مصطفی داننده- این روزها برخی از تعجب انگشت به دهان دارند که چرا باید ساعت 3 شب 426 هزار نفر پای لایو اینستاگرامی تتلو بنشینند؟ آیا واقعا باید از این حضور که تقریبا 100 هزار نفر بیشتر از مردم کشور ایسلند است، شگفت زده شویم؟
نه، اصلا نباید شاخ روی سرمان سبز شود.
این افراد بخشی از جامعه ایران هستند. زمانی اینها به واسطه نبود شبکههای اجتماعی و فضای مجازی، ناشناخته بودند و تنها با عکسهایی که به دیوار اتاقشان میزدند، ابراز عقیده میکردند حالا با حضور در شبکههای اجتماعی.
نمیدانم چرا نمیخواهیم به این درک برسیم که قرار نیست همه مثل ما باشند. در یک جامعه دیدگاهها و تفکرات مختلفی وجود دارد.
برای نوشتن این یادداشت مجبور شدم بخشی از لایوهای تتلو که در شبکههای اجتماعی منتشر شده است را ببینم.
از نظر من بی ادبانه، مستهجن و خالی از فکر و اندیشه بود.
اما خوب برخی از آدمها این رفتارها را دوست دارند.
بخشی از مردم جهان از اینکه پای صحبتهای پوچ و بیپایه بنشینند، لذت میبرند.
واقعا قرار نیست همه در جامعه اندیشمند یا اهل فضل و کمال شوند. به خدا جامعه پویا احتیاج به همه نوع سلیقه دارد. سلیقه برخی تتلواست و بخشی دیگر شجریان.
نسلها نسبت به نسل قبلی خود دچار تحول میشوند.
همانطور که روزگاری نوجوانان و جوانان، عاشق سینه چاک کباب، جگر و مرغ بودند و حالا به پیتزا، ساندویچ و غذاهای فست فودی دل سپردهاند.
نمیشود انتظار داشت آدمها همیشه یک رنگ و یک شکل بمانند. مردم تغییر میکنند و این حضور شبانه در فضای مجازی، نشان همین تغییر است. تتلیتیها یا همان طرفدار امیرحسین مقصود لو، او و سبک زندگیاش را انتخاب کردهاند به همین سادگی.
همانطور که من و امثال من، سبک دیگری را برای زندگی خود انتخاب کردهایم.
کتاب خواندن، موسیقی خوب گوش دادن، فیلم خوب دیدن، تحصیلات عالیه داشتن و اخلاق خوب داشتن بسیار خوب است اما قرار نیست همه یک شکل باشند. جامعه سربازخانه نیست که همه یک شکل و یک لباس باشند. جامعه دریایی از تفکرات و اندیشههای مختلف است.
بسیاری از این جماعت در ایران زندگی میکنند. در ایران مدرسه رفتهاند. بر اساس آمار صدا و سیما که اکثریت تلویزیون تماشا می کنند و قاعدتا بر اساس آموزشها، هنجارهای اجتماعی و فرهنگی نباید به تتلو و امثال او علاقهمند میشدند اما شدند. این علاقه به خاطر این است که اتفاقات اجتماعی و فرهنگی در یک برهه زمانی متوقف نمیشوند و همچون رودی پر آب در حال حرکت هستند.
واقعا اگر در یک جامعه همه مثل هم بودند باید انگشت به دهان بگذاریم و تعجب کنیم. شاید اگر در دهههای قبل، میپذیرفتیم که سلیقههای مختلف در جامعه وجود دارد و به آنها اجازه عرض اندام میدادیم امروز با دیدن حضور نیم میلیونی در یک لایو اینگونه، دچار سرگیجه نمیشدیم.
دیدگاه تان را بنویسید