌کند.

محققان این مرکز همکاری‌های مشترک خود با دانشگاه آستین تگزاس را در سال ۲۰۱۶ برای یافتن درمان بیماری‌های تنفسی ناشی از سارس که نوعی دیگر از ویروس کرونا است شروع کرده بودند. اما شیوع سریع نوع جدید این ویروس باعث شد تا این دو گروه تحقیقاتی تلاش‌های خود را بیشتر روی ویروس جدید متمرکز کنند.

محققان بلژیکی و آمریکایی امیدوارند لاما «قهرمان» مقابله با ویروس کرونا شود

وینتر، لامای چهار ساله‌ای که مورد تحقیق دانشمندان قرار گرفته است

«وینتر» لامایی که می‌تواند قهرمان شود

خانم دوولگیر درباره وضعیت وینتر، لامایی که در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفت می‌گوید که این حیوان در مکانی مخفی در بلژیک نگهداری می‌شود.

وی افزود: «ما از فعالان حقوق حیوانات نگران هستیم. اما باید تلاش کنیم تا سطح استرس حیوان را پایین نگه داریم.»

وینتر یک لامای قهوه‌ای رنگ چهار ساله است و دانشمندان بلژیکی و آمریکایی امیدوارند او بتواند به چهره‌ای مهم در مقابله با ویروس کرونا تبدیل شود. این لاما از ۹ ماهگی در تحقیقات این دو گروه مورد استفاده قرار گرفته است.

منبع : انتخاب
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه