دکتر علیرضا فاطمی متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری، اظهار کرد: هر چقدر تعداد موارد ابتلا به کرونا در ردههای سنی گوناگون کمتر باشد قطعا مرگ و میر نیز به همان نسبت کمتر خواهد بود.
میزان ابتلا به کرونا در مردان بیشتر از زنان است
این متخصص با بیان اینکه میزان ابتلا به کرونا در مردان بیشتر از زنان است، افزود: جنسیت در بسیاری از بیماریها عامل مستعد کننده محسوب میشود، در مورد این بیماری جنسیت میتواند موثر باشد اما ممکن است مردان به علت حضور بیشتر در عرصههای اجتماعی و مسائلی مانند بیشتر بودن اعتیاد مردان به سیگار نسبت به زنان که سیستم ایمنی دستگاه تنفسی را تحت تاثیر قرار میدهد، بیشتر در معرض ابتلا به کرونا قرار داشته باشند.
وی در ادامه با اشاره به مشاهده مواردی از ابتلای حیوانات به کووید_۱۹، یادآور شد: در حال حاضر در خیلی از سطوح مختلف جامعه از حیوانات مختلف نگهداری و مراقبت میشود و مواردی همچون گردش برخی از حیوانات خانگی مانند سگ در خیابانها و سطح شهر ریسک اپیدمی را بالاتر می برد.
مدت زمان واگیر ویروس کرونا در افراد بهبود یافته
فاطمی درباره مدت زمان واگیر ویروس کرونا در افراد بهبود یافته توضیح داد: در برخی از بیماریها مانند آنفولانزا سرفهها تا چند هفته پس از ابتلا ادامه دارد، این سرفه ها اگر با تنگی نفس و تب همراه نباشد و شدت آنها در حال افزایش نباشد نشانه خطر نیست و از علائم انتهایی بیماری است. اما اگر این سرفهها همراه با تنگی نفس، تب و یا خلط خونی باشد افراد باید حتما پزشک خود را در جریان قرار دهند.
محدودیت های لازم در ملاقات افراد مسن
وی درباره محدودیت های لازم در ملاقات کردن افراد مسن برای پیشگیری از ابتلا به کرونا توضیح داد: برخی از ملاقاتها ضروری است، برای مثال اگر پدر و یا مادر فردی در منزل بیمار باشند به حضور فرزندان برای پرستاری و مراقبت از آنان نیاز است و در این موارد افراد میتوانند با رعایت تمامی نکات بهداشتی با افراد مسن ملاقات داشته باشند، اما علی رغم نیازهای عاطفی افراد به ارتباطات اجتماعی باید ملاقات های غیر ضروری به حداقل برسد تا سلامت عزیزانمان حفظ شود. ممکن است بسیاری از ما ناقل بدون علامت باشیم و بدون آنکه از این مسئله اطلاع داشته باشیم باعث انتقال بیماری به عزیزانمان شویم.
این متخصص در خاتمه با بیان اینکه کودکان نیز نسبت به ابتلا به این بیماری مصون نیستند، تاکید کرد: ویروس علاوه بر عوارض جسمی میتواند باعث مشکلات روانی از قبیل افسردگی در جامعه شود زیرا در خانه ماندن برای بسیاری از افراد به ویژه گروه هایی که پیش از این در عرصه های اجتماعی حضور فعال داشتهاند، بسیار سخت است؛ اما ما باید سختیهای محدودیت های اجتماعی را برای چند هفته تحمل کرده تا به حفظ سلامت خود و سایر افراد جامعه کمک کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید