ارسال به دیگران پرینت

کرونا در ایران؛ افزایش تعداد مبتلایان، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی ابراز نگرانی کرد

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت هشدار داده که مرگ چهار نفر ظرف ۴۸ ساعت در ایران بسیار نگران‌کننده است.

کرونا در ایران؛ افزایش تعداد مبتلایان، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی ابراز نگرانی کرد

پیشتر، مقام‌های ایران تایید کرده بودند که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به ۱۸ نفر و تعداد کشته‌شدگان به ۴ نفر رسیده است.

تدروس ادهانون، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی گفته است: "پنجره فرصت برای مهار ویروس هنوز باز است اما فرصت‌های ما کمتر می‌شود و نیاز است که به سرعت و قبل از بسته شدن همه دریچه‌ها اقدام شود".

او هشدار داد که این بیماری ممکن است به همه جا گسترش پیدا کند.

به گفته دبیرکل سازمان بهداشت جهانی، "موارد ابتلا به این بیماری در خارج چین اگرچه کم است اما این که موارد ابتلا به ووهان چین مرتبط نیست بسیار نگران کننده است".

امروز بهرام پارسایی، نماینده شیراز در مجلس ایران از عملکرد مسئولان در زمینه شیوع کرونا در ایران انتقاد کرد و گفت ‌"بی‌مسئولیتی و بی‌توجهى به هشدار سازمان بهداشت جهانی (وضع اضطرار جهانى) باعث ورود کرونا به ایران شد". او از پزشکان خواست تا برای کمک به اطلاع رسانی و آموزش مردم وارد عمل شوند.

همزمان شماری از پزشکان ایرانی در بیانیه‌ای خواستار اعمال محدودیت در فضاهای عمومی (زیارتی، ورزشی) و اطلاع رسانی گسترده و شفاف برای جلوگیری از گسترش کرونا شده‌اند.

تدابیر مرزی با ایران

با شیوع ویروس کرونا در ایران و مرگ چند نفر، عراق و کویت پروازهای خود را به ایران متوقف کرده‌اند.

ترکیه هم اعلام کرده که از غروب یکشنبه هر ایرانی که "کارت سلامت" نداشته باشد اجازه ورود به ترکیه را نخواهد یافت.

عراق اولین کشوری بود که اعلام کرد که پروازهای خود را به ایران لغو می‌کند و برای تردد وسایل نقلیه ایرانی در مرزهای زمینی هم محدودیت ایجاد کرد.

اما روز گذشته گنگ شوانگ، سخنگوی وزارت خارجه چین اعلام کرد "چین برای مقابله با این ویروس قاطعانه در کنار ایران می‌ایستد".

کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت امروز در توییتر خود نوشت: "بر اساس آخرین گزارش های آزمایشگاهی، ابتلای ۱۳ نفر دیگر از جمله ۷ نفر در قم، ۴ نفر در تهران، ۲ نفر در گیلان تایید شده است".

او گفته اغلب موارد از ساکنان قم بوده‌اند یا اینکه در روزها و هفته‌های اخیر سابقه رفت‌وآمد به این شهر را داشته‌اند.

 

این مقام وزارت بهداشت همچنین گفته که "بیش از ۷۳۵ مورد، با علائم شبه‌آنفلوآنزا تحت نظر قرار گرفته و بستری شدند".

اولین موارد ابتلا به ویروس کرونا در شهر قم شناسایی شد.

وزارت بهداشت ایران سه‌شنبه ۳۰ بهمن اعلام کرد دو فرد مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستانی در این شهر فوت کرده‌اند. علیرضا وهاب‌زاده، مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران گفته بود که هر دو آنها "کهولت سن داشته‌اند".

هنوز مشخص نیست دو نفر دیگری که در اثر کرونا درگذشته‌اند، از کدام استان بوده‌اند.

'منشاء شیوع کارگران چینی شهر قم بودند'‌

مینو محرز، عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت درباره علت شیوع این ویروس در ایران می‌گوید "احتمالا منشاء این بیماری کارگران چینی بوده‌اند که در شهر قم کار می کنند".

خانم محرز گفته "به هر حال اپیدمی ویروس کرونا در کشور شروع شده و با توجه به ابتلا چند نفر در قم که با چینی ها ارتباط نداشته اند، معلوم است که ویروس کرونای جدید در کشور چرخیده است و احتمالا منشاء این بیماری کارگران چینی بوده اند که در شهر قم کار می کنند و به چین تردد داشته اند و به نظر می رسد ویروس چرخیده و به افرادی که اکنون شناسایی شده اند رسیده است".

همزمان رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت در پاسخ به پرسش فرن تقی زاده خبرنگار بی بی سی فارسی در توییتر درباره اینکه آیا همه استان‌ها به کیت‌های تشخیص آزمایشگاهی کرونا دسترسی دارند، نوشت که فقط آزمایشگاه‌های مرجع دسترسی دارند و بقیه کشورها هم اگر داشته باشند در آزمایشگاه‌های محدودی است.

 

به دنبال شناسایی مواردی از ابتلابه ویروس کرونا در قم، دولت ایران مدارس و مراکز آموزش عالی این شهر را تعطیل کرد.

در اراک هم یک مورد ابتلا به کرونا شناسایی شد که گفته می‌شود از کادر پزشکی بیمارستانی در قم بوده که با بیماری این شهر در تماس بوده است.

همچنین روز گذشته اعلام شد که دو مورد مشکوک به کرونا در بیمارستان روحانی بابل تحت نظر قرار گرفته‌اند.

دیشب هم مسئول امور بهداشتی استان بریتیش کلمبیا در کانادا گفت که یک زن سی ساله که از ایران به کانادا آمده مبتلا به ویروس کرونا تشخیص داده شده و تحت مراقبت قرار گرفته است. این زن هفته گذشته از ایران به کانادا سفر کرده و مقامات بهداشتی مشغول بررسی مسافران هواپیما و تماس‌ها و معاشرت‌های او در این مدت هستند.

اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در لبنان هم فردی است که به ایران سفر کرده بود. فرد مبتلا یک زن ۴۵ ساله لبنانی است که پس از بازگشت از سفر به قم، در ایران، در بیمارستانی در لبنان بستری شده است.

توصیه‌های دولت برای پیشگیری

روز گذشته، سخنگوی دولت ایران اعلام کرد با دستور رئیس جمهوری ایران یک "ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا" تشکیل شده است.

اما محمود صادقی نماینده تهران انتقاد کرده که پنهان‌کاری مقامات ایران شبیه پنهان‌کاری درباره شلیک موشک سپاه به هواپیمای مسافربری اوکراین است.

 

 

وزیر فرهنگ و ارشاد هم در توییتر خود به مراکز مذهبی توصیه کرد "از هرگونه تصمیم اختصاصی پرهیز کنند" تا "بهانه دیگری برای دین‌گریزی و دین‌ستیزی پدید نیاید". او نوشت "از مراجع، مدیران حوزه و تولیت‌های مراکز مذهبی خاضعانه می‌خواهم که در مواجهه با کرونا در مراکز تحت تدبیر، توصیه‌های وزارت بهداشت و درمان و علوم پزشکی را مبنا قرار دهند".

همزمان، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت که "برای مقابله با کرونا منابع ویژه اختصاص می‌دهیم".

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت هم از مردم خواسته برای پیشگیری دستورالعمل‌های وزارتخانه‌اش را جدی بگیرند: "توصیه‌های عمومی مبنی بر رعایت نکات بهداشت فردی و شستشوی مداوم دست‌ها با آب و صابون مایع، ضد عفونی کردن سطوح تماس، رعایت بهداشت تنفس، پرهیز در استفاده از وسایل مشترک و ضدعفونی کردن آنها قبل از استفاده، پرهیز از استفاده از دخانیات با ادوات مشترک از جمله قلیان در این مورد کمک شایانی به پیشگیری، کاهش شیوع و قطع زنجیره انتقال کرونا ویروس جدید خواهد کرد".

 

منبع : بی بی سی
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه