آمریکا ایران را تهدید کرد
رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز سه شنبه به وقت محلی در گفتگو با رادیوی ملی آمریکا درباره برنامه هسته ای ایران افزود: ترجیح ما گزینه دیپلماتیک است و فکر میکنم که این واقعا ثابت شده است که مؤثرترین و پایدارترین راه برای اطمینان از عدم دستیابی ایران به بمب (هسته ای) است.
مذاکره کننده ارشد آمریکا در گفتگوهای غیرمستقیم با ایران در عین حال گفت: اما ما برای بازدارندگی نیز مسیر مشخصی داریم.
راب مالی در تداوم هراس واشنگتن از پیشرفت های هسته ای ایران بار دیگر به خروج دولت قبلی آمریکا از برجام انتقاد کرد و گفت: همانطور که رئیس جمهور، وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی گفته اند این یک تصمیم بی پروا بود که ما را در وضعیت بسیار بدتری قرار داد.
این مقام ارشد آمریکایی در عین حال مدعی شد: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا بارها به صراحت گفته است که اجازه نخواهیم داد ایران به سلاح هستهای دست یابد.
وی در تداوم ادعاهای واشنگتن علیه برنامه هسته ای ایران که همواره تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده است، گفت: در صورتی که ایران گامهایی بردارد که به منزله تصمیم برای دستیابی به سلاح هستهای باشد، آمریکا از ابزارهای بازدارندهای استفاده خواهد کرد تا برای آنها روشن کند که همه گزینهها روی میز است.
خبر مهم درباره توافق ایران و آژانس
طبق مذاکرات فنی ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی پرونده یک مکان از ۳ مکان ادعایی آژانس و همچنین ذرات اورانیوم ۸۳.۷درصد بین ایران و آژانس حلوفصل شده است.
یک منبع آگاه اطلاع داد که پرونده یک مکان از 3 مکان ادعایی آژانس بینالمللی انرژی اتمی حلوفصل شده و طبق مذاکرات فنی ایران و آژانس تعداد پروندههای باقیمانده به دو نقطه کاهش یافته است.
طبق گفته این منبع، مطلع پرونده موسوم به آباده (مریوان) بسته شده است. پیشتر آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر اساس اطلاعات نادرست و مجهولالهویه ادعا کرده بود که ایران در 4 منطقه، غنیسازی انجام داده است.
علاوه بر این ادعای دیگر آژانس در خصوص ذرات 83.7 درصد در مذاکرات فنی بین ایران و آژانس به جمعبندی رسیده و با توضیحات فنی ایران حلوفصل شده است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیشتر مدعی پیدا شدن ذرات غنیشده تا حدود 83.7 درصد در ایران شده بود.
ایران همچنین با نصب تعدادی دوربین در تأسیسات اتمی در اصفهان موافقت کرده است. طبق گفته این منبع آگاه تقریباً حدود یکسوم از دوربینها نصب شده است و بهصورت آفلاین است و اطلاعاتی منتقل نمیشود.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز جمعه 12 اسفند ماه و در پاسخ به دعوت محمد اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی بهمنظور انجام سفری دوروزه به تهران آمده بود.
وی همچنین با سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتگو کرده بود.
پس از آنکه گروسی به وین بازگشت بیانیه مشترک ایران و آژانس منتشر شد. در این بیانیه سازمان انرژی اتمی و آژانس در خصوص موارد زیر توافق کردند:
تعاملات بین آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ایران با روحیه همکاری و با رعایت کامل صلاحیتهای آژانس و حقوق و تعهدات جمهوری اسلامی ایران بر اساس موافقتنامههای جامع پادمانی صورت خواهد پذیرفت.
در خصوص مسائل پادمانی باقیمانده مربوط به سه مکان، ایران آمادگی خود را برای ادامه همکاری و ارائه اطلاعات و دسترسی بیشتر بهمنظور رسیدگی به مسائل پادمانی باقیمانده اعلام کرد.
ایران بهصورت داوطلبانه به آژانس اجازه میدهد چنانچه مقتضی باشد فعالیتهای راستیآزمایی و نظارت بیشتر را اجرا کند.
اکنون که پرونده یکی از 3 مکان ادعایی آژانس و همچنین ذرات اورانیوم 83.7 درصد مورد حلوفصل قرار گرفته است، این امکان وجود دارد که در پی مذاکرات بیشتر و همچنین ایجاد فضای مثبت توسط کشورهای غربی در برنامههای سیاسی خود همکاریهای آژانس و ایران گسترش پیدا کند و توافقات بیشتری نیز حاصل شود.
دیدگاه تان را بنویسید