این سیاستمدار عراقی در سه مقطع استاندار نجف شده (سال های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۵ و ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ و ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵) و در جریان اعتراض های اخیر خیابانی به عنوان یکی از چهره های ذی نفوذ در این اعتراضات معرفی شد.
نام کامل او «عدنان عبدخضیر عباس مطر الزرفی» متولد اول ژانویه ۱۹۶۶ و از اهالی نجف است که از سوابق سیاسی او عضویت در حزب «الدعوه اسلامی» عراق ذکر شده و دارای تابعیت دوگانه عراقی - آمریکایی است.
او یکی از نامزدهای مطرح در کمیته هفت نفره فراکسیون های شیعه بود، اما هنوز به طور قطع و یقین مشخص نیست که اکثریت فراکسیون های شیعه با تکلیف او موافق هستند یا خیر.
«جریان حکمت ملی» به رهبر «سید عمار حکیم» دیروز انصراف خود را از تکلیف نامزد نخست وزیری اعلام کرد و «ائتلاف دولت قانون» (نوری المالکی) نیز شکست و انحلال کمیته هفت نفره را به دنبال عدم توافق بر سر معرفی یک نامزد توافقی اعلام کرد.
برخی از اعضای «فراکسیون النصر» نیز امروز به رسانه های عراقی گفته اند که انتخاب الزرفی به عنوان نخست وزیر دولت انتقالی از طرف این ائتلاف صورت نگرفته است.
پیشتر ائتلاف النصر از شروط نخست وزیر جدید را «میهن پرستی»، «بی طرفی» و «پاکدستی» در اداره کشور عنوان کرده بود.
این ائتلاف پارلمانی وظیفه اصلی دولت انتقالی را بسترسازی برای انتخابات زودهنگام حداکثر تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۰ (اواخر سال میلادی جاری) با مشارکت و کمک گرفتن از سازمان ملل، انحصار سلاح در دست دولت و بازخواست قضایی عوامل کشتارتظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی عنوان کرده است.
برخی از گروه های مقاومت اسلامی عراق از جمله «عصائب اهل الحق» (قیس الخزعلی) که وابسته به «فراکسیون الفتح» (هادی العامری) است، دیشب به شدت با انتخاب الزرفی به عنوان نخست وزیر جدید مخالفت کرده و این چهره را مخالف گروه های مقاومت اسلامی و الحشد الشعبی معرفی کرده بودند.
در عین حال «ائتلاف سائرون» (مقتدا صدر) بعد از ناکامی کمیته هفت نفره، اختیار تعیین و معرفی نخست وزیر جدید را به برهم صالح رییس جمهوری واگذار کرد.
بخشی از بیوگرافی الزرفی به شرح زیر است:
نام کامل
عدنان عبد خضیر عباس مطر الزرفی متولد نجف
تحصیلات:
لیسانس فقه از دانشگاه کوفه
فوق لیسانس: فقه دانشگاه کوفه
فوق لیسانس: امنیت و برنامه ریزی استراتژیک، دانشگاه بغداد.
دکتری: مرحله پژوهش، فقه دانشگاه کوفه
جهت گیری سیاسی:
وابستگی با حزب اسلامی الدعوه در سال ۱۹۸۳
حبس و حبس ابد در زندان ابوغریب ، ۱۹۹۸-۱۹۹۱
فرار از زندان ابوغریب ۲۲/۲/۱۹۹۱
شرکت در قیام مردمی شیعیان در نجف ۱/۳/۱۹۹۱
در طی قیام مردمی سه بار مجروح شد.
تأسیس جنبش الوفا عراق ۲۰۰۴
مهاجرت: از سال ۱۹۹۱-۱۹۹۴ در اردوگاه رفحاء در عربستان سعودی
مهاجرت: از سال ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۳ در ایالات متحده آمریکا
سمت ها:
عضو هیات بازسازی عراق ۲۰۰۳-۲۰۰۴
استاندار نجف: ۲۰۰۴-۲۰۰۵
عضو شورای استانی نجف و رئیس تشکل الوفاء نجف ۲۰۰۶
دستیار معاون امور اطلاعات وزارت کشور ۲۰۰۶-۲۰۰۹
استاندار نجف اشرف ۲۰۰۹-۲۰۱۳
استاندار نجف اشرف ۲۰۱۳-۲۰۱۵
در انتخابات اردیبهشت ماه ۹۸ به عنوان یکی از نمایندگان استان نجف از ائتلاف انتخاباتی النصر به پارلمان عراق راه یافته است.
دیدگاه تان را بنویسید