مقامات آمریکا، اتحادیه اروپا و رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه موضعی سخت در قبال ایران اتخاذ کردند و مقامهای آمریکایی گفتند که اگر تهران نتواند به توافق هستهای ۲۰۱۵ بازگردد، واشنگتن تمام گزینهها را بررسی خواهد کرد. رژیم صهیونیستی نیز مدعی شده است که حق دارد دست به اقدام بزند.
آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری مشترک با همتای صهیونیستی و اماراتی خود در واشنگتن گفت: ما برای مواجهه با چالشی که ایران ایجاد کرده است، هر گزینهای را در نظر خواهیم گرفت.
یائید لاپید وزیر امورخارجه رژیم صهیونیستی نیز مدعی شد: اگر ایرانیها باور نکنند که جهان برای متوقف کردن آنها جدی است به سمت ساخت بمب اتم حرکت خواهند کرد. اسرائیل حق خود را محفوظ میداند که در هر زمانی و به هر طریقی دست به اقدام بزند.
مقامات آمریکایی که نامشان فاش نشده است در گفتوگو با رویترز تاکید کردند، همچنان ترجیح واشنگتن برای آمریکا و ایران این است که پایبندی به توافق هستهای از سر گرفته شود، هرچند که دولت دونالد ترامپ (رئیس جمهور سابق آمریکا) درسال ۲۰۱۸ از این توافق خارج شد و ایران نیز پس از آن از محدودیتهای هستهایاش فراتر رفت.
همچنین یک دیپلمات غربی در این باره گفت که آمریکا و متحدانش گمان میکردند سریعترین زمانی که ممکن بود مذاکرات وین از سر گرفته شود، اوایل اکتبر باشد که چنین اتفاقی نیفتاد.
به گزارش رویترز، انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا قرار است به عنوان هماهنگ کننده برجام روز پنجشنبه به تهران سفر کند. سفری که به گفته دیپلماتهای تروئیکای اروپایی در یک برهه حساس انجام میشود.
یکی از این دیپلماتها با اشاره به تسریع غنیسازی اورانیوم در ایران با درجه خلوص بالاتر مدعی شد که وضعیت هستهای (ایران) به طور مداوم و جدی بدتر شده است.
این دیپلمات که نامش فاش نشده است درباره سفر انریکه مورا به ایران نیز گفت: از نظر تروئیکای اروپایی، این سفر یک امر معمولی و عادی نیست، بلکه یک دیدار در شرایط بحران عمیق در برجام است.
رویترز در ادامه گزارش داد: به نظر میرسد که این کشورها با بیان این اظهارات سختگیرانه موضعی تند درقبال بازگشت ایران به مذاکرات احیای برجام اتخاذ کردهاند اما برخی کارشناسان این اظهارات را کمتر به عنوان یک موضع سختگیرانهتر درقبال ایران تلقی میکنند و آن را بیشتر بازتابی از عدم قطعیت درخصوص بازگشت دولت رئیسی به مذاکرات وین و حتی در صورت بازگشت، موافقت با احیای توافق ۲۰۱۵ میدانند.
به گزارش ایسنا، این در حالی است که میخائیل اولیانوف نماینده دائم روسیه نزد سازمانهای بینالمللی ساعاتی پیش در پاسخ به اظهارات روز گذشته نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران درباره بازگشت تهران به مذاکرات برجامی تاکید کرد که هیچ دلیلی برای بدبینی نسبت به برجام وجود ندارد و بدون تردید مذاکرات وین به زودی از سرگرفته خواهد شد.
وی همچنین خاطر نشان کرد: وضعیت کنونی پیرامون برجام نتیجه سیاست "فشار حداکثری" دولت ترامپ علیه ایران است که هنوز هم به قوت خود باقی است.
اولیانوف افزود: سیاستهای دولت قبلی آمریکا منجر به پیشرفت عظیمی در برنامه هستهای ایران شده است. امیدواریم دولت جدید با هماهنگی نزدیک با شرکت کنندگان در برجام بتواند این اشتباه تقریبا فاجعه بار را جبران کند.
رابرت مالی نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران روز چهارشنبه در یک کنفرانس مجازی در اندیشکده بنیاد کارنگی در واشنگتن گفت: ما آمادهایم تا خود را با واقعیتی وفق دهیم که در آن با تمامی گزینهها برای رسیدگی به برنامه هستهای ایران -درصورتی که این کشور حاضر نباشد به محدودیتهای خود (در برجام) بازگردد- سر و کار داشته باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید