علیرضا رشیدیان روز دوشنبه در این نشست با بیان اینکه هنوز تقویم مذاکرات کشورهای اسلامی با عربستان برای حج آینده به صورت قطعی مشخص نشده، افزود: طبق پیگیریهای صورت گرفته، عربستان درصدد است امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا، مذاکرات حج ۱۴۰۰ ابتدا در قالب مجازی برگزار شود و امضای تفاهمنامه نیز با حضور محدود مسئولان حج دو طرف صورت گیرد.
حجتالاسلام صحبتالله رحمانی معاون امور عتبات عالیات سازمان حج و زیارت نیز در مورد پیگیریهای صورت گرفته برای اعزام زائران به عتبات عالیات گزارشی ارائه کرد و گفت: باتوجه به کاهش آمار مبتلایان و فوتیهای بیماری کرونا، با طرف های ایرانی و مسئولان عراقی مذاکره انجام شده تا در صورت بهبود شرایط بحران کرونا موافقت اولیه زمینه سفر زائران به عتبات با رعایت شیوهنامههای بهداشتی انجام شود.
همچنین اکبر رضایی معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت در این جلسه در باره نحوه نقل و انتقال اسناد حج توضیحاتی بیان کرد و گفت: در این خصوص در سالهای گذشته مشکلاتی برای زائران بوجود می آمد، از اینرو از سال ۱۳۹۶ سازمان حج و زیارت آئیننامه لازم برای انتقال یکبار فیش حج را به غیر، مجاز اعلام کرد و در سال ۱۳۹۸ سامانه تشرف را راهاندازی کرده تا نقل و انتقال فیشهای حج از این طریق انجام شود.
وی افزود: در این سامانه تلاش کرده ایم با تسهیل امکانات و تسریع در انجام امور نقل و انتقال اسناد حج، آسیبها را برطرف و نقش دلالان را حذف کنیم تا امور اداری و اجرایی نقل و انتقال اسناد با حضور دو طرف«انتقال دهند و انتقال گیرنده» و بدون واسطهگری در دفاتر کارگزاری حج و زیارت راحت تر انجام شود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز در جلسه براساس گزارش ارائه شده، مذاکرات حج ۱۴۰۰ را مهم برشمرد و گفت: با توجه به تعطیلی حج ۱۳۹۸ و آمادگی زائران برای حضور در حج ۱۴۰۰، این موضوع به صورت جدی باید در دستور کار مسئولان حج و زیارت قرار گیرد و متناسب با آن برنامهریزیها انجام شود تا در حین مذاکرات مشکلی ایجاد نشود.
وی همچنین با اشاره به احتمال برخی تغییرات در انجام مناسک حج آینده به دلیل شیوع ویروس کرونا، افزود: قرار است کمیته فقه پژوهشکده حج و زیارت با نمایندگان بیوت مراجع تقلید جلسه مشترکی برگزارکند تا متناسب با وضعیت کنونی، برای انجام مناسک حج برنامه ریزی شود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در خصوص نقل و انتقال اسناد حج تصریح کرد: با توجه به برخی پیشنهادهای مطرح شده، این موضوع در قالب کارگروهی بحث و بررسی شود و نتیجه برای تصویب نهایی به شورای هماهنگی و برنامهریزی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت ارائه تا متناسب با آن تصمیمگیری شود.
نواب همچنین در ابتدای جلسه، فرارسیدن پنجم جمادی الاول روز حضرت زینب کبری (س) و روز پرستار را تبریک گفت و از خدمات ارزشمند پرستاران در ایام کرونا قدردانی کرد.
وی یادآور شد: عقیله بنیهاشم بانوی مفسر قرآن، حکیم، عابد، متعبد، متخلق، خطیب و پرستار بود و این ویژگیها ایشان را برجسته کرده بود . امروز نیز نباید این بانوی بزرگوار را در خصوصیت پرستاری منحصر کرد زیرا صفات علمی ، اخلاقی ، عرفانی و... ایشان نیز بسیار فروان زیاد بود.
دیدگاه تان را بنویسید