ابوالفضل ظهرهوند عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره پیش بینیاش از آغاز مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا از امروز گفت: فعلا دستور کار مذاکرات باید روشن شود و این اگرچه میز مذاکره است اما دو طرف موضع مشخص مذاکراتی ندارند. طرف آمریکایی مطالبی را مطرح کرده که اصلا قابل شنیدن نیست، چه برسد به اینکه بخواهد روی این موضوعات ایران مذاکره کند.
بنا بر روایت ایلنا، وی ادامه داد: ما باید بدانیم که طرف امریکایی وقتی سر میز مذاکره میآید مطالبه اصلی و یا موضوع اصلی که میخواهد مطرح کند چیست و البته مواضع ایران هم خیلی شفاف است و به صور مختلف گفته شده، اگر چنانچه آنچه را که آقای ویتکاف به طور روشن سر میز مذاکره مطرح میکند با آن موضوعاتی که تاکنون شنیدهایم متفاوت باشد، این بحث میتواند طرف ایرانی را سر میز مذاکره نگه دارد و فعلا بررسی کنند تا در دور بعدی که با تهران رایزنی میشود، مذاکرات اصلی شروع شود.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر هم طرف آمریکایی بخواهد همان مطالب بیربط خودش را مطرح کند من میتوانم بگویم چیزی به نام مذاکره اتفاق نخواهد افتاد.
ظهرهوند درباره اینکه آیا پس از مشخص شدن موضوع مذاکره در روز شنبه این امکان وجود دارد که مذاکرات به صورت مستقیم و در تهران با دعوت آقای ویتکاف به تهران انجام شود، گفت: مستقیم یا غیرمستقیم بودن مذاکرات مهم نیست اما اگر امروز ما بحث از مذاکره غیرمستقیم کردیم به خاطر این بود که اهمیتی به آنچه که از طرف آمریکایی شنیدیم، ندادهایم به ویژه به آنچه که در نامه آقای ترامپ به ایران بود. منتها چون اصرار دارند و در فضای افکار عمومی بین الملل و در داخل ایران سعی کردند خودشان را به نوعی علاقهمند به حل و فصل اختلافات نشان دهند، بنابراین ایران گفته من میتوانم بشنوم تا آنچه را که در دستور کار دارید را ببینم، بنابراین امروز صرفا عیار طرف مقابل سنجیده میشود نه اینکه موضوعی مشخص باشد که بخواهند روی آن مذاکره کنند.
وی ادامه داد: در این حالت قطعا نیازی به مذاکره مستقیم نیست اما اگر آوردهای را داشته باشند که قابل شنیدن و قابل بحث باشد، آمدن آقای ویتکاف به ایران هم مشکلی ندارد، چراکه وقتی ما مذاکره را پذیرفتیم یعنی موضوع برای ما جذاب و قابل قبول بوده و میتواند مذاکره مستقیم باشد چرا مذاکره غیرمستقیم انجام دهیم؟ اما نفس مذاکره غیرمستقیم در وضع فعلی به این دلیل است که از یک طرف خواستیم بگوییم که آنچه را که شما در گذشته اعلام کردید و قبل از شروع مذاکرات گفتید اصلا برای ما قابل اعتنا نیست و اهمیتی ندارد و بنابراین نیازی به مذاکره مستقیم نداریم.
این نماینده مجلس گفت: نکته دوم این است که حالا اگر عیار طرف مقابل را قابل قبول شناسایی کردیم و سنجش کردیم بنابراین دیگر مذاکرات باید مستقیم باشد و مذاکره غیرمستقیم معنی ندارد و هم اینکه میتواند هر جا از جمله در تهران مذاکرات انجام شود.
ظهرهوند درباره ارزیابیاش از حضور گروسی در پایان فروردین ماه در تهران گفت: به آقای گروسی تفهیم کردیم و باز هم باید تفهیم کنیم که ایشان مدیرکل آژانس است و امربر آقای ترامپ نیست و باید از این موضع عاملیت برای اهداف آمریکاییها و اسرائیلیها خودش را خارج ببیند. مسئله تعامل ما با آژانس در چارچوب اساسنامه و پروتکلهایی است که ما پذیرفتیم و باید این آمد و شدها هم در همین چارچوب باشد و قطعا اگر آقای گروسی به تهران بیاید همین مطالب مجددا به او یادآوری خواهد شد و ایشان باید مسائل ایران را خارج از زمین بازی آمریکا دنبال کند.
دیدگاه تان را بنویسید