این در حالی است که به اعتقاد برخی کارشناسان اقتصادی، شیوع این ویروس مانند سایر کشورها، به طور طبیعی آثاری بر اقتصاد کشور ما نیز خواهد گذاشت، اما این تأثیرات آنقدری نیست که اقتصاد ایران را زمینگیر کند.در همین رابطه میثم مهرپور، کارشناس اقتصادی درباره محدوده اثرگذاری ویروس کرونا بر اقتصاد ایران معتقد است که «اثر کرونا بر اقتصاد ایران» نخست بر حوزه صنعت گردشگردی است که ورود گردشگر به کشور را با محدودیت و حساسیت همراه خواهد کرد، از این رو احتمال دارد این صنعت با زیان مواجه شود هرچند شاخص سهام گردشگری نیز دیروز در بورس مثبت بود. وی در ادامه، مواردی همچون اختلال در صادرات، رکود در برخی کسب و کارهای عمومی مانند سینما- تئاتر، باشگاههای ورزشی، رستوراندارها و... و همچنین افزایش مصرف بنزین را به عنوان آثار اقتصادی شیوع ویروس کرونا مطرح کرد.
عوامل تقویت بورس
با همه این اوصاف، بازار سرمایه به عنوان ویترین اقتصاد ایران، همچون ماههای گذشته با قدرت به مسیر صعودی خود ادامه داد و این بحران را هم از سر گذراند. البته کارشناسان دلایل متنوعی برای این موضوع مطرح میکنند.
ورود نقدینگیهای خرد و کلان مردم به بورس را میتوان به عنوان مهمترین موتور محرک بازار در ماههای اخیر عنوان کرد. از ابتدای سال 98 تا پایان بهمن ماه، بیش از 18 هزار میلیارد تومان به بورس وارد شده است. با توجه به تورم انتظاری و نرخ پایین سود بانکی، انتظار میرود این روند ورود نقدینگی از بازارهای موازی به بازار بورس ادامه
داشته باشد.
روزنامه کیهان از افزایش بی سابقه قیمت طلا و ارز در بازار سخن نگفته است.
دیدگاه تان را بنویسید