کوبا" از شهروندان خود خواست تا برای مقابله با بحران کرونا غذای خود را تولید کنند و گیاه بکارند.
برخی از شهروندان کوبا اعلام کردهاند، به درخواست دولت کمونیست کوبا برای تولید غذای روزانه در شهرهای بزرگ خود پاسخ داده و در این راه با مقامات همکاری میکنند.
"پیلوتو"ی 40 ساله یکی از این افراد است. او میگوید که در هر جای ممکن به تولید مواد غذایی خواهد پرداخت.
در این معبد دو درخت "سیبا" در کنار هم قرار دارند. این درختان برای بیشتر مردم کوبا مقدس هستند و معمولا مراسمهای طبلزنی، قربانیکردن حیوانات، رقص و سرگرمی معبد در زیر سایه آنها برگزار میشود. اما در ماههای خالی این معبد به دلیل انتشار ویورس کرونا خالی شده است. اینک برخی از مردم قصد دارند از فضای خالی حیاط این معبد برای کاشت گیاهان استفاده کنند.
پیلتو در حالی که به بیل خود تکیه داده، گفت: من از این زمین خالی بیشترین استفاده را خواهم کرد.
تامین مواد غذایی در روزهای گذشته در صدر برنامههای ملی کوبا قرار گرفته است. اخبار، رسانهها و میزگردهای تلویزیونی کوبا نیز مرتبا در این باره صحبت میکنند.
رسانههای دولتی حزب کمونیست کوبا از قول "خوزه رامون ماچادو ونتورا" معاون 89 ساله رئیسجمهور حزب کمونیست کوبا نقل کردند: کوبا میتواند و باید برنامه خودکفایی غذایی در میانهی بحران ویروس کووید-19 و تحریمهای گسترده آمریکا را توسعه دهد.
این جزیره کارائیبی تقریبا دو سوم غذای مصرفی خود را با هزینهای حدود 2 میلیارد دلار از خارج از کشور وارد میکند. این کشور همچنین مجبور به وارد کردن کود، ماشینآلات کشاورزی و دامپروری از خارج است.
واردات کوبا در سالهای اخیر به دلیل کاهش کمکهای ونزوئلا کوچکتر شده است. از دیگر سو ترامپ نیز سنگینترین تحریمهای 50 ساله گذشته را برای کوبا در نظر گرفته است.
پیلوتو 40 ساله در حال صحبت با همسایگان خود در حیاط معبد در دوران شیوع کرونا/ عکس: رویترز
این اتفاقات منجر به کاهش تولید مواد غذایی وارداتی و افت تولید ملی در کوبا منجر شد. براساس دادههای منتشر شده در ماه جاری، میزان تولید موادی مانند برنج، گوجه فرنگی و گوشت خوک در کوبا به ترتیب حدود 18، 13 و 8 درصد کاهش یافته است.
ویروس کرونا نیز بخش کلیدی گردشگردی را فلج کرده است تا وخامت مواد غذایی در این کشور تشدید شود.
"یانت مونتس" 51 ساله که با چند انبه از بازار محبوب کشاورزی هاوانا خارج میشود، در این باره گفت: امروز ما دو نگرانی بزرگ داریم. کووید 19 و مواد غذایی. هر دو ما را میکشند.
او و دیگران میگویند: امکان دسترسی به محصولات کشاورزی در بازارهای مواد غذایی رو به کاهش است و صفوف طولانی برای کالاهای مورد علاقه مانند ریشه "تارو" از اوایل صبح تشکیل میشود.
درسهای ماندگار از دهه 1990
اوائل دهه 90 میلادی و پس از فروپاشی اتحاد شوروی، انقلاب کوبا با چالشی جدید روبهرو شد که این جزیره را ناگزیر به بازنگری ریشهای در الگوی کشاورزی کرد و اکنون این کشور به نمونه بارز دگرگونی در نظام غذایی، قطع وابستگی به سوخت فسیلی و کاهش تغییرات اقلیمی تبدیل شده است.
رهبران کوبایی درخواست کردهاند تا درسهای دورانی موسوم به "دوره ویژه" را مجددا به کار گیرند.
یک زن کوبایی درخت کاشته شده خود در خیابان را نشان میدهد/ عکس: رویترز
در سال گذشته مقامات از کشاورزان خواستند که به دلیل کمبود سوخت از گاوهای نر به جای تراکتور استفاده کنند.
کوبا در دهه 1990 به عنوان یکی از پیشگامان کشاورزی ارگانیک در جهان معروف شد و تکنیکهایی مانند کمپوست ورمی (کِرمی)، حفظ خاک و استفاده از بیولوژیکها را توسعه داد. آنها همچنین برخی از مواد و محصولات وارداتی را تولید کردند.
"نلسون پایلوتو" در حیاط معبد فرقه مذهبی برادران "آباکوا افرو- کوبان" در حال آب پاشیدن به گیاهان خود است. او در این حیاط فلفل و کاساوا (گیاهی از خانواده سیب زمینی) میکارد/ عکس: رویترز
براساس آمار رسانههای دولتی، هاوانا حدود 18 درصد از مواد غذایی مصرفی خود را تامین میکند.
فعالان حزب کمونیست در برخی شهرها برای انجام کار کشاورزی داوطلبانه ثبتنام میکنند. این در حالیست که مقامات برای گسترش کشاورزی و دامپروری در خانواده اعلامیههایی را در سطح شهر و روستاها پخش کردهاند.
در یکی از محلههای مسکونی شرق هاوانا، "لوئیس لدسما" از همسرش پرسید که آیا میتواند باغ گل خود را تغییر داده و در آن ، سیبزمینی شیرین، کاساوا، خیار و پیاز کوهی بکارد.
یک مرد 61 ساله که اخیر شروع به نگهداری از 5 مرغ و 1 خروس کرده در این باره گفت: این روزها پیدا کردن برنج بسیار سخت است. بنابراین ریشه سبزیجات جایگزین خوبی برای برنج خواهد بود. این مرد کوبایی به دنبال قفسهای مخصوص خرگوش برای پرورش این حیوان است.
دیدگاه تان را بنویسید