القدس العربی نوشت: شیخ احمد ناصر المحمد الاحمد، وزیر خارجه کویت عصر جمعه اعلام کرد که مذاکرات مفیدی برای حل بحران خلیج فارس انجام شده و در ادامه وزیر خارجه قطر، محمد بن عبدالرحمن آل ثانی این اقدام را گام مهمی به سمت حل بحران دانست و دبیر کل شورای همکاریهای خلیج فارس ، نایف الحجرف، نیز از بیانیه کویت در این خصوص استقبال کرده و آن را دلیلی برای قدرت شورای همکاریها در راستای عبور از موانع و چالشها دانست. وزیر خارجه عربستان سعودی نیز تصریح کرد امیدوار است در زمان نزدیکی به یک توافق برای حل بحرانها دست یابند. این واکنشها به بیانیه کویت، به وزرای خارجه آمریکا، عمان و ایران نیز رسید و همگی از حل بحران استقبال کردند.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: به نظر میرسد اختلاف مستمر، یکی از مسائل سیاسی مهم در منطقه است، بویژه اگر خیزش سریع امارات و بحرین برای عادی سازی روابط با اسرائیل را در نظر داشته باشیم.
تناقضی که در این میان وجود دارد، آن است که ابوظبی و منامه کمر به دشمنی با همسایه نزدیک خود، قطر، که پیوندهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی زیادی با آن دارند، بسته اند و به سمت عادی سازی با اسرائیل حرکت میکنند و در این مسیر، حتی قوانین بین المللی را نیز به چالش میکشند.
ائتلاف بین اسرائیل و امارات، بخشی از یک شبکه جهانی بوده و براساس پدیده نژادگرایی استوار است که یکی از شعارهای اصلی دونالد ترامپ است. بنابراین، دولت ترامپ نقش مدافع سرسخت سیاستهای شهرکسازی را ایفا کرده و با حمایت از نخست وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، از حمایت متقابل او از طریق لابیهای با نفوذ صهیونیستی در آمریکا، برخوردار شد و در حالی که رهبران شهرک نشینان برای پیروزی ترامپ در کاخ سفید دعا میکردند، امارات از تمام وزنه سیاسی و رسانهای خود برای باقی ماندن ترامپ در ریاست استفاده کرد.
نمیتوان این تصویر را بدون ارتباط دادن ائتلاف بین نژادگرایی، اشغال و شهرک سازی و دشمنی سیاسی و نظامی با امارات و هم پیمانانش، با موج دشمنی با اسلام در غرب و جهان، تکمیل کرد، ان هم زمانی که ابوظبی شعارهایی مربوط به تسامح و نزدیکی به ادیان سر میدهد، شعارهایی که مخاطب آن، اسرائیل و نژادگرایان اروپایی است، نه ملتهای عربی و اسلامی! همانطور که اخیرا امارات دادن ویزا به مردم ۱۳ دولت عربی و اسلامی برای ورود به این کشور را ممنوع کرد، تا از تصمیم ترامپ در مورد ممنوعیت ورود شهروندان ۶ کشور مسلمان به امریکا، تبعیت کرده باشد.
هر گونه گشایش نزدیک و ممکنی در موضوع خلیج فارس، باید واقع بینانه باشد، تا بتواند اعتبار از دست رفته را به واقعیت سیاسی ساده بازگردانده و عناصر اتحاد جغرافیایی، اجتماعی و فرهنگی و نیز احترام به حق حاکمیت دولتها و سیاستهای داخلی و خارجی شان را نظر بگیرد.
دیدگاه تان را بنویسید