ارسال به دیگران پرینت

چیزهایی که باید درباره ویروس کرونا بدانید

ویروس جدید کرونا ۲۰۱۹ (2019-nCoV)، ویروس جدیدی از نوع ویروس‌های کروناست که موجب بیماری‌های تنفسی می‌شود و برای اولین بار در شهر ووهان چین مشاهده شده است. این مقاله شما را با این ویروس و روش‌های انتقال، پیشگیری و درمان آن آشنا می‌کند.

چیزهایی که باید درباره ویروس کرونا بدانید

از مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا (cdc)، محققان هنگام شیوع این بیماری در شهر ووهان چین گفتند، بسیاری از مبتلایان به ویروس جدید کرونا، به نوعی با غذاهای دریایی و حیوانی ارتباط داشته‌اند و این بیماری از حیوان به انسان منتقل شده است. اما مدتی بعد مشخص شد، این ویروس از انسان به انسان هم منتقل می‌شود و سرعت شیوع نسبتا بالایی هم دارد. البته هنوز مشخص نشده که این ویروس دقیقا با سرعتی در حال شیوع است و محققان در حال بررسی آن هستند.

انتقال ویروس جدید کرونا

این ویروس جدید از خانواده کروناویروس بوده و در حیوانات بسیاری مانند شتر، گاو، گربه و خفاش‌ها شایع است. این ویروس می‌تواند مانند بیماری‌های تنفسی دیگر سارس (SARS) و مرس (MERS)، از حیوان به انسان و سپس از انسان به انسان دیگر منتقل شود.

احتمال ابتلا به ویروس جدید کرونا در افرادی که در فاصله حدود ۲متری فرد مبتلا هستند، بالاست. این بیماری از طریق سرفه و عطسه فرد آلوده به دیگران منتقل می‌شود و روش گسترش آن بسیار شبیه آنفلوآنزا و دیگر بیماری‌های تنفسی است.

علایم بیماری

افراد مبتلا به ویروس جدید کرونا – بسته به شدت عفونت- از خود علایم متفاوتی بروز می‌دهند که از آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

* تب

* سرفه

* تنگی نفس

بیماری با تب و سپس با سرفه خشک شروع  و بعد از یک هفته، بیمار به تنگی نفس مبتلا می‌شود. علایم این بیماری پس از ۲ تا ۱۴ روز نمایان می‌شوند. علایم بیماری برخی از افراد بسیار کم و ناچیز است اما در بعضی افراد دیگر آنقدر شدید است که آنها را در خطر مرگ قرار می‌دهد. شدت این بیماری بنا بر زمانی‌که افراد در معرض این ویروس قرار گرفته‌اند، متفاوت است.

پیشگیری و روش درمان

در حال حاضر هنوز برای ویروس جدید کرونا، واکسنی تولید نشده است. بهترین روش پیشگیری از عفونت این ویروس، دور ماندن از آن است. همچنین متخصصان مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در آمریکا، روش‌های زیر را برای پیشگیری از ابتلا به ویروس جدید کرونا و گسترش آن پیشنهاد کرده‌اند:

* دست‌هایتان را حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید. اگر آب و صابون در دسترس نداشتید، از ضدعفونی‌کننده‌های مبتنی بر الکل که محتوای الکل آن حداقل ۶۰ درصد باشد، استفاده کنید.

* از افراد مبتلا به ویروس جدید کرونا دور بمانید.

* اگر بیمار شده‌اید فورا به بیمارستان مراجعه کنید و در مکان‌های عمومی حاضر نشوید.

* هنگام سرفه و عطسه، با دستمال صورت خود را بپوشانید و پس از آن دستمال را در سطل زباله بیندازید.

* دایما اشیاء و سطوحی را که به آنها دست می‌زنید، ضدعفونی کنید.

درمان بیماری

متاسفانه هنوز درمان ضدویروسی خاصی برای ویروس جدید کرونا پیشنهاد نشده است و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد. افراد آلوده به این ویروس باید تحت مراقبت‌های پزشکی قرار بگیرند. پزشکان در موارد حادتر باید مراقب از کار نیفتادن اندام‌های حیاتی بیمار باشند.

هنگام ابتلا به این بیماری

اگر علایم این بیماری را در خود مشاهده کردید، بدون اینکه دچار وحشت شوید، اقدامات زیر را انجام دهید:

* فورا به بیمارستان مراجعه کنید.

* از تماس با دیگران پرهیز کنید.

* به مسافرت نروید. بدین ترتیب موجب گسترش این ویروس نمی‌شوید.

* هنگام سرفه و عطسه، دهان و بینی‌تان را با دستمال یا آستین لباس‌تان بپوشانید.

* طبق روش توصیه شده، دست‌هایتان را مرتب بشویید.

همچنین برای پیشگیری از شیوع این بیماری لازم است که اقدامات زیر را انجام دهید:

* در خانه بمانید، مگر اینکه مجبور باشید به بیمارستان و دیگر مراکز درمانی بروید. به محل کار، مدرسه و فضاهای عمومی نروید. در ضمن از سرویس‌های حمل‌ونقل عمومی هم استفاده نکنید.

* از اعضای خانواده‌تان در خانه هم دور بمانید. در اتاقی دیگر و دور از بقیه استراحت کنید. حتی بهتر است از سرویس بهداشتی مجزا استفاده کنید.

* پیش از رفتن به بیمارستان، با مسئولان آنجا تماس بگیرید تا پیش از ورود شما به بیمارستان، افراد را از محل ورود شما دور نگهدارند.

* حتما از ماسک و دستمال کاغذی استفاده کنید.

* از وسایل مجزا، مانند لیوان، ظروف غذا، رختخواب و موارد دیگر استفاده کنید.

با توجه به راهنمایی‌های فوق و کسب آگاهی کامل در مورد روش برخورد با ویروس جدید کرونا می‌توانید از گزند آن در امان بمانید.

منبع : خبر آنلاین
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه