وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۱۲.۶ درصد افرادی که به علت ابتلا به بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست دادند هیچ بیماری زمینهای نداشتند و در بین افراد زیر ۵۰ سال عمده ترین علت مرگ کرونا چاقی بود.
سعید نمکی روز یکشنبه در مراسم افتتاح خط تولید قلم تزریقی انسولین کلارژین که به صورت ویدئویی از وزارت بهداشت با حضور سورنا ستاری، معاون علمی ریاست جمهوری برگزار شد، افزود: سالانه حدود ۳۸۰ هزار مرگ در کشور رخ می دهد که ۳۱۳ هزار مورد آن بر اثر بیماری های غیر واگیر مانند بیماری های قلبی- عروقی، دیابت و بیماری های تنفسی است و فشار خون و چاقی از جمله مهمترین عوامل بروز این بیماری ها هستند.
وی ادامه داد: چاقی ناشی از سبک زندگی غلط است و در اپیدمی کووید۱۹ هم دیدیم که چاقی در بروز مرگ مبتلایان به خصوص در سنین زیر ۵۰ سال نقش مهمی داشت.
وزیر بهداشت گفت: یکی از سیاست های مهم وزارت بهداشت کاهش بروز بیماری ها به خصوص بیماری های غیر واگیر است. در همین راستا سال گذشته بسیج ملی کنترل فشار خون اجرا شد. در این کمپین ملی ۳۱ میلیون نفر غربالگری شدند و دو میلیون و ۷۰۰ هزار فرد مبتلا به فشارخون بالا که قبلا از بیماری خود خبر نداشتند، شناسایی و تحت مراقبت قرار گرفتند.
وی افزود: به طور کلی ۴۰ درصد مبتلایان به فشار خون بالا از این عارضه خود خبر ندارند و زمانی متوجه می شوند که کار به تخت آی سی یو یا سی سی یو می رسد. در مورد دیابت هم همین طور است، بسیاری از این مبتلایان به این بیماری از دیابت خود خبر ندارند و زمانی که کار به قطع عضو، نارسایی کلیه یا چشم می رسد، متوجه این بیماری می شوند.
نمکی ادامه داد: باید به سمتی برویم که با آموزش شیوه زندگی و ترویج ورزش مناسب، مردم را به پیشگیری از بروز بیماری های غیر واگیر تشویق کنیم. گام دوم نیز تامین داروهای درمانی مناسب برای کنترل دیابت است. داروهایی که در سالهای اخیر برای کنترل دیابت تولید شده، بسیار کارسازتر و کم عارضه تر از داروهای قبلی است.
وی گفت: سیاست وزارت بهداشت این است که در حوزه فعالیت های سازمان غذا و دارو و تولید دارو و تجهیزات پزشکی و لوازم آرایشی و بهداشتی و غذایی سالی متفاوت رقم بخورد و به سمت بی نیازی از واردات محصولات مورد نیاز و وارداتی گام برداریم.
وزیر بهداشت افزود: در مورد اپیدمی کووید۱۹ نیز امیدواریم با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل های بهداشتی به حیطه مهار این بیماری برسیم و بتوانیم در جمع های بزرگتر در کنار هم باشیم و شاهد تولیدات بهتر و بیشتر محصولات ارزشمند و استراتژیک باشیم.
نمکی ادامه داد: شرکت های دانش بنیان در تولید محصولات استراتژیک مورد نیاز کشور سهم مهمی دارند و با کمک و ظرفیت این شرکت ها و صنعتگران توانستیم ظرف دو ماه در مورد اقلام بهداشتی مثل ماسک و لوازم بهداشتی و حفاظتی از مصرف کننده به صادرکننده تبدیل شویم. این افتخار بزرگ در زمان تحریم و اپیدمی کووید۱۹ رقم خورد و کشور را از یک واردکننده به یک صادرکننده مهم در سطح منطقه تبدیل کرد.
دیدگاه تان را بنویسید