ارسال به دیگران پرینت

اولین های جهان در تزریق واکسن کرونا

چین تا کنون حدود 40 میلیون دوز واکسن را به مردم کشورش تزریق کرده که حدود 2.8 درصد جمعیت 1.39 میلیارد نفری اش را تشکیل می‌دهد.

اولین های جهان در تزریق واکسن کرونا

زمانی که صحبت از واکسن کرونا می‌شود، بیشتر مردم جهان به دریافت یا زمان تزریق آن فکر می‌کنند. برخی از کشورها اهداف واکسیناسیون مشخصی دارند و برخی از آنها تا حدی آن را اجرایی کرده‌اند اما بسیاری از کشورها تصویر روشن و واضحی از این برنامه ندارند.

این درحالیست که کارشناسان و اپیدمی لوژیست‌ها شکست کرونا را جز در سایه حرکت جمعی و هماهنگ در جهان امکان‌پذیر نمی‌دانند.

تاکنون برنامه سازما‌ن‌های جهانی برای تقسیم عادلانه واکسن بین کشورهای محروم و حتی فقیرتر به خوبی پیش نرفته و کشورهایی با درآمد بالاتر در روند واکسیناسیون بهتر عمل کرده‌اند.

تحقیقات انجام شده در مورد توزیع و تزریق واکسن نشان می دهد ثروت یا فقر کشورها در این روند موثر بوده است. کشورهای ثروتمند مانند بریتانیا یا آمریکا با سرمایه‌گذاری بیشتر برای تولید واکسن خود را به صف اول دریافت واکسن انتقال داده‌اند.

کشورهایی مانند کانادا یا بسیاری از کشورهای اروپایی که روی تولید واکسن کرونا سرمایه‌گذاری نکرده‌اند در رده‌های پائین‌تر برای دریافت واکسن قرار دارند. کانادا در سال گذشته مورد انتقاد قرار گرفت که 5 برابر نیاز خود واکسن کرونا را سفارش داده و خریده اما این کشور هنوز هم در اولویت دریافت واکسن کرونا قرار نگرفته است.

بیشترین میزان واکسیناسیون جهان با توجه به جمعیت 

کشور کوچک و آفریقایی "سیشل" به دلیل جمعیت 98 هزار نفری خود روندسریعی در واکسیناسیون کرونا داشته است

واکسیناسیون در کشورهای جهان

بلومبرگ که در مورد روند واکسیناسیون جهانی تا تاریخ  15 فوریه 2021 (27 بهمن 1399) نوشت: بزرگترین کمپین واکسیناسیون جهانی در حال اجرا است. بیش از 173 میلیون دوز واکسن در 77 کشور جهان به گروه‌های حساس تزریق شده است.

جدول تزریق واکسن کرونا در کشورهای جهان تا تاریخ 27 بهمن 1399

ستون اول از سمت چپ نام کشور، ستون دوم تعداد دوز تزریق شده از واکسن کرونا، ستون سوم درصد تزریق واکسن به نسبت جمعیت، ستون چهارم و پنجم درصد تزریق دوز اول و دوم واکسن به نسبت جمعیت و ستون  آخر از سمت چپ میزان تزریق روزانه واکسن در کشورهای جهان را نشان می دهد

ردیف اول جدول نشان دهند میزان کل تزریق واکسن کرونا در جهان است

واکسیناسیون در کشورهای جهان

بیشتر کشورهایی آمریکای شمالی، اروپا و خاور میانه که روند واکسیناسیون را آغاز کرده‌اند از واکسن‌های "فایزر بیون‌تک"، "مدرنا" و "استرازنکا" استفاده می‌کنند. 2 واکسن اول در مراحل آزمایشی اثربخشی بالا و کاهش میزان عفونت‌ها را نشان دادند. واکسن استرازنکا نیز در روزهای پایانی سال گذشته میلادی مجوز اصلی تزرق به عموم را یافت.

براساس گزارش بلومبرگ تا پایان روز 25 بهمن 1399 کشورهای آمریکا، چین، اتحادیه اروپا، بریتانیا، هند، اسرائیل، امارات متحده عربی، برزیل، آلمان و ترکیه بیشترین میزان واکسیناسیون در جهان را داشته‌اند.

اتحادیه اروپا

براساس گزارش بلومبرگ اتحادیه اروپا بیش از 21 میلیون و 300 هزار دوز واکسن را به 4.81 درصد از جمعیت خود تزریق کرده‌ است. 1.6 درصد از جمعیت اروپا دور دوم واکسن را نیز  دریافت کرده‌اند.

چین و روسیه

کشورهای دیگری نیز وجود دارند که واکسیناسیون را شروع کرده اند. چین و روسیه قبل از پایان فاز آزمایشگاهی تزریق عمومی خود را شروع کردند. این دو کشور در فاز آزمایشگاهی و تزریق عمومی اطلاعات کمی از پیشرفت‌های خود را ارائه دادند و به همین دلیل معمولا در آمارهای جهانی و بین‌المللی واکسیناسیون قرار نمی‌گیرند.

چین تا کنون حدود 40 میلیون دوز واکسن زده که حدود 2.8 درصد جمعیت 1.39  میلیارد نفری اش را تشکیل می‌دهد.

روسیه نیز با بیش از 2.2 میلیون واکسن بیش از 1.50 درصد جمعیت خود را واکسینه کرده است.

اسرائیل و امارات متحده عربی

اسرائیل و امارات متحده عربی نیز سرعت در واکسیناسیون جهانی را از آن خود کردند.

سی بی اس نیوز در این باره  نوشت: نتانیاهو در 29 آذر سال جاری و پس از تزریق اولین دوز واکسن به خود، به دوربین‌های شبکه‌های تلویزیونی اسرائیل لبخند زد و نشان داد که یکی از سریع‌ترین کمپین‌های واکسیناسیون در جهان را شروع کرده است.

وزیر بهداشت امارات متحده عربی نیز 4 ماه قبل و زودتر از تمام کشورهای خلیج فارس استفاده اضطراری از واکسن "سینوفارم" را چین تائید و واکسن خود را تزریق کرد.

براساس  تحقیقات واحد Economist intelligence Unit برخی از کشورها تا پایان سال 2021 و برخی دیگر تا پایان سال 2023 موفق به اتمام واکسیناسیون کرونا در جهان خواهند شد

واکسیناسیون در کشورهای جهان

از آن زمان تا کنون امارات متحده عربی بیش از 4 میلیون واکسن تزریق کرده است.

تا جمعه گذشته اسرائیل حدود 70 درصد از جمعیت و امارات متحده عربی حدود 48 درصد جمعیت خود را با یک دوز واکسینه کردند.

بحرین به عنوان یکی دیگر از کشورهای خلیج فارس و با احتساب میزان واکسیناسون نسبت به جمعیت در رتبه پنجم جهان قرار گرفته و 16 درصد از جمعیت 1.64 میلیون نفری خود را با یک دوز واکسینه کرده است. این میزان هنوز 4 برابر میزان واکسینه شدگان در کانادا است. امارات برعکس بسیاری از کشورهای خلیج فارس که در انتظار دریافت واکسن آمریکایی فایزر هستند به تزریق"سینوفارم" چینی روی آورده و به همین دلیل تعداد بیشتری از مردم را واکسینه کرده است.

بریتانیا

اگر واکسیناسیون چین را که از تابستان سال گذشته میلادی آغاز شده و مجموعه کشورهای اتحادیه اروپا را در نظر نگیریم، بریتانیا با تزریق بیش از 15 میلیون دوز واکسن در رتبه سوم جهان قرار می‌گیرد.

"مت هنکاک" وزیر بهداشت بریتانیا نیز برنامه واکسیناسیون سازمان بهداشت این کشور را "بزرگترین و سریع‌ترین برنامه در اروپا و در تاریخ سازمان‌های بهداشتی" خواند. وی با تأکید بر آنکه اکنون "از هر چهار فرد بالغ، یک نفر "در این کشور واکسینه شده از همگان خواست برای واکسینه شدن قدم پیش بگذارند و افزود: "واکسن زدن راه ما به‌‌سوی آزادی است".

  ترکیه

 وزیر بهداشت در جدیدترین اعلام خود گفت: تاکنون بیش از 3.5 میلیون نفر از شهروندان‌ این کشور واکسن کرونا را دریافت کرده و روند واکسیناسیون افراد بالای 65 سال نیز آغاز شده است. همچنین از روز گذشته 519 هزار نفر دوز دوم واکسن را نیز دریافت کرده اند.

 

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه